Gdzie we Włoszech na wakacje?

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Pieńkowiak
Kontaktowanie:

Post14 maja 2012, 23:06

Co polecacie we włoszech (na kontynencie)?
Najlepiej dla początkujących.
Dzięki :)

Marrio
Kontaktowanie:

Post14 maja 2012, 23:43

http://www.skyhigh.pl i wszystko w temacie :D

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post15 maja 2012, 01:50

Otóż to :)

Pieńkowiak
Kontaktowanie:

Post15 maja 2012, 09:37

Chodzi mi o kontynent (tego buta;)

Awatar użytkownika
mobilmaciek
Deska: su2
Latawiec: cabrinha best
Postawił piwka: 1 raz

Post15 maja 2012, 10:12

Najlepsze miejsce jaki jest to jezioro Garda. tylko, że jest to głębokie jezioro miejsce na kita to Malczesine i Campione . Zakwaterowanie Torbole, Limone. i inne miasteczka z tej strony jeziora. Wieje zawsze rano i po południu. minusem jest brak miejsc do rozkładania latawca. często startuje się z motorówki. Ale lepszego miejsca we Włoszech nie widziałem.
http://www.surfing-guide.com/spot.php?id=546
Ostatnio zmieniony 15 maja 2012, 10:20 przez mobilmaciek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mobilmaciek
Deska: su2
Latawiec: cabrinha best

Post15 maja 2012, 10:20

jacekdaktera
Dostał piwko: 30 razy

Post15 maja 2012, 11:01

Witaj. Od kilku lat kilka razy w roku jeżdżę do Marina di grosseto. Ogromna piaszczysta plaża . Oczywiście poza sezonem. Wiatr termiczny codziennie od 12, gdy jest słonce, w sile od 13 do 18 wezłów. Silniej gdy dołaczy sie wskazywany w windguru kierunek północno zachodni. Generalnie
poniewaz przeważa termika wskazania na windguru typu wiatr od lądu 3 węzły, nie robia na mnie wrazenia, byleby było słonce. Jak jest to od 12 pompowanie. Przy wietrze z kier południowych duz 3 metrowa fala i nawet 30 węzłów na jesieni i w zimie. Pływanie całoroczne. W kwietniu zdecydowanie ciepło. A tak lepiej to jedz na Sardynię.Pozdro.

Awatar użytkownika
surfbabe
Deska: su2 custom
Latawiec: FX, nemesis
Postawił piwka: 47 razy
Dostał piwko: 29 razy

Post15 maja 2012, 18:27

jacekdaktera pisze: A tak lepiej to jedz na Sardynię.

oj dołożę się do tego twierdzenia. Sardynia będzie lepszą opcją, chociaż też nie stuprocentową.
2 lata temu w lipcu wysiedziałam w okolicach Grosseto 2 tygodnie na darmo :twisted:
byłam 30-parę km na południe od miejsca, o którym pisze Papa Dakti...
https://maps.google.com/maps?q=talamone ... 2ochy&z=16
zaletą tego miejsca jest, że to jest fajna zatoka ok.2x1 km, miło turkusowo, chociaż nie płytko: głębokość 1,5-2m, ale za to płasko - nie ma fali.
zatoka należy do parku narodowego (Maremma), więc wszytko "ą naturale" :wink: , więc glony i takie tam inne na plaży...
przy samym wejściu na jakieś 50-70m woda do kolan. na spocie baza kitesurf.
no ale w wiatr nie trafiłam, no! :twisted: a na Sardynii w tym czasie ludzie pływali, także ten... warto przemyśleć :thumbsup:

Barosz21
Deska: SU-2 Warcraft
Latawiec: Zeeko Krush
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post15 maja 2012, 19:23

Ja też obstawiałbym Sardynię. Byłem we włoszech 2 tygodnie w pobliżu Sycylii. Jak poszukasz na forum to bedzie moja opowieść. Byłem też rok temu na Sardyni i byłem bardzo zadowolony. Może nie wieje codziennie ale byłem usatysfakcjonowany. Jak pojedziesz na 2 tygodnie to masz jak w banku że mistral powieje. A on potrafi 3-4 dni powiać i wtedy masz wspaniały równy wiatr. Zawsze też termike można znaleźć. Topik z Sardyni mój też gdzieś się szlaja na forum.
Pozdrawiam

Śliwa
Deska: Nobile
Latawiec: Wainman Smoke, Boss

Post16 maja 2012, 01:17

Właśnie wróciłem z Sycylii, gdzie odwiedziłem spot Lo Stagnone pomiędzy Marsala i Trapani. Spot bardzo dobry do nauki, płytka (max do pasa), bardzo płaska woda. Duża przestrzeń do pływania - naprzeciw spotu podłużna wyspa Santa Maria. Wiatr termiczny, stabilny - zaczyna wiać około południa. W ciągu 6 dni 2 razy pływałem na 12 i 4 razy na 9. Na miejscu 2 niewielkie bazy włoskie z możliwością szkolenia (angielski) i wypożyczenia sprzętu. Minusy-mało miejsca na plaży do rozkładania latawców, startu i lądowania; czasami zbyt płytko; zejście do wody z kamyczkami (lepiej mieć buty, szczególnie na początku nauki), ale dalej jest piasek; miejscami dno z mułem i roślinkami. Leciałem Ryanair z Krakowa bezpośrednio do Trapani (2.5 godziny).

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”