potrzeba:
maszyna do szycia

rzepy (szerokość 25mm)
gruby materiał (najlepiej nieprzemakalny)
gumki... (hehehe takie jak od majtasów) kupiłem czarne szerokości 20 mm
wycinamy materiał z naddatkami około 10mm na szycie na stronę (ja u siebie dodatkowo go składałem coby był grubszy) zarówno szerokość jak i długość prostokąta trzeba dobrać samemu do swojego wózka...
po złożeniu obszywamy prostokąt dookoła zostawiając okno aby można go było wywrócić na drugą stronę:

dodatkowo ścinam rogi aby się to lepiej układało. Odwracmy przez zostawione okienko materiał na drugą stronę i stebnujemy (czyli obszywamy jeszcze raz dookoła):

teraz trzeba przyszyć rzepy... "ostry" od strony wewnętrznej, a "łagodny" od strony zewnętrznej osłonki. Dodatkowo pod "ostry" rzep po obu końcach podkładamy jedną stronę gumki (u siebie dodatkowo składałem ją na pół coby była mocniejsza) długość gumki to 1/2 szerokości obicia:

teraz najcięższy moment całej operacji: przyszyć naciągniętą gumkę do krawędzi (szerokość), ja pomagałem sobie drucikiem włożonym w środek gumki:

teraz trzeba jeszcze zakończyć wszystkie ściegi coby się nie siepało...

i gotowe. Krótsza:

i dłuższa:

a tak obicie prezentuje się na wózku:

obszycie pasuje jak ulał... ma gumki na końcu więc nie odstaje... i nie trzeba rozkładać wózka jak się chce wymienić odciśnięte pianki...
no

ps.:
a tak podróżuje wózek jak się w bagażniku nie mieści: