Młody pisze:Hej, wybieram się w tym tygodniu na półwysep (Camping przed Chałupami). Nie znam tutejszych spotów. Czy ktoś z lokalnych kajciarzy mógłby mi podpowiedzieć które spoty obługują jakie kierunki? / Gdzie wchodzi termika? / Kiedy warto wybrać się z Helu na Rewę? Z góry dzięki za pomoc
evens77 pisze:Piękne pływanko dzisiaj na Maszo. Moja NHP 2010 w połączeniu z wiązaniami SP to mistrzostwo świata. (Jurgen, dzięki jeszcze raz)
jedi1 pisze:Młody pisze:Hej, wybieram się w tym tygodniu na półwysep (Camping przed Chałupami). Nie znam tutejszych spotów. Czy ktoś z lokalnych kajciarzy mógłby mi podpowiedzieć które spoty obługują jakie kierunki? / Gdzie wchodzi termika? / Kiedy warto wybrać się z Helu na Rewę? Z góry dzięki za pomoc
Na Helu spoty to masz właściwie każdy kemping. Półwysep obsługuje każdy kierunek, jak nie na zatokę to jest morze. Termika to chyba podobnie na Helu jak i w Rewie, ja na niepewne prognozy to do Rewy jeżdżę, bo bliżejRaczej w tym tygodniu na termikę nie ma co liczyć.
Do Rewy możesz jechać jak wieje z północy, a nie chcesz pływać na morzu. Inaczej to raczej nie ma sensu, chyba że w celach turystycznychPrzy północnych kierunkach masz też Puck, Swarzewo i Rzucewo, ale tam nie pływam to wiele o tym nie napiszę. Puck - mała plaża przy porcie, dalej klify i drzewa przy brzegu. Rzucewo - mała dziura, dzika i pusta plaża. Swarzewo - jakieś pole namiotowe, chyba ze szkółką kite.
Do tego na falę dochodzi Karwia, na zachód od Władysławowa. W Chałupach po stronie morza jest falochron z palików, więc trzeba uważać. Jak do Karwi daleko a paliki przeszkadzają, to chyba mniej więcej za Kuźnicą się kończą (w Jastarni nie ma na pewno). Palików chyba też nie ma na pierwszej plaży na półwyspie, za portem we Władysławowie.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 12 gości