Buggy Paradise

Buggy, Mountainboard, Powerkiting, Dirtsurfer i inne lądowe cuda.
toomaj
Kontaktowanie:

Post15 mar 2006, 10:43

Witam!

w zwiazku z byc moze nieco utrudnionym znalezieniem tematu dla zainteresowanych zamieszczam tu link:

http://www.kiteforum.pl/forum/viewtopic ... highlight=

i zapraszam :D

Awatar użytkownika
ALL4RIDE
Kontaktowanie:

Post16 mar 2006, 23:00

Mam parę pytań w związku z tą wyprawą:

- Liczyliście może jak wychodzą orientacyjne koszty na osobę w totalu ?
- Każdy dojeżdza we własnym zakresie ?
- No i ten zakaz jeżdzenia na MTB, pozostawię bez komentarza .... :?

toomaj
Kontaktowanie:

Post17 mar 2006, 08:55

Jesli kodzi o koszty total to trzeba oczywiscie doliczyc paliwko, a to w duzej mierze zalezy od tego osob pojedzie. Jak bede mial konkretniejsze kalkulacje dam znac :idea:
Pozostaje jeszcze kwestia ubezpieczenia
pozdrawiam

Awatar użytkownika
Mariusz33
Kontaktowanie:

Post17 mar 2006, 12:25

Witam,

Mam jeszcze prośbę o podanie planu wyjazdu, bo jeszcze nie był sprecyzowany.
Ja osobiscie wolę smigac na wozeczku 8) niz podziwiac innych jak to robią :D .

PZDR

toomaj
Kontaktowanie:

Post17 mar 2006, 23:58

Postaram sie podac dokladniejsze informacje na poczatku tygonia: poniedzialek/wtorek

Jestem w tej chwili uziemiony znacznie ze wzgledu na kolano... mam nadzieje ze sie podlecze do wyjazdu :roll:

Awatar użytkownika
oXy
Kontaktowanie:

Post23 mar 2006, 11:22

toomaj pisze:Kolejne informacje dotyczące wyjazdu:

po pierwsze termin:

tak sie niestety stalo, że mam kontuzje kolana i czeka mnie zabieg, w zwiazku z tym na reke jest mi zeby wyjazd odbyl sie lepiej troszke pozniej, niz wczesniej :lol:
Poza tym w schronisku na Romo nie ma już miejsc na termin 13-14 Kwietnia, a ja nie moge na razie zarezerwowac, poniewaz nie wiem dokladnie ile osob pojedzie.

Mysle o ulozeniu planu wypadu w nastepujacy sposob:
- wyjazd z Polski od rana 15-stego do SPO, tak zeby być tam po poludniu, jest to ponad 700km z Poznania, sprawdzona mam taka stronke, i nawet mozna mniej wiecej przyjmowac za prawdziwe wartosci dotyczace kosztow paliwa i czasu przejazdu (oczywiscie w pewnych granicach):
http://www22.mappy.com/sidzAfsmS9juWfMn ... 0&x=17&y=8

- dojezdzamy na miejscowke, obczajamy co sie da tego dnia i nocleg na przyklad tutaj: http://www.campingplatz-biehl.de/
wlasnie dzwonilem do: appartments/utholmer strasse 1 - jest to chyba najtansza opcja; sa podane ceny; podobno nie trzeba rezerwowac miejsc, bo beda wolne na pewno (jesli nie to trzeba bedzie jakos sobie radzic na miejscu, a jesli zgramy sie konkretnie co do terminu i ilosci osob w odpowiednim czasie, moge zrobic rezerwacje jesli nie wymaga wplaty)
- niedziele 16.03.2006 spedzamy w SPO -przewidziane sa finaly; na miejscu podejmujemy decyzje o ktorej wyjazd na Romo
- jest to 150km i ok 2,5h jazdy
- wbijamy sie zatem na Romo i zostajemy ok 3 noclegow?
- wracamy do Polski - ok 850km i 9h jazdy

W tej chwili pozostaje bardzo wazna kwestia: ilość osob i co za tym idzie -ilość samochodow (pewnie 1 lub 2), najprawdopodobniej 2, raczej nie ma opcji zebysmy weszli do 1, chocby sprzetu troche bedzie...

Ja kalkuluje teraz mniej wiecej na duzego diesla, ktory wezmie 5 osob.
Liczac z grubsza tylko sama podroz tam i z powrotem: powiedzmy 1700km, 10l/100km to jest 170L x 4zl czyli 680zl. Wychodzi ok 130zl/os

Oczywiscie trzeba przyjac ze zrobimy powiedzmy ok 2tys km, poza tym nie wiem czy faktycznie bedzie jechalo w tym aucie osob 4 czy 5? Mysle ze w najbardziej pesymistycznej wersji mozna przyjac max 200zl na paliwo/os

Zakwaterowanie w SPO: coz, znowu zalezy od tego ile osob i jakie pokoje - ceny tu wahaja sie od ok 40zl/os do nawet 80zl/os w przypadku SPO
zakwaterowanie na ROMO: wychodzi ok 20euro/os za noc czyli 60 za 3 noclegi - ok 240zl
Ubezpieczenie: tego jeszcze nie rozpracowalem, nie wiem jaki to koszt, jesli ktos sie orientuje bardzo prosze o informacje - chodzi oczywiscie o ubezp obejmujace sporty ekstremalne oraz OC!

Podsumowujac koszty, liczone mysle na max i z rezerwą:
- paliwo 200zl
- noclegi 320zl
- ubezpieczenie:?
- wyzywienie: (a komu to potrzebne :roll: ) - tak serio to mysle ze duze zapasy ze soba...
- dodatkowe koszty, jak np wjazd na plaze w SPO oraz inne nieprzewidziane wydatki: 100zl? (powiem szczerze nie mam pojecia, ale zawsze jakies takie wydatki sa :wink: , taka rezerwa po prostu)

Jak widac kalkulacje sa orientacyjne i mysle ze w miare trafne; nie podejme sie jednak zagwarantowania ze do konca prawdziwe. Jest to troche spontan, ale mam nadzieje ze wyjdzie OK, a na tyle ile sie da chcialbym to zaplanowac

Bardzo prosze o odpowiedzi, sugestie, propozycje i ew. pomoc, oraz o potwierdzenie mozliwosci wyjazdu w sugerowanym terminie lub ew. innych odpowiadajacych terminow, co jednak moze byc trudne do realizacji.

pozdro :!:

jak dla mnie bomba :jive: :jive: :jive:

Awatar użytkownika
oXy
Kontaktowanie:

Post23 mar 2006, 11:26

toomaj pisze:Witam to znowu ja :? niestety, ze swoim kolejnym mega dlugim postem, no ale co zrobic, zainteresowani prosze przeczytac, poniewaz każdy będzie musiał podjac decyzje co do ubezpieczenia, bo bez niego osobiscie nigdzie sie nie wybieram.
Dzieki uprzejmosci Tomka z samum ktory juz ma doswiadczenie w wypadach w rejony w ktore sie wybieramy zamieszczam informacje dotyczace ubezpieczenia:

1. Ubezpieczenie OC dla instruktora/instruktorów (o ile tacy są) - prowadzenia zajęć w kraju i za granica - oprócz USA i Kanady,
Suma gwarancyjna: 100.000 zl (na wiecej Hestia nie zgadza sie)
składka 250 zl

2. OC uczestników "wyprawy" (uprawiajacych sport amatorsko i profesjonalnie - może to być także udział w zawodach w kraju i za granicą).
Zakres: zgodnie z zalaczonymi OWU OC w zyciu prywatnym (z zapisem, ze wyłaczenie w OWU OC w zyciu prywatnym w par 3 pkt 1 ppkt 4 nie dotyczy latawców stosowanych w kitesailingu oraz paralotni)
Wariant I:
- suma ubezpieczenia: 200.000 zl
- skladka: 100 zl (Polska)
- skladka: 150 zl (caly swiat bez USA i Kanady)
Wariant II:
- suma ubezpieczenia: 100.000 zl
- skladka: 60 zl (Polska)
- skladka: 90 zl (caly swiat bez USA i Kanady)
Może być także okres krótkoterminowy ubezpieczenia, ale wtedy bedzie tak:
do 1 miesiąca: 25% skladki
do 3 miesiecy: 40%
do 6 miesiecy: 60%
do 9 miesiecy: 80%
Polisy możemy wystawiac na bieżąco po kontakcie od Pana lub bezposrednio od zainteresowanej osoby. Wystawiamy polise - wysyłamy pocztą - klient robi przelew - odsyła nam kopie dokumentów.
Jeżeli jest grupa, która ma być ubezpieczona na konkretny kilkudniowy wyjazd, to możemy wystawic jedna polisę Zawsze jednak potrzebne są pełne dane osób ubezpieczonych, tj. imię, nazwisko, adres, Pesel.

Jeżeli chodzi o ubezpieczenie kosztów leczenia w trakcie pobytu poza Polską, to proponujemy firmę Signa Iduna TU SA
I tak:

Wariant I:
KL: 10.000 EUR
NNW: 7.000 PLN
Bagaż: 800 PLN
Składka: 2,2 EUR od osoby za dzień

Wariant II
KL: 20.000 EUR
NNW: 7.000 PLN
Bagaż: 800 PLN
Składka: 3,2 EUR od osoby za dzień

Wariant III
KL: 30.000 EUR
NNW: 16.000 PLN
Bagaż: 1.800 PLN
Składka: 4,8 EUR od osoby za dzień

Przy grupie powyżej 16 osób: - 20%

Jest to informacja jaką otrzymałem od Pana Stolca, ktoremu serdecznie dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz.
Moze przyda sie rowniez innym osobom niekoniecznie zwiazanym z tym wyjazdem
Mysle ze my tu jako grupka na miejscu mozemy zebrac sie i wyslac papiery razem, natomiast osoby z innych czesci kraju prosze o kontakt w rozsadnym terminie w celu przekazania wszystkich potrzebnych informacji i namiarow.

info@paracontrol.pl
693 16 89 89 - Tomek

pozdrawiam

....a wogóle są jacys chętni oprócz nas trzech... :roll:

Włodar
Kontaktowanie:

Post23 mar 2006, 11:40

Też byłbym chętny gdybym finansowo i organizacyjnie wyrobił, a wiem już, że ani jedno ani drugie nie wyrobi :( Strasznie żałuję ale to jest stan przejściowy i za niedługo sobie odbiję...

Awatar użytkownika
oXy
Kontaktowanie:

Post24 mar 2006, 21:32

Włodar pisze:Też byłbym chętny gdybym finansowo i organizacyjnie wyrobił, a wiem już, że ani jedno ani drugie nie wyrobi :( Strasznie żałuję ale to jest stan przejściowy i za niedługo sobie odbiję...

...no trudno :cry: o jedną osobę mniej...a może jednak się uda.. :D....no nic przy Włodarze robimy haczyk :wink:...kto jeszcze... :?:

Wróć do „Landkiting”