Wyciągi nart wodnych - Polska i zagranica

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Maciej
Kontaktowanie:

Post18 sie 2005, 12:21

Hello,

sorry za letki off top, lecz dyscyplina pokrewna :)
Czy znacie może jakieś miejsca na Słowacji, w Czechach, gdzie byłyby wyciagi nart wodnych ?
W polsce są w Augustowie i Lublinie, lecz w ostatnim przerwa do chyba 7 wrzesnia - zawodnicy przygotowują się na zawody na tamtejszym ski lifcie, natomiast w Augustowie brak kickera do wake'a i obsługa nie grzeszy kindersztubą :(.

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post18 sie 2005, 15:54

fakt , ze w pl tylko dwa
trza pomyśleć nad Zatoką i..MYŚLIMY :wink:

na świecie jest ich TYLKO 100
ale nie pamiętam listy :wink:
w czechach też coś jest, kurcze..

a-ha: no i chopy Malego Morza (Liquidy i Koniu z Board&Kite, tudzież Eska)
mają prywatny "wyciąg" za ..samochodem :idea: , na kanale w okolicy Helu :idea:
szerokość/glebokość bezpieczna, dlugośc niebagatelna
no i amortyzacja sprzętu "motorowodnego" minimalna :wink:

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post19 sie 2005, 07:52

To myślcie intensywnie. Gdyby tak strzelić wyciąg w niezłej okolicy to myślę, że w sezonie nie dałoby się opędzić od chętnych :idea: ;)

Awatar użytkownika
maciekt1000
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post19 sie 2005, 08:19

Witam, jeśli macie przygotowaną dokumentację techniczną wysyłajcie do firmy w której pracuję : Transportowy Dozór Techniczny 00-928 Warszawa, ul. Chałubińskiego 4
Bez dopuszczenia przez naszych inspektorów ani rusz a ja postaram się żeby sprawa poszłą natychmist do przodu. Czekam z niecierpliwością.

Gość

Post19 sie 2005, 14:54

http://forum.wakeboard.com.pl/viewforum ... ff6e8f80fb - opisy różnych wyciagów na forum wakeboard'owym :), poszukałem i znalazłem.

Jest jedna firma w Europie, która ma patent na stawianie wyciągów i ona wszystkie wykonyje, całość kosztuje 200 tys pln, jednak podobno bardzo szybko się zwraca. W okolicach Gdańska ( Półwysep :) ), to lux idea, gdyż nie tylko 3 duże miasta, lecz i sezon - Władysławowo i Jastrzębia, no i Pówysep pełen kajciarzy, windserfingowców.

Mankamentem może być zbyt duża fala na Zatoce, jednak, gdyby zrobić go tam w kącie Zatoki, jak się wjeżdża na Płowysep ....

Maciej
Kontaktowanie:

Post19 sie 2005, 14:58

Anonymous pisze:http://forum.wakeboard.com.pl/viewforum.php?f=8&sid=e2acbc8ed587921782a10aff6e8f80fb - opisy różnych wyciagów na forum wakeboard'owym :), poszukałem i znalazłem.

Jest jedna firma w Europie, która ma patent na stawianie wyciągów i ona wszystkie wykonyje, całość kosztuje 200 tys pln, jednak podobno bardzo szybko się zwraca. W okolicach Gdańska ( Półwysep :) ), to lux idea, gdyż nie tylko 3 duże miasta, lecz i sezon - Władysławowo i Jastrzębia, no i Pówysep pełen kajciarzy, windserfingowców.

Mankamentem może być zbyt duża fala na Zatoce, jednak, gdyby zrobić go tam w kącie Zatoki, jak się wjeżdża na Płowysep ....

owym "Gościem" jestem ja, proszę admina lub moda, by uczynił z tego jeden mój post, celem zapobieżenia tworzenia na forum mechico city :)

Awatar użytkownika
Kargul
Kontaktowanie:

Post19 sie 2005, 17:18

Plan dobry tylko z wykonaniem może być problem.teren na którym pływamy to pank krajobrazowy i władze raczej nie pozwolą wybudować coś takiego.do tego w tych sprawach dużo do powiedzenia ma urząd morski więc nikłe szanse... :(

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post19 sie 2005, 18:40

Anonymous pisze:

zgadzam się że TO jest najlepsze miejsce
tym bardziej, że zbyt nie zapuszczaja się tam wietrzni surferzy
bo są tam problemy z wiatrem
gdy jest slaby (do 3bf) - nie ma go tam w ogóle
gdy jest mocny - szkwali na maxa..
mowa o najczęściej wiejących kierunkach zachodnich

natomiast święte slowa Kargula "PANKA" :wink: - to nie bedzie latwe
ale..
CO JEST ŁATWE?? :roll:

..chyba tylko prowadzenie szkoly kite :wink: :wink:

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”