Tak to jest z wolnoscia slowa

Tez uwazam, ze najlepiej przetestowac sprzet przed zakupem i nie wierzyc za bardzo w ulotki producentow.
BraCuru pisze:Bardzo mi sie podoba wypowiedz Jacka D: konkretna i szczegolowa - wiecej takich prosze. Niestety coraz czesciej czytam recenzje ktore zasluguja na miano spamu.
Pinio pisze:Ale to takie moje małego człowieczka spostrzeżenie no chyba, że źle widzęTo pójdę do lekarza od ocząt mych
Ziomek. pisze:
Guru - co do 40 - 45 węzłów - JA "wierzę"![]()
tylko - o CZYM to świadczy?
wg mnie GŁÓWNIE jednak o TWOICH UMIEJĘTNIŚCIACH![]()
![]()
pewnie kilkanaście (może kilka) osób z tego forum dałoby też radę
ale to nie znaczy że należy to traktować jako cechę latawca i "standard"
Ziomek. pisze: - mistrzem stabilności i kształtu jużnie jest...![]()
a szkoda.. bo był![]()
bardzo łatwo go "wyprowadzić z równowagi" - np poprzez znaczne zwiększenie oporu np podczas mocno zaoporowanego kiteloopa...
po wpadnięciu kajta do wody.. nie polecam
trzeba bardzi szybko restartować - bo po chwili może sie to już nie udać - traci kształt
Smokie pisze:..
5 dnia naszego wyjazdu przez pół dnia "pierdziało" jakieś 8 węzłów i pogoda była jakaś taka dziwna. Na podwieczorek przyszła burza piaskowa (chyba). Rozwiało sie do ok 35 w pewnym momencie. 11 Sport dał rade
Jak na tak nierówny wiatr to jestem zaskoczony bo węższe tuby nie sprawują sie gorzej niż te zeszłoroczne. Latawiec nawet nie ma najmniejszych tendencji do gubienia profilu. Do 30 węzłów w zasadzie nie zaciągałem taśmy (przy odpuszczonych bocznych linkach), ale wydaje mi sie ze przy w miarę równym wietrze poprzeczkę można by podnieść.
Ziomek. pisze:uważam że Sporty i 07 i 08 NIE SĄ NAJLEPSZE DO NAUKI![]()
do pływania WYPAS![]()
ale Guru - nie mierz wszystkich swoją miarą
bo nie każdy w ogóle osiągnie Twój skill
a lepiej by progres poczatkujących przebiegał szybciej
SPort w tym nie pomoże..
Ziomek. pisze:zalety tych tub i Sporta 08 w porównaniu do 07 - szybszy, zdecydowanie lepsza winda, przyjemniejszy
ktoś określi że "podcinam gałąź na której siedzę"
Ziomek. pisze:Pinio pisze:Ale to takie moje małego człowieczka spostrzeżenie no chyba, że źle widzęTo pójdę do lekarza od ocząt mych
zacznij od pediatry
Smokie pisze:........
Kto zgadnie na jakim latawcu już za bardzo nie chcieli pływać?
maski pisze:wredny jestes...... a ja o tych latawcach od kilku lat slysze ze sa najlepszei juz sie prawie przekonalem
maski pisze:wredny jestes...... a ja o tych latawcach od kilku lat slysze ze sa najlepszei juz sie prawie przekonalem
ziomek pisze:a masz COŚ do dodania W temacie Idea Question Wink
takie pierdnięcia sprzedaży nie podniosą Very Happy
ja słyszałem że inne są najlepsze - ale na razie widzę tylko że są najtańsze Laughing Wink
a to mało wymierny skutek "najlepszości" Wink
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 11 gości