Silesian Team - WYJAZDY

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
MArcinBe
Dostał piwko: 1 raz

Post04 lut 2010, 16:55

Kater, jak ty szukasz tych lotow?, mi wyskakuje, ale za min 400 EUR....
(skyscanner.com), to sa bezposrednie polaczenia?

Szed, od ilu i skad i gdzie mozna wychaczyc Maroko?

Awatar użytkownika
szed
Deska: CF, North, Shin
Latawiec: Naish
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 31 razy
Kontaktowanie:

Post04 lut 2010, 17:00

MArcinBe pisze:Szed, od ilu i skad i gdzie mozna wychaczyc Maroko?

Dam znac po weekendzie bo teraz jeszcze nie mam potwierdzonych informacji.

adamo
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 10 razy
Kontaktowanie:

Post04 lut 2010, 19:40

szed pisze:Ktos ma moze jakies propozycje na koniec marca, poczatek kwietnia? Ja myslalem o RasSudr. Moze jacys chetni na tydzien?

.. a co z pierwszą opcją bo już z lekka przygotowuję grunt pod wyjazd
:arrow: jakoś ciśnienie na ten RasSudr coś mam

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post04 lut 2010, 20:05

Adamo,
marzec to trza wziac z przyczajki i na meteo wiec nie ma co sie narazie sprezac w tym temacie. Napewno cos sie wyhaczy fajnego.
Natomiast ja bardziej dywaguje o majowym wypadzie (jest dobra opcja Praso ale tez fajny temat sie kroi Maroka).

Awatar użytkownika
los bizonos
Kontaktowanie:

Post04 lut 2010, 20:10

adamo pisze:
szed pisze:Ktos ma moze jakies propozycje na koniec marca, poczatek kwietnia? Ja myslalem o RasSudr. Moze jacys chetni na tydzien?

daj sobie admo spokój z tym rassudr, jak nie trafisz na wode w zatoce to z wiatru nici(bedziesz siedział nad zatoką błota) a trafić tam na przypływ w ciągu dnia to chyba nikt nie wie jak bo nijak żadne tabele pływów sie tam nie sprawdzają. Pozatym cena za tak padacki hotel bez allinclusiv(pełna ch*** szczególnie w egipcie) jest stanowczo za duza (powinno kosztować 999zł max za tydzien). Są wiatrowo pewniejsze miejsca albo wyjazd na prognoze.

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post04 lut 2010, 20:14

W sumie cos w tym jest co Bizon mowi :wink:
Tak naprawde jeden kij czy sie plywa w ElGounie, Safadze, Hurghadzie czy w RasSudr (jesli bierzemy pod uwage typowo meski wyjazd). Grunt zeby wiatr byl i dobre towarzystwo, aaaaa.. i dobre whiski :wink: Reszta jest w zasadzie malo wazna. Trza brac poprostu konkret meteo za dobra cene i juz.

Awatar użytkownika
terranborn

Post04 lut 2010, 20:34

los bizonos pisze:
adamo pisze:

daj sobie admo spokój z tym rassudr, jak nie trafisz na wode w zatoce to z wiatru nici(bedziesz siedział nad zatoką błota) a trafić tam na przypływ w ciągu dnia to chyba nikt nie wie jak bo nijak żadne tabele pływów sie tam nie sprawdzają. Pozatym cena za tak padacki hotel bez allinclusiv(pełna ch*** szczególnie w egipcie) jest stanowczo za duza (powinno kosztować 999zł max za tydzien). Są wiatrowo pewniejsze miejsca albo wyjazd na prognoze.

Pływy w Ras akurat nie są problemem... są przecież wykopane oczka wodne, oraz morze jest niedaleko... no chyba, że ktoś się boi głębokiej wody :roll:

Awatar użytkownika
los bizonos
Kontaktowanie:

Post04 lut 2010, 21:04

terranborn pisze:
los bizonos pisze:
adamo pisze:

Pływy w Ras akurat nie są problemem... są przecież wykopane oczka wodne, oraz morze jest niedaleko... no chyba, że ktoś się boi głębokiej wody :roll:

tylko jest taka zależność szczególnie wczesną wiosną i poźną jesienią że jak nie ma wody w ciągu dnia to na 90% wiatru też nie bedzie :roll: (jakoś ta termika jest zależna od pływów)

Awatar użytkownika
terranborn

Post04 lut 2010, 21:06

jak ja tam byłem, to raczej to się nie sprawdzało, że jak jest woda to jest wiatr... wiało na 2 tygodnie jeden dzień nie pływałem (85kg)

Awatar użytkownika
los bizonos
Kontaktowanie:

Post04 lut 2010, 21:11

terranborn pisze:jak ja tam byłem, to raczej to się nie sprawdzało, że jak jest woda to jest wiatr... wiało na 2 tygodnie jeden dzień nie pływałem (85kg)

co nie zmienia faktu ze jest to termika i pływy mają duży wpływ na siłe wiatru(ty pewnie byles w kwietniu albo pazdzierniku, wtedy zaczyna lepiej wiać, ale pewnie zauważyłeś ze jak było mniej wody szczgólnie rano to słabiej wiało), a tak pozatym ja jak jezdze na hel od dwóch lat to zazwyczaj mam na 7 dni 6 popływanych(a lekki nie jestem :lol: )wiec wszędzie można trafić...

Awatar użytkownika
terranborn

Post04 lut 2010, 21:19

A prawda, w marcu bym tam nie pojechał ;)

stiv amoralny
Deska: 50fifty/Su-2/Spleene
Latawiec: Cabrinha/SShot/Airush
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 32 razy
Kontaktowanie:

Post04 lut 2010, 22:06

szed pisze:W sumie cos w tym jest co Bizon mowi :wink:
Tak naprawde jeden kij czy sie plywa w ElGounie, Safadze, Hurghadzie czy w RasSudr (jesli bierzemy pod uwage typowo meski wyjazd). Grunt zeby wiatr byl i dobre towarzystwo, aaaaa.. i dobre whiski :wink: Reszta jest w zasadzie malo wazna. Trza brac poprostu konkret meteo za dobra cene i juz.

mądrze godosz :wink:

adamo
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 10 razy
Kontaktowanie:

Post04 lut 2010, 22:52

szed pisze:Adamo,
marzec to trza wziac z przyczajki i na meteo wiec nie ma co sie narazie sprezac w tym temacie. Napewno cos sie wyhaczy fajnego.
Natomiast ja bardziej dywaguje o majowym wypadzie (jest dobra opcja Praso ale tez fajny temat sie kroi Maroka).

Szed, przez Boa, marzec u mnie odpada, żeby w kwietniu jechać to w marcu muszę pomieszkać z kobitą :)
znowu jak w czerwcu chcę jechać na Fuerte np. z Robinem to w maju wypada być też troche w domku itd. :)

a tak ogólnie do Maroka też mogę jechać byle by wiało nie za mocno i płytko było :twisted:

:wink:

stiv amoralny
Deska: 50fifty/Su-2/Spleene
Latawiec: Cabrinha/SShot/Airush
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 32 razy
Kontaktowanie:

Post05 lut 2010, 15:16

__kater__ pisze:wracajac do tematu - w skyscanner można wyszarpac bilet na fuerte na kwiecień za 400zł w dwie strony (z krakowa tylko patrzałem)

pzdr

no ale chyba nie bezposredni, tylko łączony , bez kosztu bagaży i kurewskich ryanair opłat za płatnosć kartą :wink:
ja za zakup na lot powrotny bagaży dla 4 osób (koszt 252zł) za płatność karta wybuliłem dodatkowo 168 zł!!!
Takze radzę wszystkie opcje przy pierwszej płatności od razu kupować, bo to w nieskończoność mozna płacic.. a jak sie chcesz cos dowiedziec, wyjaśnic to masz infolinie za 7zł/min :lol:
tak samo nie radzę zostawiac drukowania biletów na ostatnią chwile.., odprawę on-line zacząłem robic 5h przed wylotem - no kupa czasu :wink: no ale jak sie stronka ryana zwiesiła, i jeszcze raz i jeszcze raz, to juz mogłem sobie tylko wydrukować sam bilet na powrót, a na wylot to na lotnisku mi "PANI" wypisała....Za jedyne 170 zł od osoby :!: :!: :!:

ja na fuerte lot łączony z bydg-liverpol-fuerta (z noclegiem w każdą strone u szwagra) 1 maj do 15 maj za 550 zł mam bez bagaży, a z quiverem na kazdy lot 1200 zł. Przy jednej osobie to drogo, ale juz powiedzmy 3 osoby to bilet wyjdzie po 850 pln (1 quiver na wszystkich, plus 2 zwykle torby)

pozdrawiam

pozdr

Sebastian Kite.pl
Deska: Różnie
Latawiec: Różnie
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post05 lut 2010, 15:22

stiv amoralny pisze:
__kater__ pisze:wracajac do tematu - w skyscanner można wyszarpac bilet na fuerte na kwiecień za 400zł w dwie strony (z krakowa tylko patrzałem)

pzdr

no ale chyba nie bezposredni, tylko łączony , bez kosztu bagaży i kurewskich ryanair opłat za płatnosć kartą :wink:
ja za zakup na lot powrotny bagaży dla 4 osób (koszt 252zł) za płatność karta wybuliłem dodatkowo 168 zł!!!
Takze radzę wszystkie opcje przy pierwszej płatności od razu kupować, bo to w nieskończoność mozna płacic.. a jak sie chcesz cos dowiedziec, wyjaśnic to masz infolinie za 7zł/min :lol:
tak samo nie radzę zostawiac drukowania biletów na ostatnią chwile.., odprawę on-line zacząłem robic 5h przed wylotem - no kupa czasu :wink: no ale jak sie stronka ryana zwiesiła, i jeszcze raz i jeszcze raz, to juz mogłem sobie tylko wydrukować sam bilet na powrót, a na wylot to na lotnisku mi "PANI" wypisała. Za jedyne 170 zł od osoby :!: :!: :!:

Cześć,

Biedny Kowal musiał dostać palpitacji.

Pzdr,

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”