Pablo, czemu Slingshoty w polsce w detalu są tak potwornie drogie? bo 5000 zł za C 13m2 czyli standardowy rozmiar to jednak dużo?
NIe pytam o ceny po dogadaniu;] tylko dla łosia z kasą który przychodzi i mówi biorę;]
Cygański król pisze:Pablo, czemu Slingshoty w polsce w detalu są tak potwornie drogie? bo 5000 zł za C 13m2 czyli standardowy rozmiar to jednak dużo?
Bo jako importer jestem zobowiązany oficjalnie utrzymywać ceny narzucane przez centralę z USA
groszkin pisze:Wedlug prawa konkurencji ustalania cen jest zabronione ze wzgledu na wolny rynek na ktorym kazdy ma prawo robic co mu sie podoba. Wszelkie porozumienia miedzy sprzedawcami sa nielegalne i karane dosc surowymi karami nawet w Polsce, poniewaz dzialaja na szkode konsumenta.
groszkin pisze:Nie wazne kto z kim kiedy jak i dlaczego.
Wszelkie porozumienia cenowe dzialaja na szkode konsumenta.
Jezeli ktos chce sprzedawac taniej, bo np ma mniejsze koszty prowadzenia dzialalnosci, ma do tego pelne prawo i nie mozna mu tego zabronic.
Wszelkie porozumienia cenowe dzialaja na szkode konsumenta.
Jezeli ktos chce sprzedawac taniej, bo np ma mniejsze koszty prowadzenia dzialalnosci, ma do tego pelne prawo i nie mozna mu tego zabronic.
tylko nie kontratakujcie z cenami paliw
groszkin pisze:tylko nie kontratakujcie z cenami paliw
Paliwa to akurat dobry przyklad. Gdyby na rynku kajtow bylo tak duza oferta, ceny bylby rozne, ale i rozne jakosci uslugi.
Tak jak ze stacjami, te ze smierdzacymi kiblami maja tansz benzyne itd.
Jestem podobnie jak Yanosik, z natury przekorny, ale moze nie zawsze mam racje.
Jedno wiem ze ten jeden wielki wolny rynek to sciema. Idziesz do piec sklepow a tam taka sama cena, to ma byc wolny rynek, jak nie mozna sprzedawac za ile sie chce.
groszkin pisze:tylko nie kontratakujcie z cenami paliw
Paliwa to akurat dobry przyklad..
onzo pisze:... dostawca z reguły określa widełki poza które nie wolno wyjść, żeby właśnie nie psuć rynku (sprzedawanie kite'ów poniżej ceny zakupu, agresywne wbijanie się na rynek dystrybutora z "super" cenami bez jakiejkolwiek jakości obsługi itp.)
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 11 gości