z TRÓJMIASTA (i okolic): KTO,GDZIE,KIEDY ?

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Jurgen
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post29 kwie 2010, 00:14

dpacior pisze:...lekcje musiałby by się odbyć na stogach, Brzeźnie, Sopocie, ewentualnie Gdyni lub Sobieszewie....

Wiem że na bank będziesz upierał się przy wyżej wymienionych spotach ale jeżeli faktycznie chcesz się nauczyć pływać jedz w wietrzny weekend na hel. Jeżeli dobrze odrobiłeś lekcje na plaży z latawcem to przez max 2h porobisz body dragi a później starty z decha i po sprawie. Spoty które wymieniłeś są trudne z trzech powodów: głębokość, zafalowanie i zazwyczaj wiatr w brzeg. W takich warunkach przez 90% czasu będzie walka z żywiołami zamiast nauki.

Jeżeli się zdecydujesz na hel mogę pomóc. Jeżeli na każdy inny spot szukaj pomocy gdzie indziej....

Awatar użytkownika
dpacior
Latawiec: dmuchawiec, wiatr....
Postawił piwka: 22 razy
Dostał piwko: 14 razy

Post29 kwie 2010, 07:57

Jurgen pisze:
dpacior pisze:...lekcje musiałby by się odbyć na stogach, Brzeźnie, Sopocie, ewentualnie Gdyni lub Sobieszewie....

Wiem że na bank będziesz upierał się przy wyżej wymienionych spotach ale jeżeli faktycznie chcesz się nauczyć pływać jedz w wietrzny weekend na hel. [...]

No niestety w weekendy barmanuje na nocki, a w dzień odsypiam, dlatego ciężko mi wygospodarować cały dzień na hel... W tygodniu natomiast latam na uczelnie i tez nie mam całego dnia, żebym mógł spokojnie wsiąść w auto pojechać na półwysep pobawić się i wrócić pod wieczór, także wybór miejsce nie jest kwestią uporu, wygody, czy tez upodobań dla mnie tylko możliwości....

oskar48

Post29 kwie 2010, 09:52

dpacior pisze:No niestety w weekendy barmanuje na nocki, a w dzień odsypiam, dlatego ciężko mi wygospodarować cały dzień na hel... W tygodniu natomiast latam na uczelnie i tez nie mam całego dnia, żebym mógł spokojnie wsiąść w auto pojechać na półwysep pobawić się i wrócić pod wieczór, także wybór miejsce nie jest kwestią uporu, wygody, czy tez upodobań dla mnie tylko możliwości....

Jurgen dobrze radzi. Jak będzie dobra prognoza, to odpuść robotę i śmigaj na weekend na Półwysep. Na Twoim poziomie nauka w Brzeźnie czy Sobieszewie mija się z celem. Nawet nieźle pływający mają tam zwykle początkowo problemy.

Awatar użytkownika
kukems
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 2 razy

Post29 kwie 2010, 10:41

Nie bez powodu szkółka kite się zawinęła z Sobieszewa.

Jurgen
Kontaktowanie:

Post29 kwie 2010, 10:48

dpacior pisze:No niestety w weekendy barmanuje na nocki, a w dzień odsypiam, dlatego ciężko mi wygospodarować cały dzień na hel... W tygodniu natomiast latam na uczelnie i tez nie mam całego dnia, żebym mógł spokojnie wsiąść w auto pojechać na półwysep pobawić się i wrócić pod wieczór, także wybór miejsce nie jest kwestią uporu, wygody, czy tez upodobań dla mnie tylko możliwości....

To ucz się w wakacje które raczej masz wolne od uczelni a do tego czasu baw się latawcem na plaży albo zainwestuj w MTB. Body Dragi są jeszcze do zrobienia lokalnie o ile nie będzie wiało w brzeg. Starty z deska sobie odpuść. I uwierz mi, wiem to z doświadczenia. Swoich pierwszych startów próbowałem na stogach. Zanim zdążyłem założyć deskę na nogi byłem na brzegu.

kukems pisze:Nie bez powodu szkółka kite się zawinęła z Sobieszewa.

To akurat z powodu wiatru. Rzadko dochodzi tam W a one wieją najczęściej w sezonie.

Awatar użytkownika
slawek
Postawił piwka: 18 razy
Kontaktowanie:

Post29 kwie 2010, 11:46

jutro zapowiada sie piekna pogoda, jak by ktos jutro jechal przez sopot na polwysep to bedzie czekal autostopowicz do zabrania w sopocie :)

Awatar użytkownika
gozdi
Deska: RRD
Latawiec: RRD
Kontaktowanie:

Post29 kwie 2010, 14:17

slawek pisze:jutro zapowiada sie piekna pogoda

Oj w końcu... w końcu :twisted:

Awatar użytkownika
DISKORELAKS
Deska: DUOTONE PROWAM 5'10
Latawiec: Switch Element 6
Postawił piwka: 10 razy
Kontaktowanie:

Post29 kwie 2010, 14:20

Ja chyba wolę Rewę zajtra.

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post29 kwie 2010, 15:55

Najbliższe od Trójmiasta szkoły nie są na Półwyspie tylko w Rewie ;) Jadę dokładnie 40 min z Sopotu.

Jurgen
Kontaktowanie:

Post29 kwie 2010, 16:03

przemass pisze:Najbliższe od Trójmiasta szkoły nie są na Półwyspie tylko w Rewie ;) Jadę dokładnie 40 min z Sopotu.

Szkoda tylko ze rewa do nauki jest słaba...

Awatar użytkownika
lucka
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 4 razy
Kontaktowanie:

Post29 kwie 2010, 16:14

Szkoda tylko ze rewa do nauki jest słaba...[/quote]

drugi dzień bez pływania.....a ty już jesteś marudny :lol:

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post29 kwie 2010, 16:28

Jurgen pisze:
przemass pisze:Najbliższe od Trójmiasta szkoły nie są na Półwyspie tylko w Rewie ;) Jadę dokładnie 40 min z Sopotu.

zdania są podzielone ;)...

Awatar użytkownika
max_rm
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 5 razy

Post29 kwie 2010, 18:49

Jurgen pisze:

Myślę, że to nie Rewa jest słaba, tylko szkółki w Rewie. Swego czasu wydałem grube pieniądze na kurs, prowadzony przez kobiety (żeby nie mówić wprost która szkółka :) ) Bardzo pożałowałem wyboru, ponieważ żaden instruktor nie wchodzi do wody z kursantem. WTF??? Takie "szkolenie" mija się z celem, i jak coś idzie nie tak, to radź sobie sam. A to że sympatyczne instruktorki mogą machać sobie z brzegu, nie jest warte tej kasy. Ostatecznie sam się nauczyłem startów z deską. Teraz wiem, że jeśli się nauczyć pływać w Rewie, to już żaden spot nie będzie taki straszny.

Proponuję koledze wpaść do Rewki (najbliżej 3miasta), i poprostu zacząć trenować, prosząc kogoś o asekurację. Opanowanie startów, lądowań, bodydragi. Dalej, już kwestia treningu i samozaparcia. Ja zawsze chętnie podpowiem i pomogę. A swoją drogą, nie wyobrażam sobie jakbym miał w weekendy pracować albo nie daj Boże siedzieć na uczelni, jak za oknem wieje ponad 15kts :D

mac.

Post29 kwie 2010, 20:40

Rewa jest co najwyżej średnia. Szybko i łatwo jest na Helu , więc lepiej posłuchaj dobrej rady.

Awatar użytkownika
lucka
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 4 razy
Kontaktowanie:

Post29 kwie 2010, 21:20

Rewa nie jest specjalnie dobra do uprawiania kitesurfingu a co dopiero do jego nauki :doh:

Nie ma to jak Małe Morze :thumbsup:

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”