Romo już po :( - ciut przydługie...

Buggy, Mountainboard, Powerkiting, Dirtsurfer i inne lądowe cuda.
enozo
Kontaktowanie:

Post21 sie 2006, 15:04

No a ja muszę swoją połowę pochawlić, tylko ona podchodzi z kamerą tam gdzie inni się boją, muszę jedynie na nią uważać żeby jej nie rozjechać. Wszystkie moje filmiki są przez nią nagrywane i nie mam zastrzeżeń. Nawet na maksymalnym zoom nie drży jej ręka :wink:

Awatar użytkownika
JaFuzz
Kontaktowanie:

Post21 sie 2006, 15:17

toudi pisze:
Hmm... ja nie wiem jednak czy nie potrzebowałbym jakiegos "cudownego" filmiki są krótkie i cienkiej jakości bo kręcone aparatem a nie kamerką a koleżanka współmałżonka o wiele lepsze zdjęcia robi niż filmy

He, he. Znam to. Moja żona też prowadzi kamerę, jak Tarantino. :lol: choć, rzeczywiście nie ma kontrargumentu na stwierdzenie, że w pionie widać i ridera i latawiec. :!:

no tak ale nie na Romo... tam latawiec i rider są w prawie takiej samej odległości od ziemi... no może latawiec ciut wyżej :)

Awatar użytkownika
Mariusz33
Kontaktowanie:

Post21 sie 2006, 15:29

Witaj

Do obrabiania filmów proponuję bardo prosty program Virtual Dub, pozwala na przechwytywanie materiału wideo, jego edycję i konwersję na różne formaty (przykładowo MPEG na AVI). Program dodatkowo oferuje również zmianę stopnia kompresji pliku wideo, dołączanie dźwięku do obrazu wideo (ustawienie poziomu dźwięku), łączenie ze sobą wielu plików wideo, dzielenie oraz wycinanie fragmentów, obracanie usuwnie przeplotu i wiele innych opcji.

PZDR

Awatar użytkownika
JaFuzz
Kontaktowanie:

Post21 sie 2006, 15:32

zgred pisze:Takie nasze Pułtuskie określenie na coś lub kogoś kto robi coś fajnie, niecodziennie, ciekawie i z pasją.
A, że wózek zrobiłeś full profi, wyjazd sobie zorganizowałeś też jak widze full profi tylko za krótki (jak sie domyslam) no i foty też zajebiste
więc zamiast pisać to wszystko co teraz pisze napisałem KOZAK
i napiszę jeszcze raz KOZAK :)

:oops: hihihi... a już myślałem, że koledzy zauważyli, iż zamiast kasku wełniana czapka :) i glany na nogach :) normalnie full opcia wyczynowa prosto znad WisłaRiver, ale wiaterek podnosił takie ilości piasku, który niemiłosiernie ciął po wszystkim że musiałem jakoś potylicę zabezpieczyć...

a odnośnie wózka to planów na nowy mam 100... no i tylne oponki musze zmienić koniecznie na większe baloony... więc może ktoś byłby zainteresowany moimi ? wymiar 19x7/8 czyli pasują na felgi taczkowe z castoramy... no chiba że ktoś jest zainteresowany 2 całymi kompletami tzn: opona z dętką, felga plastyk z wpasowaną tuleją stalową i łożyskami maszynowymi, oraz ośki pod to wszystko ?? oddam poniżej kosztów... jak coś to info na priv. gratis mogę dorzucić całą tylną oś o rozstawie kół 1,4m

Chcę opchnąć bo sie obśliniłem na oponki 21x12/8 mniammm

Awatar użytkownika
JaFuzz
Kontaktowanie:

Post21 sie 2006, 15:33

Mariusz33 pisze:Witaj

Do obrabiania filmów proponuję bardo prosty program Virtual Dub, pozwala na przechwytywanie materiału wideo, jego edycję i konwersję na różne formaty (przykładowo MPEG na AVI). Program dodatkowo oferuje również zmianę stopnia kompresji pliku wideo, dołączanie dźwięku do obrazu wideo (ustawienie poziomu dźwięku), łączenie ze sobą wielu plików wideo, dzielenie oraz wycinanie fragmentów, obracanie usuwnie przeplotu i wiele innych opcji.

PZDR

Dzięki Mariusz :notworthy:

Awatar użytkownika
JaFuzz
Kontaktowanie:

Post21 sie 2006, 22:52

może ktoś chętny się znajdzie na zaweszenie ?

Obrazek

bo w piątek oddaje do wycięcia z kwasówki ?
Ostatnio zmieniony 30 sie 2006, 23:19 przez JaFuzz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mariusz33
Kontaktowanie:

Post22 sie 2006, 08:23

Witaj

Po prostu zapytam się ile ?

PZDR

Awatar użytkownika
JaFuzz
Kontaktowanie:

Post22 sie 2006, 09:17

jutro napisze bo jeszcze typ nie podał ceny... oczywiście bez resorów rowerowtch... te trzeba zanabyć we własnym zakresie...

Awatar użytkownika
zgred
Deska: nbl
Latawiec: ozone, best
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post22 sie 2006, 09:37

A nie masz możliwości narysować tego całego ustrojstwa i wrzucić gdzieś na stronkę żeby można było sobie pobrać?

Jakieś wymiary itp itd :)

Awatar użytkownika
JaFuzz
Kontaktowanie:

Post27 sie 2006, 14:40

Alez proszę bardzo... narysowane w aftocadzie:

Obrazek

a wymiary... hmmm... i tak je musisz do własnej konstrukcji dopasować...

sprawdź priwa...

Awatar użytkownika
JaFuzz
Kontaktowanie:

Post29 sie 2006, 08:59

Mariusz33 pisze:Witaj
Po prostu zapytam się ile ?
PZDR

Hej! dopiero wszystkie informacje zebrałem: wycięcie tego z nierdzewki 10mm grubej, wraz z materiałem to koszt 350 PLN za kpl na dwa koła... ja na razie wypalam to z zwykłej stali grubości 10mm... koszt matreiału i wypalenia to 200PLN za kpl. do tego trzeba doliczyć malowanie piecowe... 50PLN więc wychodzi 100PLN taniej... amortyzatory do tego znalazłem po 50 PLN za szt na Allegro więc całość, wraz z toczeniem tulejek, podkładkami teflonowymi, itp... wyjdzie mnie w okolicach 400 PLN za tylne zawieszenie... myslę że nie jest to jakaś straszna cena ...

Awatar użytkownika
TomFly
Kontaktowanie:

Post29 sie 2006, 10:25

Znalazłem ciekawą stronę gdize pokazana jest amortyzacja przedniego i tylnego zawieszenia.
http://landsegler.de/experimente.htm

Awatar użytkownika
JaFuzz
Kontaktowanie:

Post29 sie 2006, 10:44

Hej! faktycznie rozwiązania ciekawe.... ale powiem szczerze że bałbym się wsiąść w taka plontaninę rurek.... myslę że po kraksie... człowiek może mieć powbijane gdzieniegdzie różne rzeczy :?

Wróć do „Landkiting”