Hamulec

Buggy, Mountainboard, Powerkiting, Dirtsurfer i inne lądowe cuda.
enozo
Kontaktowanie:

Post17 lip 2006, 20:17

sarin pisze:Ale nie latasz od roku czy tez miesiaca :) tylko troszke dłuzej.

Dokłasnie to latam od kwietnia 2005 a latawiec większy niż 3,6m trzymam w ręku od lipca 2005 r.
pozdro
p.s. ale łuk brwiowy rozwaliłem w sobotę, a po niedzieli chodzę jak robocop, głowę mogę obracać ale z całym tłowiem :twisted: .

Awatar użytkownika
sarin
Kontaktowanie:

Post17 lip 2006, 22:49

No tak chyba sie wygłupiłem zakładajac ze latasz dłuzej raczej powinienem napisac ze ie masz hamulca w głowie tym bardziej po tych kilku filmikach jakie widzialem. Jeden uczy sie szybciej i pozwal sobie na wiecej drugi nie, tak czy owak jesli chodzi o hamowanie ja z tym nie mam problemów.

ps nie do konca mozna porównywac wózek z mtb bo w przypadku deski ewentualne poderwanie w góre jest chyba mniej grozne niz wyrwanie z wózka

enozo
Kontaktowanie:

Post17 lip 2006, 23:08

To co robię na MTB jest przeniesione z SNB a na SNB śmigam już 8 lat więc trochę doświadczenia mam. I nie odważyłbym się robić czegoś na MTB zanim nie upewnie się zimą na SNB że opanowałem dany trick na yle że na 99% jestem w stanie wyladować go bezpiecznie :twisted:
pozdrawiam
P.S. Lubisz co robisz, robisz co lubisz, carpe diem i td...

Awatar użytkownika
oXy
Kontaktowanie:

Post17 lip 2006, 23:25

sarin pisze:ps nie do konca mozna porównywac wózek z mtb bo w przypadku deski ewentualne poderwanie w góre jest chyba mniej grozne niz wyrwanie z wózka

.... mnie jak już to wyrywa razem z wózkiem :lol:

Pozdro...

enozo
Kontaktowanie:

Post18 lip 2006, 00:56

Skrótowe podsumowanie z mojej weekendowej jazdy znajdziecie na krótkim F I L M I K U
pozdrosy

Awatar użytkownika
zgred
Deska: nbl
Latawiec: ozone, best
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post18 lip 2006, 08:16

enozo pisze:A ja w sobotę i niedzielę śmigałem na 12m FRENZY :twisted: a wiało od 11-14 węzłów.

... ale jakby nie było depowera to nawet by Ci chyba przez myśl nie przeszło żeby go wyciągnąć z worka ;)

...a ja w sobote rozłożyłem 6 moją i 20 minut później już ja składałem. Chciałem sobie troszkę poskakać a okazało się że nie jestem w stanie nawet bezpiecznie wystartowac latawiec a w zenicie generował taki ciąg że 100 kilo co i raz wykonywało liptona na łące. Nie wiem ile wiało ale musiało dawac ostro, no i jak przyszkwaliło to się odpinałem bo to dla mnie za duży stres był...

ogólnie było by zajebiście gdybym miał cos w okolicach 4

chociaż przy 9m/s daje świetnie radę na 3m2 może poskakać nie poskacze za mocno ;) ale prędkości się da nabrać.

Pozdrówka...

enozo
Kontaktowanie:

Post18 lip 2006, 13:37

no tak depower miałem na maxa wybrany :oops: głupi nie jestem,
latałem też na 7m OZONE RIOT w niedzielę i muszę powiedzieć że jak ktoś szuka latawca żeby sobie poskakać bez ot tak na łące bo to go właśnie kręci to nie ma takiego drugiego. Generuje niesamowitą moc w górę i łagodnie opuszcza w dół. Po raz kolejny zrobił na mnie wrażenie(pierwszy raz w Danii)
pozdrosy

P.S.
zgred pisze:...nie przeszło żeby go wyciągnąć z worka

Z plecaka i to z miejscem na deskę 8)

Awatar użytkownika
Mariusz33
Kontaktowanie:

Post18 lip 2006, 17:31

enozo pisze:Skrótowe podsumowanie z mojej weekendowej jazdy znajdziecie na krótkim F I L M I K U
pozdrosy

troszkę poza tematem -- ładny filmik, widzę Maniek że nadal ciągnie Cie do biskich spotkań z samochodami :lol: , jak tam rana było szycie ?.

PZDR

enozo
Kontaktowanie:

Post18 lip 2006, 17:43

Mariusz33 pisze:troszkę poza tematem -- ładny filmik, widzę Maniek że nadal ciągnie Cie do biskich spotkań z samochodami :lol: , jak tam rana było szycie ?.
PZDR

To nie tak jak myslisz :? to samochody ciagną do mnie, ludzie nie bardzo wiedza gdzie parkować :lol:
Obeszło się bez szycia, okład z piersi i zasklepiło się samo 8)
No i wreszcie miałem odpowiednia szmatkę do warunków, było n aczym latać :D
pozdrawiam
P.S. jak dmuchnie w weekend może udeżymy większą grupą do Chrcynnego :?:

Awatar użytkownika
zgred
Deska: nbl
Latawiec: ozone, best
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post19 lip 2006, 08:09

Jak na Chrcynno to może i ja bym się zjawił ale ...

... się zobaczy w week.

Wróć do „Landkiting”