Deskorolka -> MB

Buggy, Mountainboard, Powerkiting, Dirtsurfer i inne lądowe cuda.
Chiken
Kontaktowanie:

Post19 kwie 2006, 17:22

witam
jako iz to moj pierwszy topic na tym forum elo wszystkim :)
a teraz do rzeczy nabylem dosyc niedawno nase 5m2 a jako iz ten sport ( czytaj landkite ) interesowal i ciagnal mnie od zawsze totez powoli spelniam swoje plany i marzenia :) ale dosyc biadolenia , mam w dobrym stanie deskorolke firmy noname ale konstrukcja solidna ;p i chcialbym ja przerobic na mountainboarda widzialem juz takie experymenty a jako ze kasy nie mam za duzo a od czegos chcialbym zaczac to mam zamiar zaczac od wlasnej przerobki mb ;p

i teraz pytanie do was czy ktos juz robil cos takiego ? czy sa jakies plany jak to zrobic jakie czesci sa potrzebna co, jak, z czym i gdzie ;p? jakis szacowany kosztorys ;p? z gory thx za kazdy help :)

pozdro i czekam na reply

ps. na forum szukalem i nic takiego nie znalazlem

seek666
Kontaktowanie:

Post19 kwie 2006, 18:25

tez mialem kiedys takie pomysly ale w koncu nie zrealizowalem i kupilem normalnego MTB

Przedewszystkim musisz przedluzyc jakos trucki, albo kupic takie od MTB Scruba naprzyklad wraz z kolami, jakies tasmy na nogi i mozesz smigac..

Problem w tym czy to w ogole ma sens bo za cos takiego pewnie zaplacisz 200zl około, a porzadna deske uzywana wyrwiesz juz za okolo 500zl..

Awatar użytkownika
Zimoch
Kontaktowanie:

Post19 kwie 2006, 23:25

seek666 ma racje. Taka przeróbka nie ma wiekszego sensu. Jak dobrze poszukasz to znajdziesz gdzies uzywanego mountainboarda za 200zł. Poszukaj deski Tajfun. Na allegro nowe sa po 250zł. Szału nie ma ale jak na poczatek to fajana deska za małą kase.
Pozdro

Awatar użytkownika
Matt
Kontaktowanie:

Post20 kwie 2006, 08:07

Zimoch pisze:Poszukaj deski Tajfun. Na allegro nowe sa po 250zł. Szału nie ma ale jak na poczatek to fajana deska za małą kase.

A gdzie ty widziałeś Tajfuna za 200 zeta :?:
Nowe są po 440, ostatnio używka poszła za 290 :roll:

Awatar użytkownika
Zimoch
Kontaktowanie:

Post20 kwie 2006, 08:36

Upss :oops: Chyba mam nie aktualnie dane. Ale... ja swojego kupiłem uzywanego za 250, a Sarin z tego co wiem tez więcej niż ja nie dał. Wiem że na stronece http://www.fasa.com.pl/ do końca marca była promocja i mozna było za 300zł kupic nową denie. No ale widze że gośc zaszalał :shock:

Moja rada: Szukajcie a znajdziecie, proście a będzie wam dane. :wink:
Dla chcacego nic trudnego i za 200-250zł można znaleśc taka denie.

Awatar użytkownika
sarin
Kontaktowanie:

Post20 kwie 2006, 16:40

ja kupiłem nówke za 250zł na allegro moge dac linka :) ale i tak sprzedajacy nie posiada juz desek :(

Chiken
Kontaktowanie:

Post21 kwie 2006, 13:55

chyba sobie podaruje :/ dzisiaj bylem w leroy merlin ... 40 zeta za jedno kolko czyli 160 za komple + przerobka trackow ( jest juz plan ) ojciec stwierdzil ze z matsami wyjdzie kolo 100 zl ;/ czyli 260 a profesjonalizm zerowy prawie;/ wiec chyba jestem skazany na uzywke tajfuna bo nie mam siana ;/ albo opcja druga stworzyc wlasnego dirtsurfera co pewnie bylo by jeszcze drozsze ;/ no nic thx za help i last question na czym mozna pojezdzic na poczatku za kajtem niemajac kosmicznych pieniedzy ewentualnie na czym co powinien miec kazdy polak w domu / piwnicy / garazu :p

pozdro

Awatar użytkownika
TomFly
Kontaktowanie:

Post21 kwie 2006, 16:32

Fajnie sprawa jest ciaganie sie w morzu w wodzie tylko minusem jest to ze potem trzeba wracac na piechote brzegiem. Mozna też na rolkach ale najlepiej z małym latawcem.

Wróć do „Landkiting”