Zanzibar 13.12-28.12.2009

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
aqula
Kontaktowanie:

Post08 gru 2009, 10:25

Witam, zakładam ten temat w celu pozyskania informacji, oraz w celu poinformowaniu o możliwości spędzenia 2 tyg. w z goła odmiennym klimacie, niż "Nasza Polska sroga zima" :lol: Może ktoś szuka jeszcze w tym roku ciekawego miejsca na podróż... więc mile widziane towarzystwo. Proszę o informacje osób znających temat, jak wygląda pobyt w Paje (docelowa miejscowość wyprawy) jeśli ktoś był, lub ma potwierdzone informacje na ten temat, to proszę o wpisywanie się, bądż przysłać na priv. Interesuje mnie dojazd z lotniska, sam pobyt na miejscu, noclegi, wyżywienie jak to wszystko wygląda finansowo oraz ważne informacje, które mogą się przydać podczas pobytu. Czy w tym okresie można liczyć na korzystne warunki wiatrowe... w/g windguru... LIPA. Cena biletu z Frankfurtu około 2600pln, biorąc pod uwagę najniższe ceny biletów do Fortalezy (co prawda z W-wy) za 4240pln, to chyba opcja nie jest najgorsza.

Windcatcher

Post08 gru 2009, 13:11

Awatar użytkownika
Mondy
Deska: *** NOBILE ***
Latawiec: OZONE, NOBILE
Postawił piwka: 2 razy
Kontaktowanie:

Post09 gru 2009, 00:22

Podaj prosze linka do tej ceny 2600 bo ja coś znaleźć nie moge :(:(

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post10 gru 2009, 01:49

aqula pisze: Cena biletu z Frankfurtu około 2600pln, biorąc pod uwagę najniższe ceny biletów do Fortalezy (co prawda z W-wy) za 4240pln, to chyba opcja nie jest najgorsza.

Uwierz mi jednak, i piszę to zupełnie obiektywnie, że biorąc pod uwagę warunki wiatrowe i falowe ( jeśli to kogoś interesuje ), jak również ceny na miejscu - wyjazd do Brazylii wyjdzie zdecydowanie bardziej na plus.

Kto był, może potwierdzi, dla mnie Zanzi był ciekawy do zobaczenia, ale są lepsze miejsca do pływania na świecie.

pozdrawiam

P.

Jędrek

Post10 gru 2009, 11:36

miałem okazję być na Zanzi w tym roku z początkiem stycznia i w pełni zgadzam się z Przemassem.

Mieszkałem w Nungwi, ale przez kilka dni zwiedzałem różne plaże na wschodnim wybrzeżu. Najdalej byłem chyba w okolicach Pongwe. Do Paje nie dotarłem.

Co prawda prawie codziennie wiało między 11/12 (częściej) a 15/16 (rzadziej) węzłów z E - NE, ALE:

- praktycznie na całym wschodnim wybrzeżu plaże chronione są rafą. Pływy są relatywnie duże, także przy pełnym odpływie praktycznie nie ma pływania. Jeżeli zostaniesz za rafą przy odpływie - często wypiętrza się na niej fajna falka - może być ogromny kłopot z powrotem. Z kolei jak zaczyna się przypływ, na rafie robi się już piękna fala, ale trudno do niej dotrzeć.

- to pierwsze miejsce gdzie spotkałem się z układem gdzie pływy mają istotny wpływ na kierunek wiatru. Na przykład w samej Nungwi przy odpływie wiatr zmieniał kierunek z czystego E na SE do S! A wtedy robił się czysty odpych, na dodatek z wychodzącą rafą ...

niestety w miejscach o których mówie o jakiejkowiek asekuracji nei ma mowy, można jedynie liczyć na uczynność rybaków. W Nungwi poza mną pływał jeszcze jeden Norweg, na innych plażach nie spotkałem nikogo.

Tak więc jeżeli myślisz przede wszystkim o pływaniu to ja zdecydowanie wybrał bym Brasil, nawet wiedząc że właśnie kończy się tam sezon.

pzdr!

GURU 10.5
Latawiec: OZONE EDGE, C4, CATALYST
Postawił piwka: 24 razy
Dostał piwko: 24 razy
Kontaktowanie:

Post11 gru 2009, 11:51

Jędrek pisze:miałem okazję być na Zanzi w tym roku z początkiem stycznia !

Na prośbę Meca,...hmm znaczy Jędrka :wink: wstawiam zdjęcia z jego wypadu do Zanzi 09:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
mary.dk
Deska: Aero, Airush - Compact, Slayer
Latawiec: Airush Wave
Postawił piwka: 58 razy
Dostał piwko: 88 razy

Post11 gru 2009, 20:02

Sezon w Brazylii konczy sie z poczatkiem lutego, wiec jeszcze troche czasu jest... A grudzien i styczen zaliczane sa do najlepszych miesiecy.

Pozdro...

ps. rowniez polecam Brasil - the best place on the world !!!

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post11 gru 2009, 22:49

mary.dk pisze:Sezon w Brazylii konczy sie z poczatkiem lutego, wiec jeszcze troche czasu jest... A grudzien i styczen zaliczane sa do najlepszych miesiecy.

Pozdro...

ps. rowniez polecam Brasil - the best place on the world !!!

...no właśnie...i zaczyna sie w innych miejscach - Wenezuela, Dominikana itd. Na Z. w styczniu własnie miałem 50/50 i to raczej na duże latawce.

Jeszcze raz tylko chciałem napisać, że nie zniechęcam bo wyspa ma MEGA klimat i jest co zwiedzać, ale nie można się nastawiać tylko na pływanie.

pzdr

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”