Remonty na trasie Warszawa - Półwysep

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Marecki77

Post12 lip 2006, 12:32

Witajcie,

Coraz więcej słyszę o remontach które są na trasie Wwa - 3miasto. Słyszałem od osób, które zwykły pokonywać tą trasę w 3 godziny, że teraz jedzie się 6 godz albo i dłużej ....
Jedziemy ze znajomymi właśnie w czwartek albo piątek i zastanawiam się czy nie lepiej pojechać przez Toruń, Tczew ....

Co o tym myślicie ??? - pytanie oczywiście do osób które ostatnio jechały jedną albo drugą trasą.

Pozdrawiam !

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post12 lip 2006, 13:19

3h z Warszawy na płw :?: Powowdzenia - jeśli jest 450 km do przejechania to średnio wychodzi 150km/h ciekaw jestem kto tak szybko jest w stanie rpzejechać ten dystans :think: Nawet nocą i bez korków trzeba być po prostu...
no ale nie o to pytałeś. Na pewno załapiesz sięna remont koło za Elblągiem i w okolicach Rumii. Nie wiem jak jest z Władkiem (tzn czy nadal remontują czy jużskończyli). Regyularnie brakuje sięrozjazd na Gdańsk i Bydgoszcz w okolicach Płońska i sam Płońsk. Tak czy inaczej jest to jedna z bardziej wkurzających tras w Polsce jeżeli chodzi o remonty i nie pamiętam kiedy nie bytło tam ciasno z powodu korków. Tak więc jeśli przejedziesz w 4,5 - 5h to znaczy, że dobrze trafiłeś.
Natomiast co do objazdów - nie wiem czy będzie warto skoro w Rumii i tak postoisz conajmniej 0,5h no i ten Władek... Ale może jakieś lokalne objazdy :?:

Awatar użytkownika
Cinek S.S.

Post12 lip 2006, 13:58

onzo pisze:Natomiast co do objazdów - nie wiem czy będzie warto skoro w Rumii i tak postoisz conajmniej 0,5h no i ten Władek... Ale może jakieś lokalne objazdy :?:

Można jechać z Gdyni tak jak na Rewę, w Pierwoszynie skręcić w lewo, potem za jakiś kilometr (może trochę więcej) w prawo. Dalej to już dokładnie nie jestem w stanie opisać, ale ogólnie trzeba się kierować na Puck.

Jeżeli coś pokręciłem z nazwami niech lokalesi mnie poprawią. Oczywiście nie załatwia problemu Władka.

Ogólnie szerokiej drogi i silnych wiatrów :)

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post12 lip 2006, 16:25

generalnie to problemem jest remont w okolicach nowego dworu gdanskiego. objazd tam ma ze 20 km i jak sie wbijesz za kombajn to masz 1 h w plecy. czesto tam sa stluczki wiec nie jest najweselej. od rumii do wladka w zasadzie to juz jest luz bo wszystko jest pootwierane.
co do tego 1 kawalka to polecam objazd w milomlynie lub maldytach na malbork pozniej tczew obwodnica i dalej normalnie. czasem sie przydaje radyjko bo czasem kolo mlawy ktos potrafi niezle przy..... i niektorzy juz spedzili tam po 3 h lub wiecej w koreczku :wink:

Awatar użytkownika
Dogy

Post12 lip 2006, 16:32

Co tydzien pokonuje ta trasę w piątek wieczorem i w poniedziałek rano wracam.Stąd mam trochę doświadczenia.
Najlepsza opcja w tej chwili to jazda z Płońska na Sierpc,Drobin,Żuromin,Lubawę,Iławę,Sztum,Malbork Tczew i dalej obwodnicę.
Trasa jest dosyć wąska ale mało uczęszczana i raptem 3 km dłuższa od siódemki.
Jeśli chodzi o objazd Rumi to juz nie jest konieczny bo remont się zakończył.
Jednakże jeśli coś się na tym odcinku wydarzy to warto pojechać z Rumii na Kazimierz potem łąkami na Żelistrzewo i wyjazd w Pucku na skrzyżowaniu za Lotosem.
Szerokiej drogi
Krzysztof

Marecki77

Post12 lip 2006, 19:46

Dzięki wielkie za informacje !!! Pozdrawiam i do zobaczenia na półwyspie :)

Do Onzo :
"3h z Warszawy na płw Powowdzenia - jeśli jest 450 km do przejechania to średnio wychodzi 150km/h ciekaw jestem kto tak szybko jest w stanie rpzejechać ten dystans Nawet nocą i bez korków trzeba być po prostu... "

Muszę przyznać że doszło w tej kwestii do nieporozumienia - w temacie posta napisałem Wwa - Półwysep ale w treści pisząc o tych trzech godzinach miałem na myśli trasę Wwa - 3Miasto . To mam nadzieję wyjaśnia tą sprawę, a piszę o tym aby nie wyszło że Marecki77 to jakis bajkopisarz :)). Pzdr !

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post13 lip 2006, 09:12

O to juz bardziej ;)
Wiesz - są tacy co przejeżdżają tę trasę w 3,5h tylko to jest wariactwo. Cokolwiek lub ktokolwiek wyskoczy i... [']

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post13 lip 2006, 09:31

nie to jest dobry samochód :wink:

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”