Wrocław-- Może Razem będzie prościej ??

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
KrisIs
Deska: Reincarnation 2
Latawiec: Komórka
Postawił piwka: 93 razy
Dostał piwko: 52 razy

Post26 lis 2014, 10:01

A może chłopaki stworzymy podobny artykuł pt. "Niepokojące obserwacje kitesurferów" - czyli ekoteroryzm kontra sportowa aktywność poza domem.

loer
Deska: NHP
Latawiec: Fuel, Razor
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 2 razy

Post26 lis 2014, 10:50

kawa
Deska: RLB SPLIT, SU-2
Latawiec: SLINGSHOTy
Dostał piwko: 5 razy

Post26 lis 2014, 11:05

KrisIs pisze:A może chłopaki stworzymy podobny artykuł pt. "Niepokojące obserwacje kitesurferów" - czyli ekoteroryzm kontra sportowa aktywność poza domem.

Bardzo dobry tytuł na artykuł :thumb: taki "catchy"
a wtekście między innymi: "..GUS alarmuje! Z przeprowadzonych w ubiegłym miesiącu na zlecenie GUS badań wykonanych przez niezależną firme badawczo- consultingowąna wynika, że u prawie wszystkich dzieci ponad połowy dolnośląskich kiteserferów wykryto wiele objawów zaniepokojenia. Ich ojcowie a coraz częściej matki zmuszeni są do opuszczania domu w nocy, często podczas snu swoich podopiecznych, i z uwagi na porę - zawsze bez możliwości werbalnego pożegnania się. "Związane jest to z wprowadzeniem całkowitego zakazu uprawiania ks i ws na wodach Zalewu Sczecińskiego, Zbiornika Mietków oraz Berka. Musimy wstawać w nocy lub wcześnie rano, żeby dymac 6 godzina na Rugię, spieszyc sie z 3 godzinnym pływankeim, aby kolejne 6 godzin spędzić w aucie w drodze powrotnej do domu.."- mówi nam jedna z kitesurferek, która z tego powodu musiała odstawić karmienie piersią. A takich przypadków jest wiele."
Mozna?..można! :)

kawa
Deska: RLB SPLIT, SU-2
Latawiec: SLINGSHOTy
Dostał piwko: 5 razy

Post26 lis 2014, 11:16

loer pisze:http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=10987

ja już jestem po :) było bardzo szybko i nic nie bolało...zachęcam wszytkich do kliknięcia!

Awatar użytkownika
Piotrbyku
Deska: BraCuru , Moses -Onda
Latawiec: Soul, Soul ,Soul, Capa
Postawił piwka: 31 razy
Dostał piwko: 70 razy

Post26 lis 2014, 11:26

loer pisze:http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=10987

ja już też wysłałem .

r.sidor
Deska: north select
Latawiec: north/vegas, rebel, evo
Dostał piwko: 1 raz

Post26 lis 2014, 13:52

ja dziś wyślę, to co powoli zaczyna się wyrabiać trąci mocno paranoją, boję się, że te pieprzone natury 2000 nas załatwią. ale gdzie jest granica absurdu - miasta też lepiej wyburzyć, zasadzić las to i orły się pojawią? ciężko nie użyć niecenzuralnych słów w całej bezradności w tych sytuacjach, bo boję się, że te listy nic nie dadzą. w holandii też jest sporo zakazów, ale tam potrafią podzielić spot - np w mirns na na prawo od plaży jest rezerwat przyrody, w lewo można jednak pływać! a tak w ogóle to dzięki PB za fotkę z pływania, to moja pierwsza i na razie jedyna na ks, do tej pory gdzieś czasem byłem tylko w tle! pzdr rad

Awatar użytkownika
Mikolpa
Deska: SU-2 Prorider 140, Trans 153
Latawiec: Rebel 10,12,14, Addiction 18
Postawił piwka: 126 razy
Dostał piwko: 142 razy

Post26 lis 2014, 16:07

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ale się dzisiaj działo na forum.
Kawa gdzie Ty się zaopatrujesz, Kolumbia, Brazylia?
Moja kawa jest ostatnio jakaś cienka, jakoś mi mocy brakuje i głowa też jakoś słabo pracuje a u Ciebie dokładnie odwrotnie :wink:

Bardzo lubię czasami sobie zrobić mała przerwę w pracy i poczytać coś na tym forum a dzisiaj ubawiłem się na maksa :lol:
kawa pisze:A może takie hasło:
"Podpisywanie petycji, wygładza zmarszczki i zmniejsza ryzyko zachorowania na raka prostaty o 72%"
lub:
"Jesienna deprecha? Już jej nie masz!! Podpisz petycję!- Doskonały substytut plecenia koralików lub robienia na drutach...Polecam!, Maryla Rodowicz"

kawa pisze:Ej a ten ptak z pierwszej foty to chyba naj...ny jest bo tak go gibie na boki- chleją w tych szuwarach i później to wiadomo , ze na kacu każdy odgłos przeszkadza.
A tak poważnie:
no to ostro...Cytat- "...Około połowa notowanej aktywności kitesurferów kończyła się niepokojeniem lub płoszeniem (ptaków)..." Podoba mi się typowo populistyczna ilość "około połowa" + fajne pojęcie "niepokojenie"- bardzo wygodne, no bo niepokojony ptak co niby robi?..bluzga?..grzebie sobie pod skrzydłem?...super wygodne bo można podpiąć pod to każde zachowanie.

:lol: Lubie coś takiego poczytać i derwać się na chwilę od szarej rzeczywistości, albo jak Piotrbyku dolewa oliwy do ognia albo jak Fikus pisze o lodołamaczu i innych ciekawych historyjkach :D

Awatar użytkownika
Mikolpa
Deska: SU-2 Prorider 140, Trans 153
Latawiec: Rebel 10,12,14, Addiction 18
Postawił piwka: 126 razy
Dostał piwko: 142 razy

Post26 lis 2014, 16:16

Co do ptaków to powoli małymi grupkami zalatują na mietka więc na północy robi się zimno, dwa lata temu o tej porze to już odlatywały po trzytygodniowej imprezie na mietku i bibie, w zeszłym roku o tej porze było ich o wiele więcej. Wniosek jest taki że albo przestały lubić mietka i go w tym roku ominęły albo zima jeszcze nie nadchodzi.

Wracając do pływania to coś dziwne te prognozy, ani to zima ani pogoda na pływanie. Jedni zapowiadają ocieplenie inni że idą mrozy, co prognoza to inaczej. Mogło by coś powiać bo dawno nie pływałem :wink:

Awatar użytkownika
rolmigo
Deska: f-one
Latawiec: torch/rebel
Dostał piwko: 12 razy

Post26 lis 2014, 17:33

loer pisze:http://www.petycje.pl/petycjePodglad.ph ... jeid=10987

podpisane!!
ale tylko 25 osób podpisało ... :!: :!: :?: :!:
trzeba zaangażować rodziny i znajomych aby się wstawili. przecież zadowolony - wypływany kitesurfer jest przyjaźniejszy dla otoczenia/ rodziny ... :mrgreen:
do dzieła!

Awatar użytkownika
Piotrbyku

Post26 lis 2014, 18:59

I to jest szok mam podgląd ile osób związanych z kitem weszło na strone petycji a podpisało 1/20 :o o co chodzi , cyz zgadzają się z opcją ornitoekoterrorystów . czy po prostu nie potrafią kliknąć na odpowienią kratkę ? Cyz to coś da czy nie to i tak tzreba działać

Awatar użytkownika
KrisIs

Post26 lis 2014, 19:06

Już 32 spoko bedzie rosło wykładniczo.

Awatar użytkownika
rolmigo
Deska: f-one
Latawiec: torch/rebel
Dostał piwko: 12 razy

Post26 lis 2014, 19:06

krisIs pisze:Już 32 spoko bedzie rosło wykładniczo.

z tego 4 osoby ode mnie

jutro u mnie w firmie każdy zostanie zobowiązany do podpisania ankiety :!: wobec intensywnych ataków/działań eko...ornito.. psycho...terrorystów trzeba się chwytać każdej możliwej obrony :thumbsup:
Ostatnio zmieniony 26 lis 2014, 19:10 przez rolmigo, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Piotrbyku

Post26 lis 2014, 19:09

1..JPG
1..JPG (75.37 KiB) Przejrzano 1990 razy
Radek ciąg dalszy

Awatar użytkownika
Piotrbyku

Post26 lis 2014, 19:10

3.JPG
3.JPG (36.99 KiB) Przejrzano 1990 razy

nie miałeś zdjęć ? to trzeba to naprawić

Awatar użytkownika
KrisIs

Post26 lis 2014, 20:22

Piotrbyku pisze:I to jest szok mam podgląd ile osób związanych z kitem weszło na strone petycji a podpisało 1/20 :o o co chodzi , cyz zgadzają się z opcją ornitoekoterrorystów . czy po prostu nie potrafią kliknąć na odpowienią kratkę ? Cyz to coś da czy nie to i tak tzreba działać

Jelenia mocna jest :thumbsup:

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”