Wrocław-- Może Razem będzie prościej ??

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
sander
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post22 mar 2010, 19:30

teoysta pisze:Większość osób w weekend, głownie ws, pływała w piankach. Dasz rade ;) ...chyba ze zgubisz deskę na środku akwenu, tak jak ja ;)

albo strzeli Ci bar i linki jak innemu koledze :wink:

Awatar użytkownika
Qba-EPP11
Deska: Czapla Kite., Moses
Latawiec: RRD, Cabrinha, Airush
Dostał piwko: 15 razy
Kontaktowanie:

Post23 mar 2010, 04:53

Ruda pisze:widze, że byłam w tym samym miejscu o tej samej porze

pierwszy raz miałam okazję zobaczyć i fotografować Kitesurfing ale niech będzie wrzucam foty :D

Ho-ho widze że załapałem sie na fajną sesje. Ostatnia fota jest super jak lece na tle Ślęży. Super :thumbsup:
A nie masz przypadkiem obiektywu rybie oko :twisted:

phileepek

Post23 mar 2010, 11:48

Panowie z zazdrości wbijam dziś zęby w biurko w pracy.... :evil:

Gratuluję udanego weekendu, :thumbsup: ja niestety muszę poczekać na cieplejsze dni, przy moim sprzecie zamarzłbym na kość...
Temperaturo wody rośnij plizzzzzzzzzzzzzz :pray:

Awatar użytkownika
Krzychu09
Kontaktowanie:

Post23 mar 2010, 19:07

albo strzeli Ci bar i linki jak innemu koledze
Nie wszyscy wiedzą co się stało tego pięknego dnia. Tak jak Sander napisał strzelił mi bar i linki w sporej odległości od brzegu. Oficjalne podziękowania dla Sandera i Qba-EPP11 za pomoc w tej tragicznej sytuacji, za ściągnięcie mi latawca i odcholowanie mnie do brzegu. Byłem w zwykłej piance 5-4 i nie było tak źle.

Zed
Deska: Nobile NhP
Latawiec: Best Nemesis
Lokalizacja: Jestem z Wrocka, bo temu cholernemu bocianowi nie chcialo sie leciec na Hawaje... Nie cierpie drobiu
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post26 mar 2010, 12:36

A, tak wczorajszy dzień nie byłby zbyt udany dla ludzi o wadze powyżej 80kg ;] i latawcu mniejszym niż 14 ;D

Mimo tylko kilku chwil mocniejszego wiatru, dzień był bardzo udany ;] a to wszystko przez klimacik ludzi którzy tam byli :D

Kilka fot ;] (sorry za jakość, wieczorkiem poprawię na lepszą)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

a tu to nawet niektórzy się opalali.. :doh:

Obrazek

a tu kobiety biorą się za latawiec :D To się nazywa szczęście dwie miłości się polubiły ;d (i ta większa chce też się nauczyć na tej mniejszej :D )

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Qba-EPP11
Kontaktowanie:

Post26 mar 2010, 19:51

Widzieli progno na jutro? Do 36 knt :) Ktosie stawia? Uwaga bo mogą być burze!!!

Awatar użytkownika
Iwan
Deska: Nobile NHP
Latawiec: Cabrinha Crossbow
Postawił piwka: 4 razy
Kontaktowanie:

Post27 mar 2010, 14:02

Byliśmy w Borzygniewie, niestety tylko popatrzyliśmy na wodę, bo wiatru zero, ale ja nie o tym. Po plaży chodzili panowie z miarkami i paliczkami, mierzyli całą piaskową łachę na której zwykle się rozbijamy, startujemy, lądujemy latawce, itd. Zapytaliśmy się ich po co mierzą ten teren i odpowiedzieli, że powstanie tutaj przystań. Ma zostać oddana do użytku na jesień. Na nasze indagacje o szczegóły już nie odpowiedzieli, wiec nic ponad to nie wiemy. Cóż, proponuje więc cieszyć się pływaniem od strony tej plaży bo juz niedługo. Kiedy pojawi się pomost i zrobią kotwicowisko, pływanie się skończy.

Dodane później:

Poszperałem trochę, między innymi na kf i znalazłem taką wypowiedź Sandera, niemal dokładnie sprzed roku.

Cytat:

"OŚRODEK SPORTÓW WODNYCH W BORZYGNIEWIE

Zakończyły się prace nad projektem koncepcyjnym ośrodka sportów wodnych w Borzygniewie. Na wspólnej działce Gminy Mietków i Starostwa Powiatu Wrocławskiego ma powstać nowoczesny kompleks sportów wodnych, na który składać będą się miedzy innymi budynki restauracji, klubu, hangaru remontowego, hotelu, a także zagospodarowanie wybrzeża poprzez pomosty cumownicze, slipy, parkingi, pole namiotowe. Przewidywana powierzchnia zagospodarowania w obrębie działek i nabrzeża to ponad 53 tys. m 2, z czego urządzone tereny zielone to ponad 7000 m2.
Cała inwestycja realizowana będzie etapowo, w roku 2009 ma ruszyć budowa uzbrojenia terenu w niezbędną infrastrukturę. W kolejnych latach w zależności od pozyskanych funduszy wykonywane będą dalsze etapy ośrodka sportów wodnych.
Założenie urbanistyczne projektowanego terenu zostało oparte na dwóch głównych osiach biegnących w stronę zbiornika wodnego, architektura w stylu nowoczesnym otwarta na wodę i górę Ślężę ma stanowić miejsce o znaczeniu ponad lokalnym.
Wartość całej inwestycji jest na etapie szacowania.
Zobacz projekt koncepcyjny ośrodka: http://www.3303.pl/realizacje/borzygniew.htm"
Źródło: http://www.mietkow.com/

Ładnie to wszytko wygląda na obrazkach ale taka inwestycja raczej nie ułatwi nam korzystania ze zbiornika.
Ostatnio zmieniony 27 mar 2010, 15:49 przez Iwan, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Iwan
Kontaktowanie:

Post27 mar 2010, 14:11

A poniżej jeszcze dwie fotki.

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Qba-EPP11
Kontaktowanie:

Post27 mar 2010, 17:12

Ja byłem rano ale od Francuza bo wiał W. Załapałem sie na koniec wiatru. Zanim sie rozpakowałem i przebrałem przestało wiać i zaczeło padać.
Troche lipa z tą przystanią. Jak tam zaczną ryć to z pływania dupa przy kierunkach S.Na szczęście zostanie tajemne miejsce dla tego kierunku. Jak ktoś nie wie gdzie to niech szuka bo ja nie powiem :twisted:

Luka

Post27 mar 2010, 17:32

Witam

Ja tez sie dopisuje do ekipy wrocławskiej na wypady wspolne.

Mam zamiar jakis egipt lub cos podobnego zrobic kto jest chetny? Termin dowolny

Moje gg: 5164634

Tel. 601 181 398

Pozdrawiam

Łukasz

Awatar użytkownika
Iwan
Kontaktowanie:

Post27 mar 2010, 18:18

Qba-EPP11 pisze:Ja byłem rano ale od Francuza bo wiał W. Załapałem sie na koniec wiatru. Zanim sie rozpakowałem i przebrałem przestało wiać i zaczeło padać.
Troche lipa z tą przystanią. Jak tam zaczną ryć to z pływania dupa przy kierunkach S.Na szczęście zostanie tajemne miejsce dla tego kierunku. Jak ktoś nie wie gdzie to niech szuka bo ja nie powiem :twisted:

Od Francuza też byliśmy ale widać już za późno. Od zaprzyjaźnionego windsurfera dowiedzieliśmy się, że przestało wiać godzinę wcześniej. Co do przystani to fakt, może być nietęgo. Luka, namiar zapisany, pozdro.

Awatar użytkownika
sander
Kontaktowanie:

Post27 mar 2010, 18:19

Qba-EPP11 pisze:Ja byłem rano ale od Francuza bo wiał W. Załapałem sie na koniec wiatru. Zanim sie rozpakowałem i przebrałem przestało wiać i zaczeło padać.

Niestety tajne miejsce nie ma takiej dużej i szerokiej plaży i nie pomieścimy się tam wszyscy, nie mówiąc już o wędkarzach którzy upodobali sobie to miejsce.

Awatar użytkownika
sander
Kontaktowanie:

Post02 kwie 2010, 10:07

Wczoraj byliśmy sprawdzić nowy spot u naszych zachodnich sąsiadów - Barwalde See zwany też Eurosee.
Wiatr trochę nie dopisał aczkolwiek wrażenia ze spotu bardzo pozytywne.
Tutaj parę fotek z dwóch spotów na Eurosee: http://galerie.kiteportal.pl/albums/view/1144

Awatar użytkownika
Iwan
Kontaktowanie:

Post02 kwie 2010, 10:16

Woda widac 1 klasa, tego u nas nie ma i nie bedzie, trzeba sie pluskach w zielonobrazowym czyms. Fajna plaze tez ta mieliscie, pozazdroscic.

Awatar użytkownika
sander
Kontaktowanie:

Post02 kwie 2010, 10:44

Iwan pisze:Woda widac 1 klasa, tego u nas nie ma i nie bedzie, trzeba sie pluskach w zielonobrazowym czyms. Fajna plaze tez ta mieliscie, pozazdroscic.

Woda kryształ ale zimniejsza niż u nas, szeroka i długa plaża, wszędzie bardzo czysto co akurat nie dziwi.
Localesi przyjaźnie nastawieni i co ciekawe oprócz niemieckiego niektórzy mówią w języku serbołużyckim i można się z nimi dogadać po polsku.

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”