z OLSZTYNA KTO/GDZIE/KIEDY

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Bart92nml

Post01 sty 2011, 20:54

Siema!
Chciałbym spróbować snowkitingu, zorientowałem sie juz w tej sprawie na innym forum znalazłem pare ofert sprzedaży latawca i mógłbym juz kupować ale najpierw chciałbym spróbowac tego sportu zeby sie upewnic ze nie wydam kupy kasy na marne bo np niewkrece sie nie spodoba mi sie itd.. Pytałem na innych forach czy mógł by ktoś pomoc mi rozpoczac nauke z latawcem i dowiedziałem sie ze najwiecej osob znajde tutaj.
Jestem z Nowego Miasta Lubawskiego szukam osób ktore mogły by mi pomoc i znajdują się najblizej (max ok 100km).
Z góry dzieki, POZDRO :)

Awatar użytkownika
Krzaq
Deska: SU-2 FREESTYLER
Latawiec: Ozone Sport+ 11m
Kontaktowanie:

Post01 sty 2011, 21:15

bms pisze:Przed chwila patrzylem na windguru i ma byc 12-14 knots. ICM pokazuje powyzej 5 m/s.

Proponowalbym jakas poranna ustawke ok 9 bo pozniej wg WG ma slabnac.
Pisze sie ktos?
Ewentualnie jaka miejscowke preferujecie?

Ja sie pisze ale tym razem Plaża Miejska na Krzywym przy tym kierunku bedzie oki co Ty na to :?: :?:

Awatar użytkownika
bms

Post01 sty 2011, 21:57

Mi pasuje. To jak o 9?

Awatar użytkownika
Krzaq
Kontaktowanie:

Post01 sty 2011, 22:07

bms pisze:Mi pasuje. To jak o 9?

Jasne mam nadzieje ze nie zaśpie :wink:

andrzejwodejszo
Deska: SU-2, MOSES
Latawiec: komórkowe Ozony / SU-2 / Moses
Postawił piwka: 77 razy
Dostał piwko: 46 razy
Kontaktowanie:

Post01 sty 2011, 22:09

Bart92nml pisze:Siema!
Chciałbym spróbować snowkitingu, zorientowałem sie juz w tej sprawie na innym forum znalazłem pare ofert sprzedaży latawca i mógłbym juz kupować ale najpierw chciałbym spróbowac tego sportu zeby sie upewnic ze nie wydam kupy kasy na marne bo np niewkrece sie nie spodoba mi sie itd.. Pytałem na innych forach czy mógł by ktoś pomoc mi rozpoczac nauke z latawcem i dowiedziałem sie ze najwiecej osob znajde tutaj.
Jestem z Nowego Miasta Lubawskiego szukam osób ktore mogły by mi pomoc i znajdują się najblizej (max ok 100km).
Z góry dzieki, POZDRO :)

Siema - jeśli jesteś początkujący - to raczej nikt normalny nie da Ci latawca do rąk, ale jeśli chcesz popatrzeć i ewentualnie doczepić się do kogoś na nartach - koniecznie wpadaj na ustawki. Śledź forum, rozglądaj się za dużymi otwartymi przestrzeniami - jeśli lubisz swobodę i adrenalinę połączoną z możliwością ryzyka utraty zdrowia 0 POLECAM.
Nie znam nikogo, kto spróbował i się nie wkręcił. Jest to obowiązkowa - zimowa odmiana kitesurfingu. Pierwsza rzecz to kask - sam nie mam, ale początkującym jak i bardziej zaawansowanym bardzo polecam. Następnie narty/deska/buty - na końcu trapez i latawka. Nie patrz na sztywne tabele zakresów wiatrowych - ja ważę 91 kg i używam 11sto metrowego latawca - zarówno na wodzie jak i śniegu. Podejrzewam, że latawka 10,5-12 metrów obsłuży 90% warunków w Polsce. (Chyba, że ważysz 40 kilo, albo mniej). Jutro wracam do Olsztyna po urlopie i jeśli tylko wieczorem zawieje z odpowiedniego kierunku ( W,NW ) to wbijam się na pole UWM . Przez tydzień katowałem się na czarnych trasach w Karkonoszach - było kozacko, jednak snowkitea nie udało się uskutecznić :( - narty luzem są OK, ale opcja z kajtem czyli "playground goes 3D" jest przynajmniej o 50% bardziej pociągająca.

Zanim kupisz latawkę - podpytaj chłopaków co polecają, a czego nie - większość latawek to świetne maszyny, jednak jedne są lepsze, inne gorsze od pozostałych. :)

Pozdrowienia z podstawy śniezki :)

andrzejwodejszo
Kontaktowanie:

Post02 sty 2011, 21:24

dobra - przyznac się który dziś bawił się flysurferem na dajtkach :) ?

Awatar użytkownika
.. .mike. ..
Kontaktowanie:

Post04 sty 2011, 17:58

Dzisiaj przepyszna czterogodzinna sesja na przepysznym sniegoooooooo . .. :twisted:

Awatar użytkownika
trotil
Kontaktowanie:

Post04 sty 2011, 19:43

.. .mike. .. pisze:Dzisiaj przepyszna czterogodzinna sesja na przepysznym sniegoooooooo . .. :twisted:

Gdzie śmigałeś? Ja nastawiam się na czwartek, ma wiać z południa więc pewnie ustawka będzie na ulubionym ;] miejscu na Wulpińskim.

Kto jeszcze rusza w czwartek??? :mrgreen:

Jacek olsztyn
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 20 razy

Post04 sty 2011, 19:51

Jestem w czwartek na wulpińskim koło 11

Awatar użytkownika
.. .mike. ..
Kontaktowanie:

Post04 sty 2011, 20:20

latałem na łączce i zaczynam doceniać łąki i pagórki z racji ilości śniegu a co za tym idzie bezbolesności upadków no i pagórki są naprawdę git jeśli chodzi o skoki :) poszukałbym innych takich miejsc gdyby ktoś zgłaszał akces

a czwartek z deka grubo w szkwałach(WG) jak na mój rozmiar

Awatar użytkownika
Krzaq
Kontaktowanie:

Post05 sty 2011, 08:37

Jak mi kumpel dziś narty nasmaruje i nie będzie za mocno wiało na moja 13 to tez chętnie wpadnę

andrzejwodejszo
Kontaktowanie:

Post05 sty 2011, 09:03

Jacek to nie jedziemy do Giżycka :) :D ? jeśli nie to faktycznie Wulpińskie - jeśli lód jest odpowiedni - kierunek i moc rewelka - trzeba być :)

Do zobaczenia na miejscu - ps - może dziś wieczorkiem jakaś alkoholizacja u nas ? :D

Jacek olsztyn
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 20 razy

Post05 sty 2011, 09:46

Na wulpińskim też będzie dobrze szkoda czasu i kasy na giżycko a co do alkoholizacji to po sylwestrze mam jeszcze wstręt do alkoholu :D

andrzejwodejszo
Kontaktowanie:

Post05 sty 2011, 10:36

dobra luz :D - nie będę się narzucał :P - widzimy się w takim razie jutro z rańca - bardzo proszę wszystkich komórkowców o zabranie ze sobą komórek - bardzo chciałbym pośmigac na czymś podpaskowym :)

Awatar użytkownika
Krzaq
Kontaktowanie:

Post05 sty 2011, 10:39

andrzejwodejszo pisze:dobra luz :D - nie będę się narzucał :P - widzimy się w takim razie jutro z rańca - bardzo proszę wszystkich komórkowców o zabranie ze sobą komórek - bardzo chciałbym pośmigac na czymś podpaskowym :)

Ja mam dwie komórki Noki mogą być tylko nie wiem czy poleci albo służbowego Sony Ericssona :D :lol:

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”