wnioskuje ze kolega szuka cieplejszego akwenu na weekend majowy niz zatoka.
tez myslalem o zalewie wislanym.ze zdjec satelitarnych widac calkiem fajna plaze w krynicy morskiej to przy poludniowych i wschodnich kierunkach wyglada obiecujaco.
natomist przy polnocy to kadyny.nie bylem ale tu na forum wiele o kadynach.
no niekoniecznie cieplejszego akwenu ale na majowke bede w katach wiec sie pytam czy warto szukac miejsca, a Kadyny to zajefajna miejscowka, ciagle tam plywamy
Kiedyś objechałem zalew i tak naprawdę nie znalazłem lepszej miejscówki niż Kadyny. W Krynicy dostęp do plaży od strony zalewu jest bardzo ograniczony przez trzciny, jest tam co prawda jakaś szkółka czy wypożyczalnia WS, ale dostęp nadal marny. Może przy niskim stanie wody jest tam jakaś plaża, ale latem tego nie widziałem.
Z kolei od strony morza plaża jest praktycznie wszędzie taka sama i nie ma znaczenia gdzie się zatrzymasz. W Kątach na morzu można popływać i wieje zdecydowanie lepiej niż np w Sobieszewie.
dokładnie od strony zalewu nie ma co nawet próbować wchodzić, ale od strony morza jest superowo. udany weekendzik woda całkiem przyjemna plaża dość szeroka, głębokość w sam raz.
przez cały dlugi weekend (nie wliczając 1 maja) wiało wzdłuż brzegu z chwilowymi zmianami do brzegu), niedziela troszkę słabsza, dużo mgły.