LUBLIN

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
gjajt2009

Post01 gru 2012, 09:49

świderkite pisze:
gjajt2009 pisze:
świderkite pisze:Pany może by na zime zbudować takiego kikerka?? albo boxa na deche ? :mrgreen: kto ma jakiś pomysł i możliwość zabrać jakies np palety czy cos to można pomyśleć nie?? :mrgreen:

nie bardzo czaje o co chodzi ale jeżeli to tylko kwestia palet to z Grześkiem załatwimy nawet dzisiaj,
dawać znaka na kiedy co i jak :thumb:

Żeby zrobić cos takiego podobnego, nie musi być mega wysokie ważne żeby bylo troche zabawy:)
Obrazek
Zawsze by było lepiej niz lepić takiego kicerka ze śniegu i marnować wiatr :mrgreen:
Obrazek

aaaa :shock: oto chodzi juz załapałem, może być niezła zabawa ,tak więc palety załatwione :thumbsup: :thumbsup:

metsa
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post02 gru 2012, 10:24

świderkite pisze:
gjajt2009 pisze:
świderkite pisze:Pany może by na zime zbudować takiego kikerka?? albo boxa na deche ? :mrgreen: kto ma jakiś pomysł i możliwość zabrać jakies np palety czy cos to można pomyśleć nie?? :mrgreen:

nie bardzo czaje o co chodzi ale jeżeli to tylko kwestia palet to z Grześkiem załatwimy nawet dzisiaj,
dawać znaka na kiedy co i jak :thumb:

Żeby zrobić cos takiego podobnego, nie musi być mega wysokie ważne żeby bylo troche zabawy:)
Obrazek
Zawsze by było lepiej niz lepić takiego kicerka ze śniegu i marnować wiatr :mrgreen:
Obrazek

Siemanko , wg mnie sam najazd by wystarczył , czyli sam trójkąt , im byłby wyższy tym lepiej > mógłby być na podstawie euro palety zrobiony , wtedy była by możliwość ewentualnego transportu na przyczepce ewentualnie na busie . Co do samego najazdu - ślizgu to najlepiej spisała by się sklejka , płyta osb itp - mogła by być lekko wygięta - coby lepiej biła w górę :mrgreen: . i pokryta czym w stylu żywicy itp w celu zabezpieczenia i śliskości . Taki kiker stoi na zalewie przy wyciągu wodnym , można by skopiować konstrukcję , podjadę tam dzisiaj i zrobię fotki postaram się po południu wstawić .
A tak na marginesie jakby ktoś miał niepotrzebny stół lub ławę na 4 nogach raczej w kształcie prostokąta to można obciąć nogi z jednej strony i taki kikerek już byłby ok , a poza-tym wszedłby spokojnie do samochodu .

Awatar użytkownika
Grzenio
Deska: Nobile NBL
Latawiec: Rebel 11, TS 9,Waroo 13
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 10 razy

Post02 gru 2012, 19:23

no zapowiadaja jakkiies opady wiec moze cos tam sie posmiga na dniach jak mocniej sypnie co...

pozdro ekipaaa z niebieskiego jeepa

Awatar użytkownika
świderkite
Deska: nobile xtr
Latawiec: slingshot RPM 14 ,
Postawił piwka: 25 razy
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post02 gru 2012, 23:36

Pany jak by ktoś chcial mazm narty do oddania za 50 zł :mrgreen: wiadomo nie sa nowe itp ale jezdzic sie da :D jak cos prv to podzuce foto :D

gredy
Latawiec: Best
Postawił piwka: 77 razy
Dostał piwko: 31 razy

Post03 gru 2012, 06:51

Grzenio pisze:no zapowiadaja jakkiies opady wiec moze cos tam sie posmiga na dniach jak mocniej sypnie co...

Właśnie z robotki wróciłem,mam nadzieję że jak się obudzę będzie po kolana sniegu i dmuchać :pray:

metsa
Kontaktowanie:

Post03 gru 2012, 07:52

gredy pisze:
Grzenio pisze:no zapowiadaja jakkiies opady wiec moze cos tam sie posmiga na dniach jak mocniej sypnie co...

Właśnie z robotki wróciłem,mam nadzieję że jak się obudzę będzie po kolana sniegu i dmuchać :pray:

Polatać się da ma ładnie powiać po południu , macie jakiś spocik ?

gredy

Post03 gru 2012, 12:44

Za domem trochę terenów zielonych z przeszkodami :twisted: (krzaki,rowy itp) aczkolwiek niestety w lekkim dołku :doh:
Załączniki
S6303163.JPG
S6303163.JPG (66.18 KiB) Przejrzano 1632 razy

metsa
Kontaktowanie:

Post03 gru 2012, 17:27

dzisiaj snowkite na lotnisku w Świdniku , fajna miejscówka , ładnie wchodzi wiatr północy i zachodni , reszta też obleci tylko trzeba z innej strony atakować . Wiatr równy duża przestrzeń , do czasu jak zbiorniki nie zamarzną będę tam snowkitował :thumbsup: , jak ktoś ma inne fajne miejsca , proszę pisać .

Awatar użytkownika
zaaaak
Deska: SU2
Latawiec: FX
Postawił piwka: 60 razy
Dostał piwko: 90 razy

Post03 gru 2012, 19:05

metsa pisze:dzisiaj snowkite na lotnisku w Świdniku....

byłeś poważnie? nie za mało śniegu?
w moich rodzinnych stronach są super pola, zajebista przestrzeń z lekkimi pagórkami bez drutów na kierunek zachodni i północny, jest takie miejsce między Żółkiewką a Częstoborowicami, między Żółkiewką a Żółkwią i pomiędzy Wysokim a Starą Wsią Drugą ... z tym że to nie na taki śnieg jak jest teraz bo to raczej ziemia orna ale jak dopada po pachy to na freeride w sam raz :twisted: :twisted:
zresztą, jak dopada po pachy to wszędzie dobrze byle wiało ..

metsa
Kontaktowanie:

Post03 gru 2012, 23:43

zaaaak pisze:
metsa pisze:dzisiaj snowkite na lotnisku w Świdniku....

byłeś poważnie? nie za mało śniegu?
w moich rodzinnych stronach są super pola, zajebista przestrzeń z lekkimi pagórkami bez drutów na kierunek zachodni i północny, jest takie miejsce między Żółkiewką a Częstoborowicami, między Żółkiewką a Żółkwią i pomiędzy Wysokim a Starą Wsią Drugą ... z tym że to nie na taki śnieg jak jest teraz bo to raczej ziemia orna ale jak dopada po pachy to na freeride w sam raz :twisted: :twisted:
zresztą, jak dopada po pachy to wszędzie dobrze byle wiało ..

No byłem z Kamilem ze Świdnika testowaliśmy latawkę , jak jest trawa na spodzie to wystarczy 5 cm śniegu i już można latać , wiadomo jak jest więcej to lepiej .

metsa
Kontaktowanie:

Post05 gru 2012, 07:31

Piatek - sobota , Ładna prognoza wiatrowa , meldować gdzie dobre podłoże ? :)

kamilp
Latawiec: Best Waroo 11, Kahoona 11,5

Post07 gru 2012, 20:21

dzisiaj bylem na lotnisku w lsw i sniegu po pachy :) takze ja jestem jak najbardziej chetny na sobote i niedziele.

gredy

Post08 gru 2012, 05:48

kamilp pisze:dzisiaj bylem na lotnisku w lsw i sniegu po pachy :) takze ja jestem jak najbardziej chetny na sobote i niedziele.

Niestety już chyba nie aktualne to progno :?

kamilp
Latawiec: Best Waroo 11, Kahoona 11,5

Post08 gru 2012, 10:33

na to wyglada :/

Awatar użytkownika
świderkite
Deska: nobile xtr
Latawiec: slingshot RPM 14 ,
Postawił piwka: 25 razy
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post09 gru 2012, 19:55