Landkiting we Wrocławiu

Buggy, Mountainboard, Powerkiting, Dirtsurfer i inne lądowe cuda.
Awatar użytkownika
Qba-EPP11
Deska: Czapla Kite., Moses
Latawiec: RRD, Cabrinha, Airush
Dostał piwko: 15 razy
Kontaktowanie:

Post14 mar 2006, 15:10

Kto spi ten spi.Nie wiem jak tam we Wrocku ale na Feldbergu na ktorym jestem praktycznie co tydzien nie ma mowy o spaniu http://www.kiteschule-skywalker.de/ .

Ale do rzeczy. Postaram opisac Ci jak sie dostac na te spoty.
Goledzinow- jest kilka opcji.Musisz poszukac prywatnych busow jezdzacych do Obornik Slaskich i wysiasc w Goledzinowie ewentualnie poprosic kierowce zeby sie zatrzymal przy spocie bo to zaraz przy glownej drodze.Ladowisko znajduje sie po lewej stronie drogi miedzy Pegowem a Goledzinowem.Poznasz po szlabanie wjazdowym bo dalej jest wysypisko smieci.Stoi tez tam hangar z rekawem na dachu.Przy wjezdzie jest duza biala tablica reklamowa Fuchs czy costam chodzi o wymiane oleju chyba :D.Mozesz tez poszukac PKSa jadacego do Obornik.Jesli chodi o PKP to nie wiem czy w samym Goledzinowie jest stacja i czy pociag tam staje. W Pegowie jest i po wysiadce czeka Cie spacer glowna droga w strone Obornik jakies 4 km.Ewentualnie we Wrocku wsiadasz w komunikacje miejska i jedziesz na ostatni przystanek na Swiniarach a potem na stopa.To chyba wszystkie opcje.Jak widzisz bez auta to troche lipa.Jezdzilem tam w styczniu ale warunki byly slabe.Generalnie dosc fajne miejsce.
Do Krzyzanowic dojechac mozesz z Wrocka komunikacja miejska ale nie powiem Ci jakim autobusem bo nie wiem.Musisz sprawdzic na planie miasta.Nie bylem tam jeszcze wiec nic Ci konkretnego nie napisze.Ogolnie do Krzyzanowic masz blizej ale bez kogos kto tam byl podobno trudno trafic mimo ze to byly poligon.Nie wiem czy stamtad nie gonia.Paralotniarzy napewno tak ale jeden koles z Wrocka mowil ze do kajciarzy sie nie czepiali bo ci nie lataja :lol:

Po 8 maja bede juz w Polsce wiec sie mozemy ustawic na smiganko.
Latam na Radsail Pro 5m i FS Spirit 10.Do jazdy mam cos takiego
http://www.doomwheels.com/articles/buildwod.php [/url] ale z profilu alu przez co jest lzejsze.Przetestowane przy 10m\s na trawce.Odlot totalny. Na wodzie jeszcze nie bylem bo bawie sie w to od listopada ale wiosna niedaleko :D

Pozdrawiam z zasypanego Feldbergu (430cm sniegu!!!!!!)

Awatar użytkownika
Zimoch
Kontaktowanie:

Post29 mar 2006, 23:08

Byłem dzis zorjetowac sie jak wygląda sytuacja na marsowych polach. Śniegu nie ma, kawał fajnej trawki do pośmigania. A co do tych drzew dookoła tego terenu to mysle ze nie powinno być problemu. Drzewa co prawda sa, ale raz nie są wysokie, a dwa to nie jest taka gwałtowna ściana drzew tylko łagodny spad dlatego mysle ze nie będa one powodowac jakis znacznych turbulencji powietrza. Ja sie tam wybieram po świetach jesli byłby ktos chetny do wspólnej zabawy z kite to zapraszam.

Wróć do „Landkiting”