Slawek-Kopiec pisze:U mnie nie byloby co nagrywac nawet
spoko , nie od razu Rzym zbudowano

Slawek-Kopiec pisze:U mnie nie byloby co nagrywac nawet
Szymon84 pisze:No to prawda był moment że było bardzo gęsto od latawców w powietrzu, ja generalnie nie przywykłem do jazdy wśród ludzi, więc jak komuś zajechałem drogę czy coś to sorka, chociaż mam nadzieję że tak źle nie było![]()
Może będzie powtórka w przyszły łikend o ile nie będzie za bardzo na plusie
Szymon84 pisze:No to prawda był moment że było bardzo gęsto od latawców w powietrzu, ja generalnie nie przywykłem do jazdy wśród ludzi, więc jak komuś zajechałem drogę czy coś to sorka, chociaż mam nadzieję że tak źle nie było![]()
Może będzie powtórka w przyszły łikend o ile nie będzie za bardzo na plusie
Kod: Zaznacz cały
793 700 252
mistral pisze:Cześć chłopaki, właśnie się zarejestrowałem po to by się umówić na latanie w najbliższy weekend![]()
Prognoza na windguru mówi, że będzie dmuchać stałe 3-4 w porywach do 6!! Kierunek zachodni zmieniający się na północny. Temperatura bardzo ciekawa bo w okolicach zera.
Zapowiada się genialna pogoda, więc trzeba ją wykorzystać tylko tak, mam parę pytań.
Nigdy nie latałem w okolicach Olsztyna (jestem z Augustowa). Z tego co pisaliście wcześniej to jeździcie na jeziorko Wulpińskie- dlaczego akurat tam? Kortowskie jest bliżej przecież ;] Rozumiem, że stabilniej wieje na Wulpińskim, gorzej że nie mam auta, liczę że się z kimś zabiorę
Czy w Olsztynie można gdzieś wypożyczyć jakieś stare narty lub dechę z wiązaniami? Już nie liczę na jakiś kask ale bardzo mile widziane..
Podam swój nr komórki w razie gdyby ktoś zdecydował wybrać się w grupie :]Kod: Zaznacz cały
793 700 252
Krzaq pisze:mistral pisze:Cześć chłopaki, właśnie się zarejestrowałem po to by się umówić na latanie w najbliższy weekend![]()
Prognoza na windguru mówi, że będzie dmuchać stałe 3-4 w porywach do 6!! Kierunek zachodni zmieniający się na północny. Temperatura bardzo ciekawa bo w okolicach zera.
Zapowiada się genialna pogoda, więc trzeba ją wykorzystać tylko tak, mam parę pytań.
Nigdy nie latałem w okolicach Olsztyna (jestem z Augustowa). Z tego co pisaliście wcześniej to jeździcie na jeziorko Wulpińskie- dlaczego akurat tam? Kortowskie jest bliżej przecież ;] Rozumiem, że stabilniej wieje na Wulpińskim, gorzej że nie mam auta, liczę że się z kimś zabiorę
Czy w Olsztynie można gdzieś wypożyczyć jakieś stare narty lub dechę z wiązaniami? Już nie liczę na jakiś kask ale bardzo mile widziane..
Podam swój nr komórki w razie gdyby ktoś zdecydował wybrać się w grupie :]Kod: Zaznacz cały
793 700 252
Siema
Co masz na mysli piszac będzie dmuchać stałe 3-4 w porywach do 6 ale czego metrów, węzłów, boforta![]()
Jezioro Kortowskie sie nie nadaje (od razu widac ze jestes początkujący). Nie nadaje sie poniewaz bardzo blisko jest las i beda tworzyc sie zawirowania które sa niebezpieczne, pol biedy gdy taki podmuch porwie szmate o czym niejeden sie juz przekonal gorzej gdy sie sam polamiesz. Jezioro Wulpinsie jest w miare otkryte wiec wiatr ma gdzie sie rozpedzic i ustabilizowac o ile mozna tak to nazwać. Do latania potrzebujesz jak najrówniejszego wiatru zeby ten sport byl bezpieczny. O transport sie nie martw zawsze ktos pomoze nawet ja móglbym Cie zabrac miejsce sie znajdzie a co do wypozyczalni to o ile ja sie orientuje to masz wypozyczalnie sprzetu w Rusi tam gdzie jest wyciag, poszukaj w necie
W weekend będzie grubo
mistral pisze:No oczywiście w Beaufortach podałem. Tak, jestem początkujący w latawcach, ale chodziło mi o coś.. ;] Kortowskie od biedy byłoby odpowiednie, zawirowania tworzą się do 200-300 metrów od zawietrznego brzegu. A jak widać ze zdjęcia satelitarnego północna część jeziorka leży prostopadle do kierunku wiatru, który jest prognozowany (północny zachód). Więc myślę, że można by było śmigać wzdłuż prawego brzegu. ;]
Aloha!
mistral pisze:No oczywiście w Beaufortach podałem. Tak, jestem początkujący w latawcach, ale chodziło mi o coś.. ;] Kortowskie od biedy byłoby odpowiednie, zawirowania tworzą się do 200-300 metrów od zawietrznego brzegu. A jak widać ze zdjęcia satelitarnego północna część jeziorka leży prostopadle do kierunku wiatru, który jest prognozowany (północny zachód). Więc myślę, że można by było śmigać wzdłuż prawego brzegu. ;]
Aloha!
andrzejwodejszo pisze:
cześć - wszyscy tu są początkujący - ja śmigam dopiero od dwóch lat a koledzy od roku, albo i miesiąca inni od dziesięcu lat.
chętnie pomogę, jednak nie znoszę jak ktoś zawraca dupę i nadużywa życzliwościzmusza do tracenia czasu bo samemu nie chciało mu sie wszystkiego załatwic
sam tak kiedyś robiłem i wiem, że to był błąd
![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 15 gości