kamilp pisze:Ja wybeiram sie w srode lub czwartek. jeszcze do konca nie wiem gdzie ale pewnie skonczy sie na lotnisku. Ktos chetny? xD
metsa pisze:kamilp pisze:Ja wybeiram sie w srode lub czwartek. jeszcze do konca nie wiem gdzie ale pewnie skonczy sie na lotnisku. Ktos chetny? xD
Piękna prognoza na snowkite wskoczyła od środy do poniedziałku wiatr i śnieg , trzeba jakieś piguły kupić , żeby organizmu nie zakwasić
metsa pisze:kamilp pisze:Ja wybeiram sie w srode lub czwartek. jeszcze do konca nie wiem gdzie ale pewnie skonczy sie na lotnisku. Ktos chetny? xD
Piękna prognoza na snowkite wskoczyła od środy do poniedziałku wiatr i śnieg , trzeba jakieś piguły kupić , żeby organizmu nie zakwasić
Śmigacz pisze:Witam
W niedzielę byłem w tym miejscu - Mapa google 51.408706,23.214888 (obraz z satelity)
Co prawda zaledwie 6-7 węzłów w porywach do 10 na zachódale jak na mój pierwszy raz na desce z latawcem
to na posuwanie się w prawo i lewo trochę na brzuchu i plecachto wystarczyło.
Miejscówka to łąki po PGR-ach które są wykoszone, a obecnym właścicielem jest jakiś Włoch albo Holender.
W prawo od miejsca pokazanego na mapie te wszystkie łąki to ich teren. Gdzieniegdzie krzaczek,rów lub jakaś droga.![]()
A trochę w górę jez. Wytyczno.![]()
Obok są kopalnie torfu z tond te stawy, część tych łąk należy chyba do nich.
Jak by się z nimi zagadało to myślę że bez żadnego problemu pozwolili by polatać.![]()
Jeżeli by było zainteresowanie mogę pogadać z właścicielami tych terenów.
Jak dobrze kojarzę facet z kopalni był u mnie w warsztacie parę razy a i tych z PGR-u też prawdopodobnie znam.![]()
Z Lublin kierunek Włodawa trasą 82. Dokładnie 56km. z Placu Zamkowego, i 17km. z lotniska w Bogdance
(jeżeli chodzi o to w Kaniwoli 51.354249,23.030882)
Śniegu jest około 20/30 cm. Kierunek wiatru też chyba by nas nie ograniczał.
metsa pisze:Śmigacz pisze:Witam
W niedzielę byłem w tym miejscu - Mapa google 51.408706,23.214888 (obraz z satelity)
Co prawda zaledwie 6-7 węzłów w porywach do 10 na zachódale jak na mój pierwszy raz na desce z latawcem
to na posuwanie się w prawo i lewo trochę na brzuchu i plecachto wystarczyło.
Miejscówka to łąki po PGR-ach które są wykoszone, a obecnym właścicielem jest jakiś Włoch albo Holender.
W prawo od miejsca pokazanego na mapie te wszystkie łąki to ich teren. Gdzieniegdzie krzaczek,rów lub jakaś droga.![]()
A trochę w górę jez. Wytyczno.![]()
Obok są kopalnie torfu z tond te stawy, część tych łąk należy chyba do nich.
Jak by się z nimi zagadało to myślę że bez żadnego problemu pozwolili by polatać.![]()
Jeżeli by było zainteresowanie mogę pogadać z właścicielami tych terenów.
Jak dobrze kojarzę facet z kopalni był u mnie w warsztacie parę razy a i tych z PGR-u też prawdopodobnie znam.![]()
Z Lublin kierunek Włodawa trasą 82. Dokładnie 56km. z Placu Zamkowego, i 17km. z lotniska w Bogdance
(jeżeli chodzi o to w Kaniwoli 51.354249,23.030882)
Śniegu jest około 20/30 cm. Kierunek wiatru też chyba by nas nie ograniczał.
Zapytaj jak najbardziej o zgodę , a jakie tam podłoże - trawa - równa ? czy kartoflicho , pytam odnośnie jazdy na mountainbordzie .
Tokar pisze:Nie chcę Was podpuszczać, ale w okolicach Piask są fajne miejsca.....Ci którzy już coś więcej wiedzą o lataniu na pewno skorzystają z genialnych "noszeń" bo trochę górek tam jest. A jak są górki to i loty fajniejsze
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 18 gości