wilku1 pisze:Możeszbędę dzwonił jak będę ruszal
ok,
pedros_85 pisze: był ktos ostatnio napoligonie na majdanku??
jade dzis wieczorem albo jutro z ranca wymacac teren....
Doomy pisze:Heyka!
Obiecałem, że pogadam i pogadałem z Dyrektorem Radawca. Rozmowa była całkiem sympatyczna. Rozmawialiśmy ok. godziny. A właściwie to ja wymyślałem różne możliwości i kombinacje skorzystania przez kajterów z płyty lotniska. Rozmawialiśmy między innymi o komunikacji radiowej różnych sekcjach i wreszcie statucie Aeroklubu. Gdyby latawce pociągowe były statkami powietrznymi i były jakiekolwiek zasady poruszania się nimi to pewnie by nie było problemu i coś by się dało wymyśleć. Jednak na dzień dzisiejszy nie ma możliwości legalnego korzystania z płyty lotniska przez latawce. Jak kiedyś się spotkamy przy piwku to wam wszystkie szczegóły opowiem. O co kaman.
Pozdrawiam
Doomy pisze:Modelarze z tego co mi mówił maja inny spot kupili sobie gdzięs indziej poletko bo pdobno było dużo skarg od okolicznych mieszkańców, że chałasowali. Ogónie, to troche racji ma, gadałem też z kilku kumplami z aeroklubu warszawskiego i przepisy u nas są po prostu kretyńskie
. W niemczech na przykłąd na lotnisku na raz 5 wyciągarek dla szybowców działa i jest gitara, a u nas nie może byc więcej niż jedna. Teoretycznie mógłby dać zgodę ale jak by doszło do incydentu lub wypadku to leci ze stołka plus odpowiedzialność karna i cywilna w sumie trochę chłopa rozumiem (nie mylić z bronię).
Doomy pisze:A tak poza tym sam wiesz, że czasem nie przeganiają. Tylko ja już za stary żeby się w ciuciubabkę bawić
.
Doomy pisze:A tak poza tym sam wiesz, że czasem nie przeganiają.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 25 gości