z OLSZTYNA KTO/GDZIE/KIEDY

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
Krzaq
Deska: SU-2 FREESTYLER
Latawiec: Ozone Sport+ 11m
Kontaktowanie:

Post06 sty 2011, 18:04

Kto jeszcze chętny na jutro dawać ludziska puki wieje

Awatar użytkownika
.. .mike. ..
Kontaktowanie:

Post06 sty 2011, 18:12

nom bylo zajebiscie-szybko i zwrotnie, inaczej niz na grubym sniegu ja gdy przeprosilismy sie z latawcem dolatalem pozniej to co stracilem na poczatku wiec udane latanie jednak 8)

co do jutra to jakis deszczu ma spasc chyba ale mozna sprobowac

Awatar użytkownika
Szymon84
Kontaktowanie:

Post07 sty 2011, 08:23

Siemanko, chciałem się przywitać jako, że wczoraj jak burak nie zrobiłem tego nad wulpińskim :oops: robię to teraz :D
To ja tak nieśmiało rozłożyłem się z przerobionym panshem i próbowałem śmigać lewo prawo :)
Pozdro

andrzejwodejszo
Deska: SU-2, MOSES
Latawiec: komórkowe Ozony / SU-2 / Moses
Postawił piwka: 77 razy
Dostał piwko: 46 razy
Kontaktowanie:

Post07 sty 2011, 09:38

http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A ... rADaAWpQ8Q
foty z wczoraj.

Szymon - właśnie widziałem Cię pod koniec - przerobiłeś go na depower ? udało Ci się, czy działa tak sobie ?- przerabiałem kiedyś ten temat - wg mnie lepiej kupić jest nawet najprostszego c-shape-a 12m nawet z 203-4 roku niż kombinować - ten latawiec stworzony jest do manetek i tak już zostanie :)

Awatar użytkownika
Szymon84
Kontaktowanie:

Post07 sty 2011, 10:06

andrzejwodejszo pisze:Szymon - właśnie widziałem Cię pod koniec - przerobiłeś go na depower ? udało Ci się, czy działa tak sobie ?- przerabiałem kiedyś ten temat - wg mnie lepiej kupić jest nawet najprostszego c-shape-a 12m nawet z 203-4 roku niż kombinować - ten latawiec stworzony jest do manetek i tak już zostanie :)

No poczytałem trochę na zielonym forum i znalazło się kilka patentów, wstawiłem linkę speed systemu z jednym bloczkiem, przerobiłem trochę uzdę i jak widać lata, jak na mój poziom umiejętności do nauki śmigania lewo prawo wystarczy. Kombinowania fakt trochę było, ale skoro już miałem ten latawiec to samą przyjemnością było grzebanie się przy nim i szukanie wszelkiego rodzaju ulepszeń, zajęło to kilka ładnych godzin, obszywanie linek, kilkanaście metrów dynemy do uzdy i do "baru", bloczki, koszt całkowity to około 80zł ale jest to zupełnie inny latawiec, moim zdaniem przeróbka udana, następnym razem oddam chętnie do oblatania. No i jak widać było wczoraj, kiedy wiatr trochę przysiadł i pompki opadły "super pansh" nadal unosił się dumnie w powietrzu :D

andrzejwodejszo
Kontaktowanie:

Post07 sty 2011, 10:11

przy brzegu nie wiało - a jak ja schodziłem to w porywach było jakies 15m/s może lepiej :) miałem kiedyś 5m pansza ace - straszny rzeźnik - chętnie polatałbym na przerobionym..
Jaki masz rozmiar ? 6-7 ? Jeśli będzie wiało - proponuję jutro ustawkę. Może być troszku mokrego śniegu, ale jeśli deszcz nie będzie padał zbyt mocno - na bank da się pośmigać.

Awatar użytkownika
Szymon84
Kontaktowanie:

Post07 sty 2011, 10:23

andrzejwodejszo pisze:przy brzegu nie wiało - a jak ja schodziłem to w porywach było jakies 15m/s może lepiej :) miałem kiedyś 5m pansza ace - straszny rzeźnik - chętnie polatałbym na przerobionym..
Jaki masz rozmiar ? 6-7 ? Jeśli będzie wiało - proponuję jutro ustawkę. Może być troszku mokrego śniegu, ale jeśli deszcz nie będzie padał zbyt mocno - na bank da się pośmigać.

No ogólnie był moment, że siadł trochę wiaterek, ale porywy były też konkretne aż gacie miałem momentami pełne :shock: Mój panszyk to właśnie ace 6m - ciągnie jak głupi

Nie wiem czy się pojawię na ustawce w łikend bo sąsiedzi doprowadzili wczoraj do wybuchu sadzy w kominie :shock: co zaskutkowało tym że rozsadziło komin w pionie przez cały budynek, więc łikend upłynie pewnie na pracach remontowych :?

andrzejwodejszo
Kontaktowanie:

Post07 sty 2011, 10:55

użyj kleju do tapet i spinaczy :D

Awatar użytkownika
Krzaq
Kontaktowanie:

Post07 sty 2011, 21:26

Hej

Wybiera się ktoś jutro do Giżycka na święto lodu :?: :?:

Slawek-Kopiec
Deska: Su-2 Custom.Airush Livewire
Latawiec: Airush Varial X
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post08 sty 2011, 09:22

Witajcie,jestem nowy na tym forum,jak zarazem zarażony bakcylem kitesurfingu.Pochodze z Olsztyna,i chcialbym sprobowac tego fantastycznego sportu!
Nasuwa sie odrazu pytanie:"gdzie w Olsztynie mozna poprzymierzac/kupic sprzet w rozsadnej cenie"?Andrzej juz mi zasugerowal kite4.pl ,sklep sie miesci obok Europa Center.Jakies pomysly jeszcze?
P.S.Andrzej-mozna by sie z Toba jakos umowic i zobaczyc jak to wyglada w praktyce?Jakies male szkolenie?Jakies wskazowki/sugestie?Naprawde mysle powaznie o dolaczeniu do ekipy olsztynskiego kitesurfingu jesli taka istnieje :). Moja dziewczyna-Monika tez chce sprobowac i podejrzewam ze bedzie to wydatek x2 :D

Jacek olsztyn
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 20 razy

Post08 sty 2011, 09:59

Slawek-Kopiec pisze:Witajcie,jestem nowy na tym forum,jak zarazem zarażony bakcylem kitesurfingu.Pochodze z Olsztyna,i chcialbym sprobowac tego fantastycznego sportu!
Nasuwa sie odrazu pytanie:"gdzie w Olsztynie mozna poprzymierzac/kupic sprzet w rozsadnej cenie"?Andrzej juz mi zasugerowal kite4.pl ,sklep sie miesci obok Europa Center.Jakies pomysly jeszcze?
P.S.Andrzej-mozna by sie z Toba jakos umowic i zobaczyc jak to wyglada w praktyce?Jakies male szkolenie?Jakies wskazowki/sugestie?Naprawde mysle powaznie o dolaczeniu do ekipy olsztynskiego kitesurfingu jesli taka istnieje :). Moja dziewczyna-Monika tez chce sprobowac i podejrzewam ze bedzie to wydatek x2 :D

Awatar użytkownika
Krzaq
Kontaktowanie:

Post08 sty 2011, 10:10

Siema

Innego sklepu niż Kite24 nie ma w Olsztynie a chłopaki maja duży wybór a tak w ogóle to trzeba się cieszyć ze jest taki sklep w Olsztynie.
Co do Ekipy to będzie z 15 osób latających z tego forum w Czwartek było 10 szmatek w powietrzu. Zima latamy w sumie gdzie się da czyli jezioro Wulpinskie jezioro Krzywe laka UWM i tam gdzie się da na jakichś polach. Latem natomiast albo Kadyny (Zalew Wiślany) albo półwysep helski i to chyba na tyle jeśli chodzi o miejscówki najbliżej nas.
Jeśli chodzi o spróbowanie tego sportu to proponuje śledzić watek i jak będziemy gdzieś lecieć dołączyć do ekipy.

Pozdro

Jacek olsztyn

Post08 sty 2011, 10:18

Slawek-Kopiec pisze:Witajcie,jestem nowy na tym forum,jak zarazem zarażony bakcylem kitesurfingu.Pochodze z Olsztyna,i chcialbym sprobowac tego fantastycznego sportu!
P.S.Andrzej-mozna by się z Toba jakos umowic i zobaczyć jak to wygląda w praktyce?Jakieś male szkolenie?Jakieś wskazowki/sugestie?Naprawde mysle powaznie o dolaczeniu do ekipy olsztynskiego kitesurfingu jeśli taka istnieje :). Moja dziewczyna-Monika tez chce sprobowac i podejrzewam ze bedzie to wydatek x2 :D

Musisz śledzić ustawki na forum i pojawić się jak będziemy śmigali. Tak jak już Andrzej kiedyś pisał nikt normalny nie da Ci (jak nigdy nie miałeś z tym sportem styczności) latawca do ręki bo szkoda sprzętu i Twojego zdrowia. Moim zdaniem najlepiej kupić na początek mocno używany :D latawiec z barem (do 500zł coś znajdziesz) do tego trapez (około 300-500zł) i zimą do nauki przyda się kask bo lód może się okazać bardzo twardy :D Do chłopaków z kite24 można uderzyć może coś używanego mają (bo nowy latawiec z barem to 2500-5000zł) jak nie to wśród nas coś by się znalazło. Jest jeszcze allegro tam czasami można coś znaleźć

Jacek olsztyn

Post08 sty 2011, 10:33

Sławek-kopiec- tu masz kozacki trapez http://allegro.pl/mystic-warrior-ii-bla ... 63863.html
Jak nie masz 2m wzrostu i nadwagi bo rozmiar M to na jakieś 70kg i 170-180cm wzrostu
Myślę że jak by cena nie przekroczyła 300zł to warto go brać

Jacek olsztyn

Post08 sty 2011, 10:37

Krzaq pisze:Hej

Wybiera się ktoś jutro do Giżycka na święto lodu :?: :?:

Dojechałeś do giżycka? Jak tam święto lodu?

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”