Który MTB lepszy do KiteBoardingu

Buggy, Mountainboard, Powerkiting, Dirtsurfer i inne lądowe cuda.
Awatar użytkownika
Zimoch
Kontaktowanie:

Post08 sty 2006, 11:43

Ograniczenia finansowe pozwalaja mi na bardzo wąski wybór. Pierwsza deska to TAJFUN model z 2004 roku, druga LION CANYON 2. Cenowo duzo od siebie nie odbiegaja. Tajfun ma 99cm a LC2 jest o 15 cm krótszy. Dodam moze jeszcze ze waze 85kg i mam 190cm wzrostu. Nigdy wczesniej nie jezdziłem na MTB ani na deskorolce. Za latawiec pociagowybedzie mi słuzył NASA 7,0m. Doradzcie która deska bedzie lepsza.

Tu sa linki do obu desek:
http://www.krast.pl/?krast=produkt_szczeg&id=23
http://www.fasa.com.pl/fasa/s_mtb.html

Awatar użytkownika
pitoo
Kontaktowanie:

Post08 sty 2006, 12:24

witam

widze że masz podobny problem co ja jakiś czas temu...ale wtedy nikt mi nic nie doradził...
pierwszą dechą na której jeździłem była MBS - wypaśiona ciężka decha do MTB...wtedy myślałem że był to zakup mojego życia, jednak szybko się okazało, że świetny MBS do mtb nie do końca zdaje egzamin z landkitingu...Przede wszystkim był za ciężki...
Teraz jeżdżę na decku flexifoila i jest rewelacja!!! decha jest skonstruowana typowo pod landkiting i jestem z niej bardzo zadowolony.

http://www.flexifoil.com/products/kite_ ... exdeck.php

To są jej dane, jakbyś chciał to mogę dać ci namiary kolesia który ma ten sprzęt.
Co do twojego wyboru to nie znam kompletnie tych decków...latawca nie masz w sumie aż tak małego, ale myśle że waga to jeden z głównych czynników którymi powinienneś się kierować...

pozdr

Awatar użytkownika
Zimoch
Kontaktowanie:

Post09 sty 2006, 12:07

Nikt nic więcej nie ma do powiedzenia. Myslałem ze wiecej osob jeździ na MTB z latawcem, ale widze ze to chyba jeszcze raczkuje u nas :(

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post09 sty 2006, 12:32

Z tego co rozmawiałem kiedyś z jednym użytkownikiem MTB wynika, zę duże znaczenie ma teżdeck - tzn jego twardość. Tutaj jest podobnie jak z każdym sprzętem jedno i drugie ma swoje zalety jednak chyba bardziej miękki deck mógłby do kite'a być korzystniejszy. Od siebie trudno mi cośdodać bo w ogóle sięna tym nie znam a sam zaliczyłem tylko pierwsze "slizgi"...

toudi
Kontaktowanie:

Post09 sty 2006, 16:19

Jedno jest pewne - Lion Kanion to ktrótka i miękka deska, poza tym ma max masę poniżej twojej. Ci, którzy handlują deskami mówią, że to sprzęt na jeden sezon dla dorosłego. Deska z Bielska to ręczna robota, więc wierzę, że trwalsza. Spróbuj napisać posta na forum na www.mountainboard.com.pl Tam jeżdżą również z latawcami.

enozo
Kontaktowanie:

Post09 sty 2006, 17:13

Ja polecam SCRUB SILVER REEF :!:
Jak wyżej LION jest stworzony z myślą o dzieciach.
Bielska deska to kicha jak dla mnie. Widziałem i jeżdziłem i nie mam dobrego zdania

enozo
Kontaktowanie:

Post13 sty 2006, 13:18

Pojawiła się już oferta na www.flyzone.pl Prawie wszystkie modele mają "chwyt" pomiędzy wiązaniami. Robione są z pamiecią o llandkitingowcach

Wróć do „Landkiting”