Licencja buggy

Buggy, Mountainboard, Powerkiting, Dirtsurfer i inne lądowe cuda.
Awatar użytkownika
zgred
Deska: nbl
Latawiec: ozone, best
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post07 mar 2006, 08:52

Czego się uczy na kursach?
Czego się wymaga na zaliczenie?
Co mi to da?

toomaj
Kontaktowanie:

Post07 mar 2006, 09:12

Egzamin sklada sie z czesci teoretycznej i praktycznej.

Praktyczna obejmuje:
- bezpieczne i pewne startowanie i ladowanie latawca (ogolne prawidlowe i bezpieczne obejscie z latawcem)
- jazde polwiatrem z halsowaniem itd (no tak pisza na gpa)
- znajomosc przepisow dotyczacych pierwszenstwa przejazdu, zachowania w przypadku napotkania pieszego itp
- zatrzymanie sie w kwadracie 5mx5m i zmiana halsu

Teoretyczna:
wypelniasz test - do przygotowania instruktor powinien miec "zeszyt ćwiczeń" :lol:

Z potwierdzeniem zdania takiego egzaminu mozna w GPA poprzez przylaczenie sie (erhmm tak mi sie wydaje), zdobyc licencje i numer potrzebny na buggy. Z tego co zrozumialem jak juz placisz za czlonkostwo 30euro na rok to numer masz gratis, ale moge sie mylic.

co daje?
- bez licencji nie wolno np uprawiac kite-buggy w Niemczech (nie wiem czy w calych?? na pewno w SPO)
- Z licencja i numerem mozesz startowac w krajowych (LOL) i zagranicznych zawodach

co jest potrzebne?
- zdjecie paszportowe
- ubezpieczenie obejmujace kite-buggying
- potwierdzenie zdania egzamu
- wniosek o czlonkostwo

to mowielm ja - jarzabek, a tlumaczylem na biezaco stad: http://www.gpa.de/GPA_HOMEPAGE/index.htm

wiec jak sa jacys wykwalifikowani lingwisci co sie lepiej na rzeczy znaja ode mnie to bardzo prosze poprawiac :twisted: , ale mysle ze z grubsza git.

pozdro

Awatar użytkownika
zgred
Deska: nbl
Latawiec: ozone, best
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post07 mar 2006, 14:32

no raczej wyczerpująca odpowiedź. Ale dręczy mnie ta opłata - 30Euro rocznie, składki? W Polsce tyle samo?

toomaj
Kontaktowanie:

Post07 mar 2006, 16:12

a to jush na razie nie mam pojecia, ale pewnie w przeciagu miesiaca wyjdzie w praktyce... :roll:

Wróć do „Landkiting”