hej artur,bede w hunstanton od okolo 10 w niedziele, na czym jezdzicie?? przyjde podac reke Brancaster wyglada 100% onshore wiec chybe wole cross w Hunny
No to sie dzialo w ten weekend, dzien w Brancaster i dzien w Hunstanton, wiaterek nam sprzyjal, wiec poplywalismy sobie Pozdrawiam tych co byli i plywali, no i te nowe znajomosci, czekamy do nastepnego weekendu......moze sie uda znow gdzies pojechac...
Ojj dzialo sie dzialo - jeszcze nigdy przy takim idealnym wietrze nie plywalem:) Wielkie dzieki calej ekipie za pomoc w szukaniu deski - hmm wiecej szczescia niz rozumu Ciekawy jestem czy wszyscy z naszej ekipy sa na tym forum, bo ja tylko rozpoznaje lilolittle bez kasku Pozdrawiam i do nastepnrgo wypadu!!!
Hmmmmm Windy---- tak, mial wiecej szczescia niz rozumu, sam nie wiem ile halsow zrobilem szukajac jego deski, na drugi raz jak chcesz skakac, to moze mniejsze skoki i blisko innych kitowiczow.......... szykuj sie juz na nastepny wyjazd.. pozdr..
Dobra, dobra prosze juz ze mnie zejsc Poza tym nie tylko ja deske posialem:D A ty jako kierownik grupy (najlepiej plywajacy) powinienes na wszystkich uwazac a nie gdzies sobie w morze wyplywac. No tak stary nie ma "letko":D:D:D Ja jestem gotowy i spakowany - to co gdzie uderzamy tym razem - Watergate Bay? Lilo - ja chyba ciebie pomylilem z Julkiem:) Tez ma dlugie wlosy:D To co przylaczasz sie nastepnym razem?
heheh dobre z tym Julkiem Windy!! Chyba jednak troche sie od siebie roznimy Chetnie sie przylacze, w zaleznosci gdzie jedziecie, bo ten weekend moge tylko w niedziele. Zobaczymy jak tam wiatr wyglada i moze cos sie zdecyduje w piatek. A co do tej zgubionej deski, to rzeczywiscie miales szczescie - z tego co chlopaki z Hunstanton mowili, to po niedzieli juz w sklepie maja trzy odnalezione, czekajace na odbior. Pozdrowionka Lidia (aka Julek ...
Witam, chciałbym dołączyc do ekipy pływających w UK , w okolicach poole lub hunstanton itp... Mieszkam w Londynie i jestem początkujący, bo jak do tej pory pływałem na cable wake ale teraz chcę czegoś więcej...
Zdeydowałem sie na zakup sprzętu tylko nie do konca wiem jaki na początek oraz na warunki UK będzie ok ?
- Chciałbym jeden latawiec ( dla początkującego ) o szerokim zakresie wiatrowym , i nie wiem czy 12 nie bedzie za duzy ??? jak na warunki uk oraz za granicą a jednoczesnie w Polsce ???
Zastanawiam się nad : - Cabrinha Switchblade 2010 lub 2011 - Deska 133/41 - jaką firmę polecacie ? ( aby nie była za twarda )
Co sądzicie o takim zestawie dla świeżaka ? 78 kg / 174 cm
Gdzie najlepiej dokonac zakupu ? surfstore.co.uk/ ? czy może ktos ma lepszy namiar ?
Jul...ups...Lidia - decyzja zapadnie jutro wieczorem, jak cos to znajdziesz mnie na skypie pod windy751
Nomercy - a po co ty piszesz gdzie wieje jak i tak nie pojedziesz
Kordia - polecam Poole i jezeli nie chcesz sie utopic to nie sluchaj innych tylko zacznij jezdzic i sam wybierzesz co najlepij TOBIE pasuje!
cyberdog - ile razy zamierzasz jeszcze pisac o Poole? Sa ludzie co tam plywaja i jakos znajduja miejsce na rozlozenie latawca, takze sobie daruj swoje uwagi?
Korian Windy ma racje, musisz sam obadac spoty i stwierdzic co ci pasuje. Ja jestem z Poole, fakt nie zawsze wieje, ale to nie prawda ze nie ma gdzie latawca rozlozyc,poza tym dla poczatkujacych to jest bardzo dobre miejsce, plaska woda daleko w zatoke, duzo osob sluzacych pomoca w razie klopotow, zawsze ktos jest zeby latawca wystartowac i wyladowac. Co do szkolki hmm ja bym sie zastanowil na twoim miejscu, moim zdaniem nie warto bo wiele sie nie nauczysz. Ale bez dobrego przygotowania teoretycznego to zapomnij o tym zeby zaczynac wogole. przy slabszym wietrze jak by ktos ci pomogl wystartowac latawca z wody w glebi zatoki raczej male szanse zebys go zniszczyl.
witam Ja nie brałem kursu, uczyłem sie sam na początku oczywiście teoria i jeszcze raz teoria. polecam ksiązkę "kitesurfing łatwy i bezpieczny" Ja dopiero po przeczytaniu tej książki odważyłem się wejść do wody chociaż kilka osób mi to odradzało bo nie skończyłem kursu. Jeżeli przestudiujesz tą książkę i będziesz sie stosował do tamtych porad dasz rade Dalej się uczę ale podstawy już opanowałem . Też pływam w Poole do nauki super. Nie pływałem jeszcze na innych spotach ale jeżeli tylko podszlifuje swoje umiejętności w poole to wybiore się gdzieś.