Gdzie w październiku/listopadzie z dzieckiem

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
myrcin
Deska: Nobile
Latawiec: Wainmann / F-one

Post08 mar 2016, 19:57

Cześć,

Wiem, że temat się już pojawiał ale zwykle to było 'ja pływam, moja żona nie...'
Jakie miejsca polecacie i jakie macie doświadczenia z wyjazdami na kitesurfing gdzie oboje rodziców pływa. Chcemy jechać jesienią gdzieś z synkiem 2,5 roku. Co oprócz Brazylii w tym terminie da możliwie najpewniejsze warunki? Oczywiście im bliżej tym lepiej (Brazylia to już jest długi lot i mam obawy). Jakie macie doświadczenia z długimi lotami z dziećmi, upilnowaniem przy spocie itp itd. Za wszelkie porady z góry dziękuję.

shoko
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 1 raz

Post09 mar 2016, 08:40

Brazylia wygrywa, najlepiej ze spotem pod nosem i w jakimś spokojnym miejscu, nie zatłoczonym turystycznie z długimi dojazdami na spot

Guajiru Kite Villagge u Darka Marchewki polecam, super miejsce pod dzieci , baseny, plaża pod nosem, spokojnie

a z długimi lotami z dziećmi spróbuj, przekonasz się na swoim, nie ma się czego bać

Awatar użytkownika
myrcin

Post09 mar 2016, 10:14

Jak Brazylia to tylko u Marchewy. Raz tam byliśmy (jeszcze bez dziecka) i wiem, że jest super. Nie wiem tylko czy uda nam się wystarczająco dużo popływać (ze względu na dziecko) aby relacja kasy wydanej na bilet i całą resztę do czasu spędzonego na wodzie była satysfakcjonująca.

shoko

Post09 mar 2016, 15:59

jesli masz wiatr na lapu capu jak czesto w Polsce czy Egipcie, to mozesz sie przy dziecku nie naplywac
jednak w 100% pewnej wiatrowo Brazylii i tak nie wyplywacie wszystkiego na pol zajmujac sie dzieckiem, przy dobrej organizacji i spocie na miejscu

Awatar użytkownika
myrcin

Post09 mar 2016, 16:17

shoko pisze:...przy dobrej organizacji i spocie na miejscu

No właśnie martwi mnie to, że u Marchewy na lagunkę trzeba dojechać i to komplikuje sprawy. Ja osobiście nie mam z tym większego problemu bo mogę pływać na oceanie (choć na lagunie też bym chciał coś poćwiczyć). Moja druga połowa jednak z oceanem nie jest jeszcze za pan brat.

Awatar użytkownika
make
Kontaktowanie:

Post20 mar 2016, 15:41

Jak dla mnie świetne miejsce to nasze polskie Mazury, rewelacja!

shoko

Post22 mar 2016, 21:14

make pisze:Jak dla mnie świetne miejsce to nasze polskie Mazury, rewelacja!

zwlaszcza w listopadzie

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”