RED BULL + KITEMOVIES.PL = film Fly To RB KOTA '04

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
morlov
Kontaktowanie:

Post23 gru 2004, 01:31

Nie moge sie doczekac wersji z wiatrem :P

jacare

Post28 gru 2004, 16:41

Hej Tommy zajebisty filmik, gratulacje za pomysł oryginalnośc i fajny montaż pod muzykę :D trzymam kciuki za dalszy ciąg, oby wystarczyło weny!!

Dr Eutanator

Post28 gru 2004, 21:52

a ja powrócę jeszcze na moment to tematu głównego.

Kamillo, filmik kładzie na ziemię! jest po prostu doskonały - straszne tylko jak tu wszyscy słodzą i lukrują cię za to ;)

link wysłałem do ekipy ze Stance'a - niech sobie pooglądają dobrą robotę i krajową scenę kajtową!

Awatar użytkownika
kamilKITE
Kontaktowanie:

Post28 gru 2004, 22:31

Dr Eutanator pisze:link wysłałem do ekipy ze Stance'a

<SZACUN>
<MEGA GRACJANDO>
:notworthy:

kaczka

Post29 gru 2004, 13:47

hallo,
ja wiem ze jestem tu nowa , ale na boga ludzie co tu sie dzieje , jakieś lizanie dup tu wystepuje, przepraszam ze tak brutalnie, ale ten film nie był taki rewelacyjny, naprawde widziałam kilka fajniejszych , a poza tym nie da sie ogladać tak przepalonych zdjec i to jeszcze 25 minut :!: a poza tym pan operator to tez jakos tak w niektórych momentach okazał sie mało profesjonalny.... no chodzi mi o to ze nie bardzo rozumiem dlaczego wy tak chwalicie cos co nie jest taka rewelacja, czy to jest wina tego ze znacie sie i nie wypada wam zle powiedziec czegos o dziele kolegi...no kurna przeciez troche krytyki nie zaszkodzi....

Awatar użytkownika
Neykon
Deska: z OBI
Latawiec: ze Składnicy Harcerskiej
Dostał piwko: 1 raz

Post29 gru 2004, 13:55

kaczka pisze:hallo,
ja wiem ze jestem tu nowa , ale na boga ludzie co tu sie dzieje , jakieś lizanie dup tu wystepuje, przepraszam ze tak brutalnie, ale ten film nie był taki rewelacyjny, naprawde widziałam kilka fajniejszych , a poza tym nie da sie ogladać tak przepalonych zdjec i to jeszcze 25 minut :!: a poza tym pan operator to tez jakos tak w niektórych momentach okazał sie mało profesjonalny.... no chodzi mi o to ze nie bardzo rozumiem dlaczego wy tak chwalicie cos co nie jest taka rewelacja, czy to jest wina tego ze znacie sie i nie wypada wam zle powiedziec czegos o dziele kolegi...no kurna przeciez troche krytyki nie zaszkodzi....

a pokaz mi polski film o lepszej jakosci :?:

kaczka

Post29 gru 2004, 14:20

Neykon pisze:
kaczka pisze:hallo,

a pokaz mi polski film o lepszej jakosci :?:

ejj no nie posłuchaj, nie powiesz mi ze nie zwróciłes uwagi na te przepalone zdjecia, no nie wiem jakos wiecej profesjonalizmu powinien wykazac operator, nie powiesz mi chyba ze wszytki filmy sa poprzepalane , polskie filmy... a poza tym to brakowało mi w tym filmie jakiegos pomysłu ... zobacz filmik tommiego, trwa minute , ale ogladałam go z uśmiechem na twarzy i według mnie pomysł miał zajebisty, jak fajnie zmixował obrazek pod muze , to jest tez ważne... Tommy gratulacje :)
moim zdaneim tegoroczny film z red bulla jest słaby

Awatar użytkownika
apache_board
Kontaktowanie:

Post29 gru 2004, 14:48

... droga kaczko, znasz przyslowie ze z g... to sie .... nie ukreci?
Gdyby to zalezalo od montera pewnie co innego by zmajstrowal i shit przepalony nie bylby brany pod uwage w filmie, ale to nie on ustalal wymagania co do materialu z jakiego mial byc zrobiony film, co do czasu tez nie mial chyba za wiele do gadania. Mysle jednak ze wszyscy ktorzy sa na filmie nie maja zastrzezen co do jego jakosci jak i dlugosci. Znam goscia i wiem ze jest to pro monter zreszta nie robilby tam gdzie robi, mowi Ci cos TVP ? Zobacz jego inne filmy (sa na forum ) i dopiero cos gadaj, krytykuj, a moze cos powiesz jakbys to i to zrobila, zamienila.

pozdro Apache, ale takie male pozdro...

Awatar użytkownika
Neykon
Deska: z OBI
Latawiec: ze Składnicy Harcerskiej
Dostał piwko: 1 raz

Post29 gru 2004, 14:51

kaczka pisze:ejj no nie posłuchaj, nie powiesz mi ze nie zwróciłes uwagi na te przepalone zdjecia, no nie wiem jakos wiecej profesjonalizmu powinien wykazac operator

dobra apropo profesjonalnych ujęć itd.
wiesz kto kręcił ten materiał :?:
druga sprawa, film został zrobiony przez zapaleńców tego sportu (czyt. amatorów operatorów "eska, koniu wybaczcie to określenie"), jedyny profesjonalista z papierem w tym składzie to Kamil
po trzecie, film dla mnie jest super, może dlatego ze jakoś się z nim identyfikuje, w kilku ujęciach nawet widać "moja dupę"
po czwarte, "lizanie dupy" może nam to sprawia przyjemność

kaczka pisze:... zobacz filmik tommiego, trwa minute , ale ogladałam go z uśmiechem na twarzy i według mnie pomysł miał zajebisty, jak fajnie zmixował obrazek pod muze , to jest tez ważne...

mi nie leży, widocznie jestem nie wrażliwy na kulture wyższą, no ale cóż wychowany na MTV, YOZ może wiedzieć :)

Pozdr L

Awatar użytkownika
kamilKITE
Kontaktowanie:

Post29 gru 2004, 15:07

Chlopaki, nie ma co się tak na kaczkę denerwowac bo ma rację.
Zdjęcia są przepalone, w większości są amatorskie (bo ten profesjonalista co przepalil nakrecil za malo ciekawego materialu i gdyby nie materiał eski czy konia to film byłby dużo gorszy).

A co się tyczy porównywania filmu mojego z tomkowym, to uważam że takie porównanie jest nie na miejscu. Inaczej się konstruuje 24 minutowy reportaż z zawodów a inaczej 2 minutowy teledysk. Tomka film również bardzo mi się podoba i aż żałowałem, że nie miałem jego zdjęć przed montażem. Co do muzyki, którą wykorzystał - również pomysł świetny - ale gdyby ktoś kto ma prawa do tej muzy zobaczył ten filmik to Tomek mógłby mieć nielada kłopoty.

To tyle kaczko-profesjonalistko.

peace

Awatar użytkownika
>M-I-S-I-E-K<
Kontaktowanie:

Post29 gru 2004, 15:09

Chciałbym zaznaczyć że prościej jest zrobić 1 min. filmu tak aby się podobała niż 25 min filmu. Osobiście podobają mi się oba ( choć czekam na cały filmik Tomiego) wtedy będzie można porównać . Wiem bo czasem się bawiłem w montaż i to co obaj nam przedstawili jest super, a nie porównuj tych produkcji to np. Naish czy innych produkcji gdzie sami profesjonaliści brali udział przy produkcji.

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post29 gru 2004, 15:10

chyba nie ma sie co tu spierac... i jeden filmik jest ok i drugi.. i w jednym czegos brakuje i w drugim... obydwa sie od siebie mega roznia... jeden jest krotki jeden dlugi .... jeden jest krecony z ruchomej kamery (czytaj: z pontonu) drugi z reki z wody badz z gleby.. jeden jest montowany przez Kamila drugi przez Tomma.. nie wiem czy ta dyskusja mialaby prowadzic do zdeskredytowania ktoregos z montazystow???
moze poczekamy troche z porownaniami filmow jeszcze troszke az na naszej krajowej waziutkiej "scenie" pojawi sie wiecej produkcji?

pozdro

kaczka

Post29 gru 2004, 15:38

Panowie i Panie,
chciała bym tylko powiedziec jedna prostą rzecz, wchodzac na to forum zobaczyłam ten film, słyszałam juz o nim wczesniej, słyszałam słowa krytyki, i wchodzac na forum obejrzałam film i faktycznie to co usłyszałam była prawdą, znam sie troche na tv bo pracuje w tv, owszem nie jestem profesjonalistką i nawet tak o sobie nie mówiłam... chodzi mi generalnie o to że na boga ludzie czytajac wasze wypowiedzi nie widziałam ani jednego słowa krytyki.. a należało sie kilka, i to jest normalny odruch ludzki - krytyka, ja nie mowie o zjechaniu po maxie tego filmu tylko o słowach prawdy ze sa rzeczy w tym materiale które sa słabe i zastanawiało mnie to dlaczego tego nikt nie powie, skoro sam autor przyznaje sie do błedu , nie badzmy lizusami, przeciez to nie o to chodzi....
a i jeszcze jedno... znam róznice miedzy "setką" a materiałem 25 minutowym , i nie porównuje tu całości...

Awatar użytkownika
apache_board
Kontaktowanie:

Post29 gru 2004, 15:50

... a oprocz "setki" i 25 min materialu znasz tez takt ...?
Nam sie podoba, a nawet jesli jest cos nie tak to siedzimy cicho, bo my to barany jestesmy i nie robimy tak jak Ty w TV i wogole , wogole ...

weszlas tylko po to zeby zobaczyc ten film czy po to zeby kitowac jak inni, bo Cie to interesuje?

... czasami sa takie dni, ze ....

.

Post29 gru 2004, 16:01

Hej hej

dwa głębokie wdechy i wracam do oglądania "wypalonych" filmów.
Bo w nich jest klimat, wspomnienia i zapowiedz tego co nadchodzi
(aby nadeszło jak najszybciej - czego nam życzę)

Wróć do „Forum Główne”