Hawaje w Polsce

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
Max/Łódź
Deska: Naish Haze
Latawiec: Flysurfer Speed
Kontaktowanie:

Post17 lis 2004, 12:01

Woda juz coraz zimniejsza, ale nie wszystko stracone. Dostalem wlasnie cynka o jeziorku gdzies w okolicach Konina, gdzie woda jest czesciowo grzana przez pracujaca nieopodal elektrownie i ujdzie w niej jeszcze temperaturowo wytrzymac. A, ze na jutro zapowiadaja wiaterek pod 18 wezlow to ekipa lodzka rusza na atak tego akwenu. Nazywa sie to to bodajze jezioro Goclawskie czy jakos tak... w kazdym badz razie o 7.00 wypadamy z Lodzi i od 9 zamierzamy ujezdzac tamtejszy akwen w skladzie windsurfowo-kite'owym. Ktos chetny? Moze ekipa poznanska?

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post17 lis 2004, 12:09

Z tego co kieeedyś czytałem na forum ws woda jest nieco syfiasta (co akurat nie jest aż takim problemem), ale co gorsza jeziorko jest otoczone drzewami, więc nie wiem jak będziecie mieli z wiatrem. Ale jak tylko Wam się chce to miłej jazdy :!: Chętnie zobaczę Twój opis spotu :)

Kto jedzie :?:

Awatar użytkownika
Max/Łódź
Kontaktowanie:

Post17 lis 2004, 12:20

JA 8)

A na powaznie to narazie sugestia padla ze strony WSowcow, tych z ktorymi czesto plywamy na Jeziorsku. Ale bede staral sie wyciagnac paru kiterow od nas :D

Awatar użytkownika
kasya
Kontaktowanie:

Post17 lis 2004, 13:47

sie zgadza :) jak na warunki panujace na zewnatrz woda jest stosunkowo ciepla. nurkowalam tam calkiem niedawno 8) woda jest troche syfiasta ale to ze wzgledu na mulaste dno i cale stada nurkow po nim szalejacych :twisted: po weekendzie dopiero ok czwartku da rade zejsc na dol.

co do samej miejscowki to widzialam kilku ws, co do ks sama nie probowalam bylam tam w innym celu ale od biedy IMHO da rade sie wystartowac.

ja narazie lecze zapalenie krtani :lol: i czekam na 20 st w grudniu :twisted:

pozdr i milego plywanka
Kasya

Agii

Post17 lis 2004, 14:09

M@X pisze:Nazywa sie to to bodajze jezioro Goclawskie czy jakos tak...

aloszka! ja mieszkam w Koninie..i znam bardzo dobrze te rejony!!jeziorko nazywa sie Gosławickie...i rzeczywiscie woda jest tam cieplusia...ale tez i bardzo brudna...zreszta niedaleko tez sa jeszcze jeziorka..mikorzyn i pontnow...takze zapraszam!! pozdrowionka

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post17 lis 2004, 14:10

kasya pisze::lol: i czekam na 20 st w grudniu :twisted:

Kasya

nno-nnoo!
chyba ze na minusie!
:)
"jest zima to musi być zimno.."

andytroll

Post17 lis 2004, 17:44

Mam kumpla, który nie mogąc się doczekać rozpoczęcia sezonu WS i kończąc już sezon snow, zapinał na WS pod koniec lutego na sztucznym zbiorniku elektrowni Rybnik, wypełnionym gorącą (może lekka przesada) wodą.

Podobno miejscówka jest znana WS-owcom.

Awatar użytkownika
Max/Łódź
Kontaktowanie:

Post17 lis 2004, 18:02

Agii pisze:jeziorka..mikorzyn i pontnow...takze zapraszam!! pozdrowionka

moze kolezanka tez sie skusi jutro na plywanko? bedzie z nami tez jedna ws-girl, wiec nie bedziesz sama wsrod samcow :wink:

Awatar użytkownika
kasya
Kontaktowanie:

Post17 lis 2004, 18:08

Ziomek. pisze:
kasya pisze::lol: i czekam na 20 st w grudniu :twisted:

Kasya

nno-nnoo!
chyba ze na minusie!
"jest zima to musi być zimno.."

nic nie musi :twisted: swiat jest duzy i pelen niespodzianek hyhy free your mind

Gość

Post17 lis 2004, 18:29

M@X pisze:
Agii pisze:jeziorka..mikorzyn i pontnow...takze zapraszam!! pozdrowionka

moze kolezanka tez sie skusi jutro na plywanko? bedzie z nami tez jedna ws-girl, wiec nie bedziesz sama wsrod samcow :wink:

moze wpadne zobaczyc jak wam idzie...ale z plywania niestety nici, bo jestesm chora :cry: a gdzie dokladnie bedziecie??aloszka :)

Dr Eutanator

Post17 lis 2004, 19:02

andytroll pisze:Mam kumpla, który nie mogąc się doczekać rozpoczęcia sezonu WS i kończąc już sezon snow, zapinał na WS pod koniec lutego na sztucznym zbiorniku elektrowni Rybnik, wypełnionym gorącą (może lekka przesada) wodą.

Podobno miejscówka jest znana WS-owcom.

tak to miejsce koło Rybnika jest powszechnie znane jako pierwsze na którym da sie pływać po zimie - zasadniczo, to żadko kiedy w ogóle zamarza. Ale te informacje mam od pasjonatów łódek, nie wiem, czy da rade tam KaeSować

Agii

Post17 lis 2004, 19:33

Wpadajcie na pontnowskie..u nas polowa jeziorek jest grzana:PP..w koncu jak w temacie to polskie Hawaje:))))ha ha sie wie gdzie sie ma mieszkac!! :lol: aloszka

Awatar użytkownika
eska
Postawił piwka: 51 razy
Dostał piwko: 30 razy
Kontaktowanie:

Post17 lis 2004, 22:15

aloha !

o tak to jeziorko milo wspominam :) woda ciepła e złe słowo -GORACA i to chyba jedyne miejsce gdzie w Polsce można dopaść Amura (to taka duza biala ryba ). Niestety to jeziorko kolo konina, lichenia jakkolwiek zwało sie ma jedna powazna wade, po pierwsze jest to jezioro rynnowe wiec szybko robi sie gleboko. Juz 5 -6 metrów od brzegu (tam gdzie ja bylam) jest z 3 metry głębokości. Jezioro rynnowe+zrzut cieplej wody daje wspaniałe warunki do...powstawania wirów. I to niestety najwieksza wada tego jeziora. Wiry wiry wiry ! Swojego czasu jakiś ziomek z mojego wydziału pisał prace na ten temat bogato okraszoną ilością...utonięc :( Tak wiec pływajcie i nie wpadajcie do wody !

pozdrawiam - eska

Agii

Post17 lis 2004, 22:37

Esia jezioro Gosławickie niestety ma to do siebie...niepotrzebnie tez po srodku biegnie rurka:((...co prawda jest wieksze od pontnowskiego(ktore jest tez grzane), ale wrazie czego chlopcy moga sie tam przenies...
ps..nieslyszalam o az tak duzej ilosci topielcow...kiedys utonelo dwoch nurkow..ale to był wypadek podczas pracy:(

Awatar użytkownika
Max/Łódź
Kontaktowanie:

Post18 lis 2004, 07:08

Dobra, nie straszne nam wiry i sztormy na jeziorach... ruszamy na podoboj, do zo na wo :jive:

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”