Dzięki za info Ktoś jutro może się tam wybiera? Mam niedosyt po dzisiejszym dniu . U nas w okolicy nie ma spotu na zachodni wiatr z sensownym zejściem Jak tam teraz wygląda na Pakosławiu ? Głębokość, zejście - przy kierunku W .
Faktycznie wiatr nierówno wieje, wały bardzo przeszkadzają. Na górze 14knts a przy wodzie ruszyć nie można. Miejscówa spoko, ale dupy nie urywa . Głębokość wzrosła do 2m, którą osiąga się już po kilku krokach od brzegu. Przynajmniej tak było na wschodniej części zbiornika.
Porównanie własciwie żadne, duza różnica wielkości, ale wiatr tak samo nierówny, mietków jednak ma więcej wietrznych dni, ale napewno wymaga większego opływania. A może na Słupie spróbujesz?
Słup mam oblatany, słabo tam z plażami żeby kita odpalić. Jest fajna od Jawora z trawką, niestety centralnie pod wiatr , reszta niestety ze sporą ilością kamieni i wędkarzy.
Czy jak wieje, to na Pakosławiu jakieś kajty latają? Pytam bo jestem z tych początykujących i sam nie chciałbym pływać, tak żebym w razie W nie miał wsparcia. Poza tym pierwszy raz będę odpalał zakupiony sprzęt i przydałoby się spojrzenie fachowca przed zejściem na wodę.