A tak się cieszyłem jak czytałem tem artykuł z gazetki...szkoda

FilipN pisze:ted pisze:odmowa przyjęcia mandatu ma sens w sytuacji, gdy jesteś już na punktowej granicy i liczysz na to, że przed przesłaniem orzeczenia, część z tych punktów, które masz się anuluje
niestety nie jest to prawda - punkty są naliczane po rozprawie ale jako datę ich naliczenia przyjmuje się datę popełnienia wykroczenia. Więc nie ratuje nas to przed zatrzymaniem prawa jazdy.
Zdjęcie od tyłu jest jak najbardziej "ważne". Obowiązek wskazania kierowcy leży na właścicielu auta.
Sz@jA pisze:Płaciłem za strzał w dupę i nie było się jak wykręcić.
Musiałem kombinować kogo podać!
PIEPRZONA STRAŻ GMINNA W KOBYLNICY koło Słupska
ted pisze:tak jak pisałem. chcąc uniknąć mandatu w takiej sytuacji przyznać muszą się dwie osoby.
dwóch skazać się nie da.
Jancio Wodnik pisze:pokolei....
punkty na bank są liczone od daty wykroczenia - znam to z autopsji
na 50 mialem 110 poddalem sie dobrowolnie karze fotka z marca - wyrok z wrzesnia są zasądził 300zł !! !!punkty naliczono mi 10 od marca
ale mam innego zgryza ponieważ 27 wrzesnia na obwodnicy radymna pod przemyslem ok 2 w nocy dostalem strzala w pysk z czerwonej lampy blyskowej !!(foto w sexownej skrzyneczce) ktoora mnie oslepila na dobre kilka sekund a bylo to jakies 20m od przejscia dla pieszych... oczywiscie dostalem wezwanie na komende na ktoore nie dalem rady sie stawic i czekam na wezwanie do sadu
Ale pytanie: czy maja prawo oślepiać kierowce stwarzając realne zgrożenie w ruchu drogowym ????
tak miedzy bogiem a prawda to gdyby ktos wszedl mi na to przejscie to na bank bym go przejechal..............
co za debil dal homologacje na takie numery ???????
pzdr
JW
michooo pisze:
a co za debil jedzie 110 na 50 przed przejściem
bitter pisze:Na Wasze troski i zmartwienia jest jedno lekarstwo ...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości