SZCZECIN KTO/GDZIE/KIEDY?

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze

Twoj ulubiony spot w okolicach Szczecina to?

Trzebież
19
6%
Nowe Warpno
6
2%
Miroszewo
5
1%
Podgrodzie
5
1%
Miedwie
101
29%
Międzyzdroje
62
18%
Świnoujscie
74
22%
Inne
72
21%

Liczba głosów: 344

trolik

Post09 wrz 2010, 16:18

Miroszewo dzisiaj rano w deszczu 18-22kt. Jak wyjezdzalismy (ok 13tej) to chyba juz wylaczali wentylatory...

Awatar użytkownika
MalkontenT
Deska: Jade By Coco one shot, bhoot
Latawiec: zeeko notus
Kontaktowanie:

Post09 wrz 2010, 23:40

po ostatnim plywaniu w czwartek na gizynie polecam wiekszosci tam obecnych lekture:
http://pskite.pl/index.php/przepisy/17- ... -kspd.html
prosze sie nie obrazac, ale dzieki temu unikniemy sytuacji stresowych na wodzie i brzegu:)

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post10 wrz 2010, 07:31

Pisalem zeby nie jezdzic na gizyn! :doh:

MichałSzczecin
Deska: Nobile 555
Latawiec: Ozone Edge 9,11,13

Post10 wrz 2010, 12:18

MalkontenT pisze:po ostatnim plywaniu w czwartek na gizynie polecam wiekszosci tam obecnych lekture:
http://pskite.pl/index.php/przepisy/17- ... -kspd.html
prosze sie nie obrazac, ale dzieki temu unikniemy sytuacji stresowych na wodzie i brzegu:)

wczoraj ktoś pływał :shock: :shock: ???

Awatar użytkownika
MalkontenT
Kontaktowanie:

Post10 wrz 2010, 12:19

Sory!! chodziło o środę :)

MichałSzczecin
Deska: Nobile 555
Latawiec: Ozone Edge 9,11,13

Post10 wrz 2010, 12:50

MalkontenT pisze:Sory!! chodziło o środę :)

A we środę też byłem, fakt trochę tłoczno zwłaszcza na wprost wejścia.
A o jakich sytuacjach pisałeś ?

PusieK
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 7 razy

Post10 wrz 2010, 14:55

MichałSzczecin pisze:
MalkontenT pisze:Sory!! chodziło o środę :)

A we środę też byłem, fakt trochę tłoczno zwłaszcza na wprost wejścia.
A o jakich sytuacjach pisałeś ?

Może o tym ze przy wietrze 20kt + mocne kopy ludzie pływają na 13? Albo o tym że nie każdy zna prawo drogi i nie przepuszcza prawego halsu?

Awatar użytkownika
MalkontenT
Kontaktowanie:

Post10 wrz 2010, 15:14

Generalnie szkoda gadać, niezły chaos na brzegu i na wodzie

Dla własnego bezpieczeństwa ustępowałem tym na lewym :)

Awatar użytkownika
terranborn

Post10 wrz 2010, 17:20

Ja za przeproszeniem zostałem obrzucony k**** jak skorzystałem z prawa do pierwszeństwa na prawym halsie :doh:
Oczywiście od kolegi dostałem kite-a w zenicie do ominięcia ;)

__kater__
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 1 raz

Post12 wrz 2010, 23:10

A ja się ostatnio dowiedziałem ciekawostkę od jednego z naszych Szczecińskich ziomali podczas wieczornej sesji w Międzywodziu, swoją drogą znanego i raczej długo pływającego.

- ponoć łatwiej mi było ustąpić "bo płynąłem w stronę lądu" a może chodziło ze z falą (tym bardziej) sam już nie wiem co bredził,w każdym razie miałem prawy hals i ewidentnie minął bym go za jego plecami przy zachowaniu torów jazdy.
Wprawdzie powiedział potem masz racje ale dał odczuć że zrobił to przekornie na zasadzie, że i tak swoje wiem...

Generalnie podsumowując zakończenie wakacji zawiodłem się jeszcze na szkółce kitowej pod wiatrakiem. Miałem tego nie pisać bo Świnoujście to moje miasto ale kij...
Nie ma co szukać tam pomocy nie ważne jak jej bardzo potrzebujesz. Kawałka taśmy nie ma szans żebyś dostał bo nie mają na to czasu (dodam że kasę trzymałem w łapie). Szkoda bo dla mnie szkółka kojarzyła się zawsze z ostoją i gwarancją uzyskania pomocy, taką którą jak teraz widać rozwydrzył mnie Koniu, czy ultra szybki serwis Ziomka, na którym to wszyscy wieszają psy.

Ale nie ma tego złego... dzięki nieżyczliwości Szkoły pod wiatrakiem zrobiłem sobie wycieczkę do Bola nad Miedwię i poznałem jego mekkę :thumb:

krawc

Post13 wrz 2010, 08:25

__kater__ pisze:Generalnie podsumowując zakończenie wakacji zawiodłem się jeszcze na szkółce kitowej pod wiatrakiem. Miałem tego nie pisać bo Świnoujście to moje miasto ale kij...Nie ma co szukać tam pomocy nie ważne jak jej bardzo potrzebujesz. Kawałka taśmy nie ma szans żebyś dostał bo nie mają na to czasu (dodam że kasę trzymałem w łapie).

Pomyśl... Może nie mieli taśmy w szkółce.

Barosz21
Deska: SU-2 Warcraft
Latawiec: Zeeko Krush
Postawił piwka: 1 raz
Kontaktowanie:

Post13 wrz 2010, 11:25

__kater__ pisze:- ponoć łatwiej mi było ustąpić "bo płynąłem w stronę lądu" a może chodziło ze z falą (tym bardziej) sam już nie wiem co bredził,

Nie zrozumiałem cie. Jeśli on startował latawiec a ty spływałeś do brzegu lub on trzymała latawiec w zenicie przy brzegu to on miał pierwszeństwo. Chyba że spotkaliscie się na wodzie to wtedy ty z racji prawego halsu.

A tak wogóle to doleje jeszcze oliwy do ognia. Pamietam jak trenowałem jeszcze pływanie starty i jeździłem na trzebież a kilku z pseudo prosów (ponoć latali już pare lat) pływało sobie w tą i spowrotem podskakując albo i nie i kuźwa za każdym razem musiał tak blisko brzegu podpłynąć żeby go dotknac deską bo by nie wytrzymał. I darł jeszcze ryja na mnie początkujacego żeby miejsca ustępować. No sorki jak ja pływam i widze żę ktoś raczkuje i nie potrafi wystartować z wody to nie pływam do niego odpływam żeby zrobić mu troche miejsca.. Proponuje zabrać sięna spotach za wszystkich nie tylko za tych co nie potrafią albo nie mają wyobraźni lub informacji. Można ich skierować na forum żeby sobie poczytali i sie nauczyli. bardziej zaawansowanym kiterom też przyda sie małą powtórka zrozrywki.

A tak wogóle gdzie jeździcie przy takim wietrze jak jest jutro? Wolin?

Awatar użytkownika
macsurf
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post13 wrz 2010, 12:12

__kater__ pisze:Generalnie podsumowując zakończenie wakacji zawiodłem się jeszcze na szkółce kitowej pod wiatrakiem. Miałem tego nie pisać bo Świnoujście to moje miasto ale kij...
Nie ma co szukać tam pomocy nie ważne jak jej bardzo potrzebujesz. Kawałka taśmy nie ma szans żebyś dostał bo nie mają na to czasu (dodam że kasę trzymałem w łapie). Szkoda bo dla mnie szkółka kojarzyła się zawsze z ostoją i gwarancją uzyskania pomocy

Rozumiem ze wedlug ciebie szkolka = caritas ? :clap:

Sorry, ale rozbawiles mnie do lez swoim postem, ja poskarzylbym sie jeszcze babci i wujkowi.

tomi
Deska: AIR E OLA
Latawiec: Neo
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post13 wrz 2010, 12:22

__kater__ pisze: Kawałka taśmy nie ma szans żebyś dostał bo nie mają na to czasu (dodam że kasę trzymałem w łapie). Szkoda bo dla mnie szkółka kojarzyła się zawsze z ostoją i gwarancją uzyskania pomocy, taką którą jak teraz widać rozwydrzył mnie Koniu, czy ultra szybki serwis Ziomka, na którym to wszyscy wieszają psy. :thumb:

ty o głupi kawałek taśmy robisz wielkie halo ?? A nie pomyślałeś, że chłopaki akurat nie mieli jej przy sobie.

__kater__
Postawił piwka: 6 razy

Post13 wrz 2010, 12:25

krawc pisze:
Pomyśl... Może nie mieli taśmy w szkółce.

Mogła oczywiście paść inna bardziej dyplomatyczna odpowiedz. Szkółka, która nie ma wyposażenia? Raczej mało realne.

Barosz21 pisze:
Nie zrozumiałem cie. Jeśli on startował latawiec a ty spływałeś do brzegu lub on trzymała latawiec w zenicie przy brzegu to on miał pierwszeństwo. Chyba że spotkaliscie się na wodzie to wtedy ty z racji prawego halsu.

No przecięcie torów było spokojnie za 2 mielizną... Właśnie o to chodzi że nie rozumiałem tego tłumaczenia. Sytuacja była książkowa!

macsurf pisze:
Rozumiem ze wedlug ciebie szkolka = caritas ? :clap:

Super, że cię rozbawiłem. Pewnie że nie jesteście caritas, zrobiliście jak uważaliście, ja też zrobiłem tak jak uważam. Wasz styl i wasza strategia prowadzenia biznesu.
Babcia na kicie nie śmiga więc jej nie przekazałem tej informacji, za to wujek owszem dostał cynk, że lepiej zrobić kurs w innym miejscu.
We wszystkich szkółkach z jakie odwiedziłem do tej pory mogłem liczyć na drobną pomoc

tomi pisze:
ty o głupi kawałek taśmy robisz wielkie halo ?? A nie pomyślałeś, że chłopaki akurat nie mieli jej przy sobie.

Przyszedłem wieczorem, bo wiedziałem że nie przeszkadza się podczas wiatru - miałem pecha trudno, chodziło mi o kolejny dzień.Trzymałem kasę w reku, dałem do zrozumienia że mogę poczekać, zaczepiałem przy bazie bo wiadomo, przy sobie nikt nie nosi...

życzę wszystkim by nie stracili dnia przez małe rozdarcie w latawcu. może kolego tomi właśnie to mnie bolało i o to robie halo... a czy wielkie? To zależy jak bardzo koledzy ze szkółki będą chcieli mi przekazać, że słusznie postąpili.

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”