Sunny England czyli Kite save the Queen

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
JarekJ
Deska: T5
Latawiec: Bularoo 9,Charger 12,speed3 19
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post20 sie 2010, 14:30

czesc,moze ktos chce kupic w UK deske Nobile 555 134x41 za 230funtow z przesylka,deska ma jedno male zadrapanie naprawione,zdjecia http://www.flickr.com/photos/43762976@N08/ Pozdro.Jarek

cyberdog1899

Post20 sie 2010, 22:18

...
Ostatnio zmieniony 13 mar 2012, 20:10 przez cyberdog1899, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
artekg
Deska: Crazy Fly
Latawiec: pare....cabrinha, north
Kontaktowanie:

Post20 sie 2010, 22:23

cyberdog1899 pisze:
windyCB3 pisze:cyberdog - ile razy zamierzasz jeszcze pisac o Poole? Sa ludzie co tam plywaja i jakos znajduja miejsce na rozlozenie latawca, takze sobie daruj swoje uwagi?

- Tyle razy ile ktoś o to zapyta.
- Ci, którzy tam pływają zwykle boją się otwartego morza lub/i mają złudny pogląd na to że płytka woda jest przyjacielem kitesurfera - otóż nie jest. Jest za to najczęstszą przyczyną kontuzji. Przez pobliską ulicę już parę osób z latawcem przeleciało, o dwóch wiem, że nigdy nie będą mogli chodzić, czy nawet się poruszyć.

Windy........................

No daj juz mu spokuj z tym Poole....sam wiesz jak tam jest, czasami fajnie czasami do d........, tyle ze tak naprawde sie jak dobrze wiesz plywa na otwartym morzu, sam wiesz ze ja tez mialem kontuzje w Waymouth a tam plytko no i konczy sie to czekajaca mnie operacja, coz tak czasami bywa.....
Jutro sobie dobrze poplywajcie a w niedziele do was dolacze.....

See you soon.......

kordian1000
Deska: su-2 , bamboo
Latawiec: Crossbow 2011 - 11m
Kontaktowanie:

Post20 sie 2010, 22:55

Michall pisze:Korian
Windy ma racje, musisz sam obadac spoty i stwierdzic co ci pasuje. Ja jestem z Poole, fakt nie zawsze wieje, ale to nie prawda ze nie ma gdzie latawca rozlozyc,poza tym dla poczatkujacych to jest bardzo dobre miejsce, plaska woda daleko w zatoke, duzo osob sluzacych pomoca w razie klopotow, zawsze ktos jest zeby latawca wystartowac i wyladowac. Co do szkolki hmm ja bym sie zastanowil na twoim miejscu, moim zdaniem nie warto bo wiele sie nie nauczysz. Ale bez dobrego przygotowania teoretycznego to zapomnij o tym zeby zaczynac wogole. przy slabszym wietrze jak by ktos ci pomogl wystartowac latawca z wody w glebi zatoki raczej male szanse zebys go zniszczyl.

Witam, spoko po nast week obadam spoty, pojezdze i przekonam się sam, zaczne od pool , Zgadzam się z Tobą odnosnie kursu, ( nie to zebym chciał przyoszczedzic kasy ) ale wydaje mi się ze dam rade bez szkółki. Dodam że mam wspaniałą książkę ziomka , w środku jest płyta z pełnym szkoleniem,ksiazka i wideo w super jakosci, krok po kroku ziomek omawia co i jak...( tak jak na szkółce ) , przyswajam tą wiedzę juz ok 3 tyg , dziennie po kilka razy :) fajne zagadnienia ma w tej ksiażce dosłownie wszyyystkoooo !!! Polecam tą książkę - a co do startowania i lądowania latawki to chyba z crossbow 2011 nie bede mial mniejszego problemu :)) ale pomoc jak najbardziej będzie ze mną :))

tymaczsem ....

do zobaczenia niebawem ....

kordian1000
Deska: su-2 , bamboo
Latawiec: Crossbow 2011 - 11m
Kontaktowanie:

Post20 sie 2010, 23:01

pawel.R pisze:witam Ja nie brałem kursu, uczyłem sie sam na początku oczywiście teoria i jeszcze raz teoria. polecam ksiązkę "kitesurfing łatwy i bezpieczny" Ja dopiero po przeczytaniu tej książki odważyłem się wejść do wody chociaż kilka osób mi to odradzało bo nie skończyłem kursu. Jeżeli przestudiujesz tą książkę i będziesz sie stosował do tamtych porad dasz rade :thumbsup: Dalej się uczę ale podstawy już opanowałem :D . Też pływam w Poole do nauki super. Nie pływałem jeszcze na innych spotach ale jeżeli tylko podszlifuje swoje umiejętności w poole to wybiore się gdzieś.

Paweł , jakby co to daj adres wysle Ci cd z filmem instruktażowym - warto popatrzec, bo tresci w obu książkach to raczej podobnie, w milton jak zaczynałem na wake to w jeden dzien opanowałem deche wiec nie powinno byc problemu i w tym temacie.. ale zobaczymy jak to bedzie... mam nadz ze niebawem zawitam do pool.

Pozdro

Awatar użytkownika
artekg
Kontaktowanie:

Post21 sie 2010, 00:43

OK boys and girls.....
no to wypad tym razem do Sea on Solent, bawcie sie dobrze w sobote, dolacze wieczorem lub wczesnie rano w niedziele
Lilio :thumb: ----- jesli maz ochote na poludnie-----zapraszamy

mam nadzieje ze juz spakowani..... :D :D :D :D :D
:offtopic:

Awatar użytkownika
lilolittle
Kontaktowanie:

Post21 sie 2010, 01:26

hejka, jak tylko wroce z imprezki, z ktorej nijak nie da sie wykrecic :evil: :evil: :evil: o w miare normalnej porze, to dolacze do Was w niedziele rano. Oby Wam jutro fajnie wialo :thumbsup: :thumb:

Awatar użytkownika
ebol
Deska: Nobile
Latawiec: only Flexi

Post21 sie 2010, 14:12

ja bede w Lee w niedziele ... dzis mialem jechac ale ten paskudny deszcz. :P

pawel.R

Post23 sie 2010, 20:44

jadę jutro do poole. są chętni na wspólne pływanie ? :D

Nomercy
Deska: Parapet z OBI
Latawiec: TESCO Bag
Postawił piwka: 9 razy
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post23 sie 2010, 21:13

w czwartek chętnie, bo wtedy mam wolne :thumb: :thumb: :thumb:

Michall
Latawiec: liquid force
Kontaktowanie:

Post23 sie 2010, 21:24

Nomercy, Paweł zazdroszcze, bo naprawde niezle wieje.
Szkoda ze jade do polski akurat w tym tygodniu bo chyba po pracy codzienne smigal .
W sobote zaliczylem w poole, "bezwietrznej nędzy"-zdaniem niektorych, extra plywanko.
W tygodniu lepiej jest bo mniejszy tlok na wodzie jest i jeszce wiecej miejsca na rozlozenie latawca: :lol: :lol:

windyCB3
Kontaktowanie:

Post24 sie 2010, 14:45

My bylismy w Lee ale kopalo niemilosiernie. No i jednego niezle wyciagnelo z wody i przeczochralo po kamieniach, ale na szczescie zdazyl sie zleashowac przed betonowym murkiem. A podobno tylko w Poole takie cos sie dzieje :lol: :lol: :lol:

Michall a gdzie ty rozlozyles kite jak tam nie ma miejsca????? :twisted:

pawel.R

Post24 sie 2010, 20:47

A Mi dzisiaj udało się znależć troche miejsca na rozłożenie latawca w poole i zaliczyłem niezłe pływanko :D wiało 17-25 knots .Ale jeżeli znacie spoty gdzie jest miejsca więcej to z chęcią się z wami wybiorę i poznam tę wiejące krainy.

Awatar użytkownika
artekg
Kontaktowanie:

Post24 sie 2010, 23:46

Pawle
powiem jedno ,nie na Poole sie kitesurfing konczy.................to tyle.......jest wiele fajych miejsc w UK do plywania...........

quote="pawel.R"]A Mi dzisiaj udało się znależć troche miejsca na rozłożenie latawca w poole i zaliczyłem niezłe pływanko :D wiało 17-25 knots .Ale jeżeli znacie spoty gdzie jest miejsca więcej to z chęcią się z wami wybiorę i poznam tę wiejące krainy.[/quote]

dr_snickers
Deska: Cabrinha/SU-2
Latawiec: Cabrinha

Post27 sie 2010, 00:16

Witam wszystkich plywajacych w Poole i nie tylko!
Czy ktos moze mi doradzic jaki trapez ledzwiowy kupic i na co zwrocic uwage, dodam ze do tej pory plywalem w biodrowym.

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”