vietnam Mui Ne - najlepsza opcja na polską zimę!?

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post21 sty 2011, 12:28

Ciśniesz Kaszeb, po powrocie będziesz się rozpychał pod Rurociągiem :)
Malibu będzie Twoje !

bart_dr

Post21 sty 2011, 19:23

najtaniej teraz malaysia air 600 funtow z londynu do sajgonu, kto na 100% na marzec? mozna sie ustawic jakos/

aaa zoltaczka starcza? w sensie szczepienia?

Lussik | EASY Surf Center
Deska: Nobile
Latawiec: Gaastra
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 27 razy

Post21 sty 2011, 19:41

Hej

Wymagane nie są żadne szczepienia, ale wiadomo, że wszystko zależy od Ciebie

Żółtaczka A i B, Polio, tężec i dur brzuszny są zalecane.

Na pewno żółtaczka jest najważniejsza, zarówno A i B.

Pozdr
Lussik

Awatar użytkownika
abnoba
Kontaktowanie:

Post25 sty 2011, 00:52

Warszawa (WAW), Polska - Bangkok (BKK), Tajlandia w marcu za 1651pln :thumbsup:
http://bluesky.tanie-loty.com.pl/loty-do-Bangkok/HEEH

stiv amoralny
Deska: 50fifty/Su-2/Spleene
Latawiec: Cabrinha/SShot/Airush
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 32 razy
Kontaktowanie:

Post25 sty 2011, 13:04

abnoba pisze:Warszawa (WAW), Polska - Bangkok (BKK), Tajlandia w marcu za 1651pln :thumbsup:
http://bluesky.tanie-loty.com.pl/loty-do-Bangkok/HEEH

noo, super opcja tylko brać:thumb: trochę późno, szkoda ze luty/marzec nie ma takich cen :(
a ja już spakowany i jutro strzała :wink:

pozdrawim

stiv a

tomaski

Post26 sty 2011, 21:14

siemano
Ja lece w marcu (6-26) do hongkongu i myslalem zeby sobie poplywac gdzies np phuket badz filipiny, jesli ktos leci w marcu chetnie sie umowie

pozdro

natka
Deska: nobile 50 fifty
Latawiec: ozone C4
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 7 razy

Post27 sty 2011, 21:07

a orientujecie sie moze jak kasuja za quiver w aerosvicie? lece przez kijow do bankoku

stiv amoralny
Deska: 50fifty/Su-2/Spleene
Latawiec: Cabrinha/SShot/Airush
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 32 razy
Kontaktowanie:

Post27 sty 2011, 22:13

natka pisze:a orientujecie sie moze jak kasuja za quiver w aerosvicie? lece przez kijow do bankoku

jak nic nie zmieniło sie to mozesz albo wszystko w quiver wpakowac, byle zmiescic sie z waga do 25 kg czy ile tam masz teraz limitu, ale mozesz tez wziac duza walizke na caly sprzet oprocz dechy, a deche w malym pokrowcu.. powinna byc zabierana bez problemu bez opłat, tylko suma wagi bagaży sie liczy. ale poczytaj na stronce, ja to ze 2 lata temu studiowałem, mogło cos sie zmienic :)
a tak btw. jaki termin i ile kasy za caly lot?

pozdr

stiv a

Awatar użytkownika
skladak
Postawił piwka: 15 razy

Post27 sty 2011, 23:05

w europie wszystko przejdzie, ale jezeli lecisz z bangkoku do sajgonu lokalnymi liniami to musisz byc przygotrowana, ze limit bagazu moze wynosic nawet 15 kg. wtedy to dupa i tak musisz placic nadbagaz bo nieda sie spakowac. moj rekord dwa latawce deska pare koszulek, klapki 21 kilo, za to podreczny... tez 21 kg.
Biorac pod uwage, że bagaz moze sie zawieruszyc gdzies po drodze na pare dni, warto ulubiony latawiec, bar i trapez wziac do podrecznego+wszystkie ciezkie rzeczy.

bart_dr

Post28 sty 2011, 01:37

ok ja mam jeszcze jedno moze glupie pytanie, ale czy jezeli lece przez bankok do sajgonu i z bankoku lece jakimis lokalnymi liniami ( w sensie bede jeszcze raz sie odprawial) czy potzrebuje wize do tajlandii?

Spooky
Deska: ręczna robota...
Latawiec: dmuchany...
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post28 sty 2011, 13:45

tomaski pisze:siemano
Ja lece w marcu (6-26) do hongkongu i myslalem zeby sobie poplywac gdzies np phuket badz filipiny, jesli ktos leci w marcu chetnie sie umowie

pozdro

to ja w powższym temacie.
tomaski>> masz "obcykane" jakies możliwości "dolotu" na spoty w niedalekiej odległosci od HKG ?? bede miec mozliwosc wyskoczenia gdzies stamtad na tydzien na przelomie luty / marzec . oczywiscie mui ne jest jedną z opcji , ale są inne spoty przeciez : tajlandia / chiny hainan /malezja/ filipiny a moze nawet Taiwan - tylko że troche zimno tam teraz.
jeśli chodzi o Mui Ne to opinie są najrozniejsze - sporo takze bardzo negatywnych głosów. zacytuje kilka minusow : panoszący sie i nie uznający zasad na wodzie Rosjanie , coraz bardziej chciwi wlasciciele szkolek, niemila obsluga w restauracjach i hotelikach. to juz podobno nie to samo miejsce co jeszcze rok / dwa temu .

tomaski>> a w innej kwestii, sprzet zabierasz ze soba ? jakos nie bardzo chce mi sie ze soba taszczyc swoj sprzet i dlatego mam zamiar wypozyczyc na miejscu. stad troska o wyrozumiałosc wlascicieli lokalnych szkolek :)

natka

Post28 sty 2011, 19:50

aaa, dzieki stiv, no wlasnie czytalam i czytalam ale nigdzie nic nie pisza o cenach wiec chyba tak jak mowisz, z tym ze zmiejszyl sie limit bagazu na 20 kilo ;)

@skladak - do saigonu lece air asia czy czyms takim, nie wiesz ile w tych lokalnych nadbagaz kosztuje? zeby sie nie okazalo ze wiecej za nadbagaz niz za bilet :P taak, opcje 100 kilo w podrecznym juz przeciwczylam ;) ale nie we wszystkich liniach przechodzi...w niektorych kaza ci wcisnac plecak do metaowego stojaka i jak sie nie miesci to nara.. chyba ze tam nie zwracaja na to uwagi ? ;) czesto sie zdarza ze gubia tam bagaz?

@bart - nie wiem ale zawsze mozesz sobie taka wize wyrobic, to nic nie kosztuje i czeka sie 2 dni :) dzis zlozylam wiec info aktualne :)

aha, co z malaria? i wsieklizna?

natka

Post28 sty 2011, 20:03

a, sory stiv, zapomnialam - 2500 do bankoku na 4 marca. i 'jedyne' 18 h koczowania w kijowie...troche kijowo:P

tomaski

Post28 sty 2011, 20:04

Spooky pisze:
tomaski pisze:siemano

pozdro

to ja w powższym temacie.
tomaski>> masz "obcykane" jakies możliwości "dolotu" na spoty w niedalekiej odległosci od HKG ?? bede miec mozliwosc wyskoczenia gdzies stamtad na tydzien na przelomie luty / marzec . oczywiscie mui ne jest jedną z opcji , ale są inne spoty przeciez : tajlandia / chiny hainan /malezja/ filipiny a moze nawet Taiwan - tylko że troche zimno tam teraz.
jeśli chodzi o Mui Ne to opinie są najrozniejsze - sporo takze bardzo negatywnych głosów. zacytuje kilka minusow : panoszący sie i nie uznający zasad na wodzie Rosjanie , coraz bardziej chciwi wlasciciele szkolek, niemila obsluga w restauracjach i hotelikach. to juz podobno nie to samo miejsce co jeszcze rok / dwa temu .

tomaski>> a w innej kwestii, sprzet zabierasz ze soba ? jakos nie bardzo chce mi sie ze soba taszczyc swoj sprzet i dlatego mam zamiar wypozyczyc na miejscu. stad troska o wyrozumiałosc wlascicieli lokalnych szkolek :)

zajebiaszczo
ja zaczolem precyzowac swoj plan:) - wiec tak kilka dni na boracay do dzungli - 07-14 marca od 15 do 23 na pukhet ( rozne opinie o wietrze ale najwiarygodniej na 14 dni 10 nadaje sie do plywania reszte chetnie pozwiedzam okolice np krabi- gdzies na forum bylo, sa szkoly ale drogie wypozyczenie sprzetu, swoj przytargam)juz rezerwowalem bilet ale wyskoczylo mi sport equipment check in orientuje sie ktos co to i czy jest nezbedne nawet jesli deska by sie zmiescila w 15kg podstawowych? bo kosztuje jakies 200 pln. Na doloty znajomi mi polecili http://www.momondo.com/ generalnie nie mam biletow dolotowych a chetnie bym sie dogadal z jakims towarszystwem na poplywanie byle by wczesnie rezerwowac doloty poki bilety nie drozeja
Ostatnio zmieniony 29 sty 2011, 10:57 przez tomaski, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
skladak
Postawił piwka: 15 razy

Post28 sty 2011, 20:41

natka - lecialem dwa lata temu z manilii do sajgonu i z powrotem tymi liniami i bylo wtedy 15 kg limitu i 10$ za kilogram nadbagazu, przepakowywalem sie do podrecznego na lotnisku i ostatecznie zaplacilem te sześć kilo nadwagi. Nie mozna dac im zwazyc podrecznego, podreczny stoi w kacie ukryty, a ty dajesz torebke jako podreczny i potem przepinasz tylko metke :twisted: .
Dowiedz sie czy w Bangkoku lecisz z tego samego lotniska i jesli tak to czy ci bagaz przerzuca w automacie, ważne zebys zrobila to tam na miejscu bo w europie nie wiedza, a mowia ze wiedza, raz wladowalem sie w trzy dni bez bagazu za to w zimowym ubraniu bo sie nie spytalem a specyfika tego lotniska bylo to, że kazdy zajmuje sie sam swoim bagażem.

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”