PIŁA - SNOW,LAND,WATER-kiteing

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Barosz21
Deska: SU-2 Warcraft
Latawiec: Zeeko Krush
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post24 paź 2010, 14:24

Jako że wpadliśmy na 15 minut z bratem na lotnisko pilskie i poznaliśmy z 4-5 osób które latają pogadaliśmy i stwierdziliśmy, że wątek by się przydał na KF. Zobaczymy jaki będzie odzew. Gadaliśmy o wspólnym lataniu na land, snow, a także nad jakimiś wspólnymi wyjazdami: zatoka, Europa, świat. Nie wiem jeszcze gdzie bardziej będzie pasował ten wątek- tu czy w landkiting'u, w każdym razie póki co nie zaszkodzi zamieścić go tutaj.

Jak ktoś ma jakieś pomysły co i jak można by zoorganizować żeby wskrzesić tutejsze lotnisko i dostosować chociaż fragment na potrzeby kite'a to piszmy. Ja uważam że warto bo przynajmniej jak dla mnie lotnisko jest rewelacja a w pile bardzo często na land wieje. Powiem więcej- studiuję w Szczecinie i tamto lotnisko do pilskiego się nie umywa, więc Pilniki łączmy się:)

bazyli

Post24 paź 2010, 17:06

Jest nas w Pile więcej. Zaczynaliśmy kilka lat temu na lotnisku ale w większości przenieśliśmy się na wodę (Wielimie,Kaliszańskie, Międzyzdroje). Swojego czasu myśleliśmy o zagospodarowaniu zalewu ale zabrakło samozaparcia. Sprzęt jeszcze mamy w tym dechę i buggy. Jak nas będzie więcej to i wzrosną chęci na spotkania. A tak w ogóle to jest jeszcze forum pilskich kajciarzy ( od pewnego czasu martwe )

Awatar użytkownika
pepe191
Kontaktowanie:

Post24 paź 2010, 17:38

No siemanko może w końcu w Pile cos sie ruszy,warunki na land są tutaj 1 klasa oprócz przygotowanej murawy, ja osobiście Pily oprócz Bazyla, Pchelasa, Wojola znam jeszcze 3 gości co lubiasie pobawić kitami z Bazylim większość zabawy spędzamy na wodzie ale zbliża sie tez zima i snów te wskazany w Zeszlym roku Bazyli smigal na śniegu po zalewie koszyckim, takze wiadomo czym wieksZy polski squad tym wiekszy fan, jezeli chodzi o zalew koszycki to od miasta mamy 100 % poparcie na zrobienie tam spotu mówię tutaj o oczyszczalni lini bregowej, temat prawie dogralem do końca ale zabrakło jakoś przy końcu zapału jak stwierdziłem ze robilibysmy to tylko praktycznie dla 3 osób jak bedzie nas wiecej to moge wskrzesić pomysł miec miejscowke w swojej miejscowości to jest dopiero klimat i to nie jedna miejscowke bo mielibyśmy na kitesurfing i na landkiting wiec pełen lux można sie spędzić obmyslec plan zima i dzialac na wiosne.

Barosz21
Kontaktowanie:

Post25 paź 2010, 14:57

Fajnie fajnie pepe:D moi rodzice sie tam budują to bede musiał przejść przez ulice i nad zalewem jestem. ale obawiam się że zalesienie wokoło zalewu uniemożliwia trochę swobodny przepływ wiatru no i zwiększa niebezpieczeństwo zniszczenia sprzęu, no ale powiedzmy sobie szczerze jak mnie przyszpili i w szczecinie nie zawieje to i w kałuży polatam... :)

Na ten rok moim zdaniem priorytet to tak jak mówicie- umówić się na pare sesji snow na lotnisku.
Poza tym kolega Karol z którym rozmawialiśmy mówił coś o wykoszeniu tego lotniska co by na mountainboard, buggy było. Nie wiem jak wyglada to prawnie i czy ewentualnie miasto by w tym pomogło? Jak nie to mozna pomyśleć o tym samemu ale juz chyba po zimie.

W każdym razie ja podjarany tym pomysłem kupuje deske z kółkami i do snowbordu i dechy na wode dorzucam coś na trawke.
Mam nadzieje że po świętach coś powieje i pierwsze oficjalne spotkanie bedzie można wykombinować... Trzeba sie spiac gdyż studia za 2 lata kończe i dobrze by było przygotować coś na mój powrót na stałe do piły :P

Narazie jednak większosc czasu z racji studiów spędzam w szczecinie ale na piątek, sobote, niedziele jestem dostępny i moge latać gdy tylko zawieje. Poza tym wszystkei swięta spędzam tutaj wiec też problemu nie ma. Poza tym w 2010-ym roku byłem półtora miesiąca na spotach przez wakacje wiec wierzę, że będzie można pilską ekipą się wybrać choćby nad polską zatokę i polatać.

Teraz myślę o wyjeździe w listopadzie gdzieś. Od 5 do 15 listopada mam wolne więc jeśli znajde ekipe na wyjazd to gdzieś na wode bym wyskoczył ( może hiszpania lub francja co by sie po taniości zmieścić)

Awatar użytkownika
pepe191
Kontaktowanie:

Post25 paź 2010, 22:17

uwierz mi że problemu z wiatrem nad zalewem nie ma pływałem tam kilka lat na WS i dawało rade waruny jak na każdym jeziorze czyli czasem równo a czasem masakra:/ wychowałem się praktycznie na zalewie mieszkałem obok niego przez ponad 20 lat :) wiec znam go jak własną kieszeń :) :thumbsup:
jeżeli chodzi o zalesienie to miejsce gdzie miałby być spot jest praktycznie otwarte wiec pełen luzik jak będziesz nad zalewem to jedz na tamę stan na niej i spójrz w prawo ten brzeg który będziesz widział prostopadle do brzegu z kamieniami to miałby być spocik oczywiście trzcina i krzaczki do wyrzucenia co jest w 99 % załatwione z miastem i inna instytucja ze tak powiem na "morde" bo tak jak mówiłem zabrakło samozaparcia i rak do pomocy ale ja jestem chętny

Barosz21
Kontaktowanie:

Post26 paź 2010, 13:36

jestem za i chętnie pomogę zrobić cos na wiosnę.

Awatar użytkownika
abnoba
Kontaktowanie:

Post29 paź 2010, 12:35

moje ręce do pracy gotowe :D

Awatar użytkownika
pepe191
Kontaktowanie:

Post29 paź 2010, 21:13

abnoba pisze:moje ręce do pracy gotowe :D

a co to kolega az z poznania do pomocy chętny?

Awatar użytkownika
abnoba
Kontaktowanie:

Post29 paź 2010, 23:15

pepe191 pisze:
abnoba pisze:moje ręce do pracy gotowe :D

a co to kolega az z poznania do pomocy chętny?

rodziców w Pile odwiedzam często
:D

Awatar użytkownika
pepe191
Kontaktowanie:

Post30 paź 2010, 11:11

jutro jak tylko dopiszepogoda tzn nie bedzie padało i bedzie wiało jesteśmy z Bazylim na lotnisku niedaleko domku pilota numery kontaktowe do nas w razie co moj 604-147-305 Bazyli 606 420 739
Dajcie znać czy bedzie ktoś musielibysmy ustawić się jakoś na którąś godzinkę ja mysle ok południa tzn ok 11:30-12

Barosz21
Kontaktowanie:

Post30 paź 2010, 22:39

My z bratem jesteśmy daleko od piły. W sumie są zaduszki więc najbliższy termin na spotkanie to przyszły weekend. Mam nadzieje że powieje i wtedy bedzie mozna się spotkać. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
czaman
Dostał piwko: 4 razy
Kontaktowanie:

Post08 lis 2010, 14:21

pepe - niedługo wybory
może panowie zza biurek będą łaskawi i uda się sprawę doprowadzić do końca :doh:

Awatar użytkownika
pepe191
Kontaktowanie:

Post10 lis 2010, 22:46

jest tu jeden pan kandydat na prezydenta Piły który akurat jeżeli chodzi o sporty wodne to jest bardzoooo za sam żegluje wspiera klub żeglarski właśnie który istnieje przy akwenie zalew koszyce wiec myślę że będę działał dalej ale sam tez potrzebuje pewnego wsparcia bo wszystkiego sam nie załatwię, woda do najczystszych nie należny no nie oszukujmy się to nie jest na pewno kamienica ale zawsze lepiej mieć coś pod domem :)

Barosz21
Kontaktowanie:

Post11 lis 2010, 19:40

do niedzieli jestem w pile wiec jakby co to można się gdzieś ustawić przegadać temat moze coś załatwić.

Awatar użytkownika
czaman
Dostał piwko: 4 razy
Kontaktowanie:

Post10 gru 2010, 21:07

jutro lotnisko 14?
niedziela 10?

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”