19-11-2005 kąck

Buggy, Mountainboard, Powerkiting, Dirtsurfer i inne lądowe cuda.
Awatar użytkownika
Mariusz33
Kontaktowanie:

Post21 lis 2005, 19:49

Mariusznia pisze: Chyba, ze są jakieś uzgodnienia (jakie - oświećcie mnie pleaseee -> czy jest tam cos o oraniu i rozrzucaniu gnoju :roll: ) .

Więc :pray: oświecam Cię :pray:

Pole o pow. 2ha zostało już sprzedane min. częśc tego po którym latamy, spóźniłeś się :( . W niedalekiej przyszłości ma powstac tam lotnisko dla modelarzy :( wstęp na cały rok kosztuje 300,00 PLN. Na razie mam (nigdzie nie spisaną) umowę z jednym z właścicieli że mogę/możemy ? tam latac. Od zeszłego roku nie miałem z nim kontaktu. Dostał flaszkę i zaginął :twisted: . Tak się sprawy mają .

Allelllujaaaa

ps. mieliśmy założyc stowarzyszenie (i na to czekam), aby móc podpisywac umowy takowe by się przydało :idea:

Włodar
Kontaktowanie:

Post21 lis 2005, 20:17

No to ja tutaj czuję się przywołany do tablicy, niestety jak na razie w wyniku obłożenia czasowego nie dałem rady przygotować ostatecznej wersji statutu. Trzeba będzie się jeszcze zorientować w kilku sprawach, dowiedziałem się ostatnio od kolegi o różnych rodzajach stowarzyszeń, np. stowarzyszenie kultury fizycznej podlega bardzo uproszczonym procedurom, nie ma jakichś straszliwych wymagań itp. Trochę bardziej skomplikowana sprawa byłaby gdybyśmy chcieli prowadzić działalność gospodarczą, stalibyśmy się VAT-owcami :wink: a to pociągałoby za sobą konieczność prowadzenia księgowości i trochę bardziej skomplikowane procedury, w tym rejestracja w KRS. Myślę, że czegokolwiek byśmy nie wybrali to i tak damy sobie radę. Trzeba się po prostu zdecydować na konkretną opcję.

Awatar użytkownika
shvager
Kontaktowanie:

Post21 lis 2005, 22:05

Tak sobie czytam o tym Kącku, Modlinie itd... I coś niewesoło widzę moją przeprowadzkę do w-wy :( U siebie, niedaleko bydgoszczy mam baaardzo dużo przestrzeni na łąkach nadnoteckich. Płasko, pięknie, trawka, co rusz kretowisko :-) i wszystko dla mnie, bo jestem sam. Ma to wprawdzie swoje minusy, np przed burzą :-) ale przynajmniej nikt z widłami mnie nie przegoni.
A co do stowarzyszenia to bardzo dobry pomysł, mam znajomego, który parę lat temu stworzył stowarzyszenie w temacie cheerleaders, może popytam w temacie?

Awatar użytkownika
maciekt1000
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post22 lis 2005, 11:53

Włodar, co do stowarzyszenia ta stronka może się przydać www.samum.com

Włodar
Kontaktowanie:

Post22 lis 2005, 20:38

:D Tomek, który jest właścicielem tej strony, zapodał był ten pomysł swego czasu. Przedyskutowaliśmy go szeroko podczas wspólnego pobytu na Romo w Danii, potem Tomek rozmawiał też na ten temat z Enozem. Także tyle historii :D
Sam muszę jakoś dojść do porządku z czasem, bo nie mam go prawie w ogóle wolnego, chyba że w delegację wyjadę :lol:

Wróć do „Landkiting”