Jakie latawce najbardziej wytrzymale?

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
rako
Kontaktowanie:

Post05 paź 2007, 18:00

Tu się nie zgodze, może kiedyś tak, ale od 2 lat Takoon szyje latawce w tej samej fabryce co Cabrinha i poszedł mocno do przodu z jakością.

Akurat szycie w fabryce Cabrinhi ciezko zaliczyc do zalet jesli rozmawiamy o jakosci wykonania :D

Awatar użytkownika
sander
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post05 paź 2007, 18:28

rako pisze:
Tu się nie zgodze, może kiedyś tak, ale od 2 lat Takoon szyje latawce w tej samej fabryce co Cabrinha i poszedł mocno do przodu z jakością.

Akurat szycie w fabryce Cabrinhi ciezko zaliczyc do zalet jesli rozmawiamy o jakosci wykonania :D

Wiem, to nie był najlepszy argument :D , ale chodziło mi bardziej o to że zmienili fabryke (właśnie ze względów jakościowych)

Awatar użytkownika
charli
Kontaktowanie:

Post05 paź 2007, 20:18

sander pisze:
rako pisze:

Wiem, to nie był najlepszy argument :D , ale chodziło mi bardziej o to że zmienili fabryke (właśnie ze względów jakościowych)

Tak, tak! Bo mi ostatnio, pekla tuba przy zderzeniu z woda :cry: W cabrinhi z 2007 roku :shock: :?

Awatar użytkownika
Pinio
Postawił piwka: 25 razy
Dostał piwko: 30 razy

Post05 paź 2007, 21:41

znowu pyt wojenne :D

goco

Post05 paź 2007, 22:42

polecam 2007 waroo,w modelu 2006 szwy nie wytrzymuja. Nowy model ladnie jest powzmacniany.
pozdr

Awatar użytkownika
Sz@jA
Deska: nobile skywaker
Latawiec: cabrinha
Kontaktowanie:

Post05 paź 2007, 22:54

ciekawe teorie snujecie :think:

Zed
Deska: Nobile NhP
Latawiec: Best Nemesis
Lokalizacja: Jestem z Wrocka, bo temu cholernemu bocianowi nie chcialo sie leciec na Hawaje... Nie cierpie drobiu
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post06 paź 2007, 10:03

Ja równiez polecam waroo 0,7.. jak byłem na półwyspie szkóla ktora ich uzywała, mowiła ze ani jeden latawiec im sie nei popsuł ^^

no i oczywiscie sam jestem posiadaczem ;]

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post06 paź 2007, 10:42

pierdu pierdu, na szczescie nie chce mi sie pisac elaboratów i nie mam dzis sily po ostatniej nocy.
Na weekend polecam film "Metropolis" jesli ktos nie wie jak wyglada fabryka gdzie szyja C.
Wpadki byly, sa i beda zawsze.
A od uderzenia o wode potrafi strzelic kazdy latawiec, a jesli ktos powie ze nie, to zwyczajnie pieprzy.
Jesli ktos jeszcze nie wie to kilka razy widzialem i "slyszalem" jak strzelaja na plazy.

podstawowe pytanie czy ktos jest bardziej teoretykiem z orum czy wyjezdza, rozpieprza sprzet, widzi co sie przytrafia innym,

Dlatego czasem smjee sie nawet do znajomych, ktorzy maja jakas dziwna czasem nowa niesptykana wczesniej akcje, ze chyba nie przemysleli 5 razy czy na pewno chca se bawic w kajta.
Osobiscie mialem juz kilka roznych historii sprzetowych, sytuacji n wodzie i widzialem co przytrfialo sie innym, historii ktocyh do dzis nie potrafie wyjasnic!!
Kurrr, dlaczego tak sie stalo, czemu teraz, przeciez to niemozliwe itp itd?!

Lachon
Postawił piwka: 4 razy
Dostał piwko: 5 razy
Kontaktowanie:

Post06 paź 2007, 11:39

a ja bardzo mocno polecam cabrinhe switchblade3 i crossbow 3 ,ktore są świetnie uszyte i bardzo ladne.ha

Awatar użytkownika
kubat2
Kontaktowanie:

Post06 paź 2007, 11:47

Zed92 pisze:Ja równiez polecam waroo 0,7.. jak byłem na półwyspie szkóla ktora ich uzywała, mowiła ze ani jeden latawiec im sie nei popsuł ^^

ja też byłem w tej szkole która używala waroo, wiemy o którą chodzi :wink: i pamiętam jak pakowali uszkodzone latawce do samochodu to ledwo się się zmiesciły... (od razu mówię ze w szkole bardzo mi się podobało i nie mam nic do szkoły, latawców itp :D )

Cygański król
Deska: Nobile
Latawiec: Naish Torche 09

Post06 paź 2007, 12:23

goco pisze:polecam 2007 waroo,w modelu 2006 szwy nie wytrzymuja. Nowy model ladnie jest powzmacniany.
pozdr

Zed92 pisze:Ja równiez polecam waroo 0,7.. jak byłem na półwyspie szkóla ktora ich uzywała, mowiła ze ani jeden latawiec im sie nei popsuł ^^

Zalatuje niezniszczalną szkółką besta na ekolagunie :doh: Jak byłem w el gounie to włąśnie besty rwały się najczęściej i to 07, jeden wręcz rozdarł się nie od udeżenia tylko przy skoku, a wcale nie był jakoś overpower, więc nie nie przesadzajcie z wspaniałą i lekko naciąganą legendą besta...

Awatar użytkownika
Sz@jA
Deska: nobile skywaker
Latawiec: cabrinha
Kontaktowanie:

Post06 paź 2007, 12:37

Nie będę wdawał się w polemikę na temat co jest dobre a co złe.Każdy chwali to co ma, a krytykuje to czego nie ma.Powiem tylko tyle że pływam na sprzęcie Cabrinha od 2003 roku przeorałem wiele modeli począwszy od dwu linkowego przerobionego na cztery linki CO2 model2001(ten był delikatny) black tipa 2002, Co2 recon 2 ,crossbow1, crossbow 2, xbow3, switch3 i większych problemów z eksploatacją nie miałem .To jest chyba normalną sprawą że wszystkie firmy z roku na rok poprawiają pojawiające się błędy konstrukcyjne bo o tym decydują właśnie reklamacje klientów czyli nas, a takie pojawiają się we wszystkim co jest projektowane przez człowieka.Innych firm nie znam osobiście ale ludzie pływają chwalą czyli jest git.Sądzę że nie ma co rozdzierać szat.To tyle Pozdrawiam :jump:

Zed
Deska: Nobile NhP
Latawiec: Best Nemesis
Lokalizacja: Jestem z Wrocka, bo temu cholernemu bocianowi nie chcialo sie leciec na Hawaje... Nie cierpie drobiu
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post06 paź 2007, 13:51

petter, ja niemiałem namysli tej szkołki ;] chodzilo mi o dsc na nowej maszoperi... ^^

goco

Post06 paź 2007, 14:35

Petter pisze:
goco pisze:polecam 2007 waroo,w modelu 2006 szwy nie wytrzymuja. Nowy model ladnie jest powzmacniany.
pozdr

Zalatuje niezniszczalną szkółką besta na ekolagunie :doh: Jak byłem w el gounie to włąśnie besty rwały się najczęściej i to 07, jeden wręcz rozdarł się nie od udeżenia tylko przy skoku, a wcale nie był jakoś overpower, więc nie nie przesadzajcie z wspaniałą i lekko naciąganą legendą besta...

swoja opinie wyrazilem z moich doswiadczen z warro , jestem posadaczem tej latawki dwa sezony , sprzet jest uzywany dosyc intesywnie w slonej i w slodkiej wodzie .
Lubie opinie na podstawie co widzialem co slyszalem. podziel sie opinia i daj recezje na czym ty plywasz zarozumialcu.

Awatar użytkownika
kubat2
Kontaktowanie:

Post06 paź 2007, 15:11

kubat2 pisze:

ja też byłem w tej szkole która używala waroo, wiemy o którą chodzi :wink: i pamiętam jak pakowali uszkodzone latawce do samochodu to ledwo się się zmiesciły... (od razu mówię ze w szkole bardzo mi się podobało i nie mam nic do szkoły, latawców itp :D )

jednak myslałem o innej szkółce :wink: z resztą nie wazne co to za szkółka, skoro temat jest o latacach :wink:

Wróć do „Forum Główne”