Coś a'la NASA- co o tym sądzicie?

Buggy, Mountainboard, Powerkiting, Dirtsurfer i inne lądowe cuda.
Awatar użytkownika
pawelgnas
Kontaktowanie:

Post17 sie 2006, 14:37

http://www.kiteship.com/photos.php
Tutaj niektóre latawki mają 280m2! Ciekawy projekt- taka nasza nasa, ale uproszczona.
http://b.1asphost.com/Claeskites/page7.htm
Ciekawe czy te latawce sprawdzały by się przy mniejszej powierzchni na lądzie? :think:

Awatar użytkownika
sarin
Kontaktowanie:

Post17 sie 2006, 20:29

Zapomnij :) to calkiem ina specyfika owszem ciągnie ale nie wyostrzysz jeli chodzi o cos co przypomina nase to jest taki projekt peter lyna C-quad ale ma krawedz nataria z włukna szklanego http://www.prokites.com/cq1big.jpg

nie mialem tego w rece wiec nie wiem jak to lata tzn jak sprawdza sie z buggy czy mtb wiem tylko ze ktos z pomorza wystawial to na allegro wiec mozesz poszukac i popytac

pozdr

Awatar użytkownika
zgred
Deska: nbl
Latawiec: ozone, best
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post18 sie 2006, 07:13

sarin pisze:C-quad ale ma krawedz nataria z włukna szklanego

No Toomaj się kiedyś chwalił, że handluje Peterem Lynnem i pytałe o to czy mieli takie cudeńka obiecał, że coś zakombinuje w tej sprawie i do tej pory zero odzewu. Poduś go troszkę na forum to może i ja się coś o tym dowiem :)

Awatar użytkownika
majster8405
Kontaktowanie:

Post18 sie 2006, 10:21

Jest to potężny spinaker, może mieć dwie a najczęście trzy liny/ta dolna to zapewne do regulacji mocy/ i jest na wiatry stałe..Jako latawiec napewno się nie nada,przede wszystkim zwróćcie uwagę na natarcie które się załamuje tworząc płaszczyznę oporu, a zatem sterowanie na 100% będzie trudne i delikatne.Piszę to bo kiedyś wykonałem "pompowańca" bez tub a konkretnie Davida Aberdena i niestety bez efektu.Podobieństwo do pierwowzoru opatentowanej Wipiki jest, ale to jest co innego.Podobieństwo z c-Quadem Lynna jest takie że latawce mają kształt łuku.
Wielka szkoda że Toomaj nie sprowadza C-Quadów-Lynna bo są to dobre latawy/jedyny mankament to zawiłe składanie go do torby ze względu na zwijanie-zawijanie sztab węglowych./Może ktoś Toomaja uprzedzi i będzie to następca nasy.Jak wiemy konstrukcja ta nie jest nowością, ale taka konstrukcja też komuś przypadnie do gustu.
Tommaj sprowadz chociaż jednego do testów, jesień tuż ,tuż!

toomaj
Kontaktowanie:

Post19 sie 2006, 11:40

Witam serdecznie :D

ojoj Zgred :wink:
No Toomaj się kiedyś chwalił, że handluje Peterem Lynnem

raczej nie chwalil, tylko informowal :idea: ze jest dystrybutorem tej marki w Polsce

Skoro jest takie cisnienie na c-quada to obiecuje ze przy pierwszej mozliwosci sciagne go na "testy". Z materialow ktore mam nie wynika dokladnie czy beda one caly czas dostepne czy tylko do wyczerpania zapasow, wiec w tym temacie sie zorientuje.

Awatar użytkownika
zgred
Deska: nbl
Latawiec: ozone, best
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post21 sie 2006, 08:19

NIe było uszczypliwości w moje wypowiedzi ;)

Po prostu ja tez jestem ciekaw jak to się spisuje, chciałbym takie coś potrzymać :)

Wróć do „Landkiting”