Trzydniówka ???? na Dziećkowicach

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
robinm
Deska: Nobile, North
Latawiec: Nemesis, Bandit
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 5 razy

Post06 mar 2008, 21:22

Jak powieje SW to trzeba będzie podjechać, bo chyba wszyskim żal wave :( . Jutro w góry jadę chyba na Kasprowy zobaczę jak tam w okolicy waroonki do snowkita.

l_ukasz

Post07 mar 2008, 10:39

jest tam ciężko z miejscem, no i druga sprawa nie wiem czy cię puszczą z kajtem, tam jest park narodowy. na paralotni nie możesz latać.
Jeszcze tak z innej beczki to zamówiliśmy z izim suchacze w anglii, no i od przyszłego tygodnia zaczynamy zimowe kitowanie.

kowalm
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post07 mar 2008, 13:00

l_ukasz pisze:no i od przyszłego tygodnia zaczynamy zimowe kitowanie.

jakie zimowe :?: :?: widzial ktos zime :?: :?: bo ja nie :? :?

Awatar użytkownika
rapanui
Postawił piwka: 4 razy
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post07 mar 2008, 13:29

Robinm.. SK na kasprowym odpada.. jedyny kierunek przy ktorym wogole mozna by probowac to idealna polnoc.. ale jest w cholere nie rowno i mija sie to z celem.. a juz odkretka w kazda strone rozbija sie o gory do okola.. jesli bedziesz mial kwatere w zakopcu to najblizsze spoty: Witow (wyciag jagny po lewej stronie) w kierunku na koscielisko i Zab (odbijasz w lewo 5km za zakopcem jadac na nowy targ).

ANGELA-KATO
Kontaktowanie:

Post08 mar 2008, 12:17

Hej :) co to "wyrosło" dziećkach ? Teraz ten teren bedzie zamkniety ?

Awatar użytkownika
szed
Deska: CF, North, Shin
Latawiec: Naish
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 31 razy
Kontaktowanie:

Post08 mar 2008, 12:36

ANGELA-KATO pisze:Hej :) co to "wyrosło" dziećkach ? Teraz ten teren bedzie zamkniety ?

.. chyba dawno tu nie bylas :). Od paru lat go juz zamykaja i murem ogradzaja.

ANGELA-KATO
Kontaktowanie:

Post08 mar 2008, 12:40

Chyba nie :] ale blizej mi na pogoriie ! Tzn. ze wogole zamkna obiekt ?

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post08 mar 2008, 12:43

ANGELA-KATO pisze:Chyba nie :] ale blizej mi na pogoriie ! Tzn. ze wogole zamkna obiekt ?

Ano zamkna. Juz jest praktycznie zamkniety w tych miejscach gdzie nas najbardziej interesuje. Ale napewno cos wymyslimy :).

ANGELA-KATO
Kontaktowanie:

Post08 mar 2008, 12:44

szed pisze:
ANGELA-KATO pisze:Chyba nie :] ale blizej mi na pogoriie ! Tzn. ze wogole zamkna obiekt ?

Ano zamkna. ] Dlaczego (pytam jak male dziecko ale chce wiedziec)

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post08 mar 2008, 12:50

ANGELA-KATO pisze:Dlaczego (pytam jak male dziecko ale chce wiedziec)

..hehe... kazdy by chcial wiedziec :). Tym bardziej, ze to ogromna kasa wydana na ta cala akcje. Tak sobie wymyslili i juz. Mysle, ze glownym celem bylo ograniczenie dostepu dla tzw. grilowcow i zwyklych plazowiczow. Ale wg mnie oni i tak zawsze gdzies przeleza i beda sie dalej taplac w tym zbiorniku. Jedynie komu utrudnili zycie tak naprawde jestesmy my i WS'owcy. A my raczej jestesmy ostatni, kotrzy zanieczyszczamy ten zbiornik.. wrecz odwrotnie.

ANGELA-KATO
Kontaktowanie:

Post08 mar 2008, 12:55

szed pisze:[quote="A my raczej jestesmy ostatni, kotrzy zanieczyszczamy ten zbiornik.. wrecz odwrotnie.
Ja plywajac nie oczyszczam zbiornika :P W ten weekend ktos siedzi na dzieckach ? Ja jeszcze nie stawialam w tym roku krokow na desce za zimno.Ale nieukrywam ze bym poplywala :) Dzis sa chyba ostre szkwaly :/ Cos beda robic na nowej pogorii ? Nigdy tam nikogo na niczym nie widzialam :(

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post08 mar 2008, 13:05

ANGELA-KATO pisze: Ja plywajac nie oczyszczam zbiornika :P W ten weekend ktos siedzi na dzieckach ? Ja jeszcze nie stawialam w tym roku krokow na desce za zimno.Ale nieukrywam ze bym poplywala :) Dzis sa chyba ostre szkwaly :/ Cos beda robic na nowej pogorii ? Nigdy tam nikogo na niczym nie widzialam :(

Przy tym kierunku wiatru na Dzieckach dzisiaj napewno kajtow nie ma. Pogoria 4 wbrew pozorom nie jest taka sympatyczna jak moglo by sie wydawac na pierwszy rzut oka. Probowalismy tam juz wielokrotnie. To jednak nie to co Dziecki (pod kazdym wzgledem). Ale do innych rzeczy bardzo przyjemny zbiornik (szczegolnie ten dziki brzeg Pn-W). Ostatnio duzo plywanka jest na Pszczynce. Kto wie czy dzisiaj tam kogos nie ma. Tu masz watek: http://www.kiteforum.pl/forum/viewtopic.php?t=16160
ps. ja zawsze sprzatam po sobie (i po innych tez)

ANGELA-KATO
Kontaktowanie:

Post08 mar 2008, 13:08

No o kirunku to ja wiem ze jest zly ale ja znam ze 100 jak nie wiecej kitesurferow ktorzy szli plywac jak wial polnocny na zatoke wiec czemu mieli by teraz sobie odpuscic ? slonce jest niebo czyste:) To do zobaczenia na dzieckach :) Ang

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post08 mar 2008, 13:18

ANGELA-KATO pisze:No o kirunku to ja wiem ze jest zly ale ja znam ze 100 jak nie wiecej kitesurferow ktorzy szli plywac jak wial polnocny na zatoke wiec czemu mieli by teraz sobie odpuscic ? slonce jest niebo czyste:) To do zobaczenia na dzieckach :) Ang

Zatoka, a jeziora czy stawy to dwie rozne bajki :). Nie chodzi o to ze nam jakis kierunek nie odpowiada (i tak plywamy przy takich gdzie w ksiazkach pisza aby lepiej nie plywac:). Chodzi o to, ze pewne zbiorniki nadaja sie na taki i taki wiatr, a inne na taki i taki (przynajmniej jesli chodzi o kitesurfing).
Do zobaczenia na Dzieckach.. ale przy wiatrach zachodnich :).

ANGELA-KATO
Kontaktowanie:

Post08 mar 2008, 13:21

Zdecydowanie, plywam 5 lat ale od 2 lat plywam poza sezonem (wakacjami) i 2 tygodniowymi wczasami :) na dzieckach bylam max 3 razy :)ale nigdy zadnej laski tam nie widzialam :(na pogori tez nie ?

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”