LUBLIN

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
Śmigacz
Deska: 77 PROJEKT
Latawiec: Cabrinha Contra 14m
Kontaktowanie:

Post13 lis 2012, 00:18

Witam Panowie
Jestem nowy na forum więc kilka słów o mnie.
Jestem z Garbatówki, mała wiocha po drodze nad jez. Rotcze(Grabniak)
Swoją przygodę z kite-ami dopiero zaczynam. Obecnie bawię się Parafleksem 2,1m2 a w sobotę jadę odebrać Frenzy Ultralite 13m2 2013.
Na razie chcę spróbować sił na snow a w lecie może do wody. :)
Na windsurfingu pływam od około 10lat i zawsze z podziwem patrzyłem na latawce myśląc że na nich da się popływać tylko na morzu dopóki nie znalazłem tego forum.
Co prawda na Dratowie i zalewie nigdy nie pływałem.
Ale do rzeczy :)
Czy mógłbym liczyć na waszą pomoc w nauce latania :?:
Zauważyłem że często bywacie w Dratowie a i w Świdniku można was spotkać.
Czy jeszcze są jakieś spoty w mojej okolicy na których bywacie nie koniecznie popływać ?
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam Arek

gredy
Latawiec: Best
Postawił piwka: 77 razy
Dostał piwko: 31 razy

Post13 lis 2012, 13:30

Śmigacz pisze:Witam Panowie
Jestem nowy na forum więc kilka słów o mnie.
Jestem z Garbatówki, mała wiocha po drodze nad jez. Rotcze(Grabniak)
Swoją przygodę z kite-ami dopiero zaczynam. Obecnie bawię się Parafleksem 2,1m2 a w sobotę jadę odebrać Frenzy Ultralite 13m2 2013.
Na razie chcę spróbować sił na snow a w lecie może do wody. :)
Na windsurfingu pływam od około 10lat i zawsze z podziwem patrzyłem na latawce myśląc że na nich da się popływać tylko na morzu dopóki nie znalazłem tego forum.
Co prawda na Dratowie i zalewie nigdy nie pływałem.
Ale do rzeczy :)
Czy mógłbym liczyć na waszą pomoc w nauce latania :?:
Zauważyłem że często bywacie w Dratowie a i w Świdniku można was spotkać.
Czy jeszcze są jakieś spoty w mojej okolicy na których bywacie nie koniecznie popływać ?
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam Arek

Witamy w gronie Lubelskich kiciarzy :lol:
Jeździj z nami na spoty a zawsze ktoś ci pomoże.Większość z nas uczyła się pływać bez kursu :oops: .Aczkolwiek są tu osoby które naprawdę ogarniają temat i zawsze podpowiedzą, pomogą,doradzą co robić żeby było lepiej :thumb:
Co do spotów to prym wiedzie niedawno odkryty Dratów (Lubelska zatoka) a tak to miejskie,Kunów,firlej i zapewne jeszcze coś by się znalazło.
Sporym plusem dla ciebie jest że zaczynasz na zimie,zawsze na wodzie będzie ci sporo łatwiej. 8)
Przeglądaj forum przeważnie informujemy się tutaj o pływaniu czy snow... i wpadaj bez krępacji (podglądaj,pytaj rób foty,sam zaczynaj jeździć :wink: ).
Jak masz jakieś pytania wal śmiało każdy ci pomoże :thumb:
Pozdrawiam Grzegorz

Awatar użytkownika
świderkite
Deska: nobile xtr
Latawiec: slingshot RPM 14 ,
Postawił piwka: 25 razy
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post13 lis 2012, 15:43

Witam :) jak spadnie tylko śnieg odrazu walimy na jakies pola na snow;p wiec bedzie info tutaj;p zrobimy może jakies rozpoczecie sezonu snowkiting;p czyli pole,latanie, ognista voda;p ognisko i kiełbaski bedzie dobrze :thumbsup:

Awatar użytkownika
Śmigacz
Kontaktowanie:

Post14 lis 2012, 00:13

Dziękuję za gorące przyjęcie do grona lubelskich kiciarzy :thumbsup:

W sobotę jadę po latawiec do kumpla który mi go załatwił, potem mały kursik u niego na spocie. :D
Jeżeli będziecie gdzieś w okolicy w niedzielę to może się pokażę z moim pierwszym skrzydełkiem i z ... :wink: , znaczy się wpisowe :thumb:

Mam pytanko?
Czy ktoś próbował już latać na jez. Wytyczno?
Czasami tam pływałem na desce i nawet fajnie wiało a i miejsca sporo jego powierzchnia to 270ha.(chyba największe na poj.łęcz.-włod.)
Tylko jest problem z wypłynięciem na otwartą wodę bo przy brzegu są krzaki. :evil:

Napiszcie gdzie jeszcze latacie jak nie pływacie :)

metsa
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post14 lis 2012, 07:42

Śmigacz pisze:Dziękuję za gorące przyjęcie do grona lubelskich kiciarzy :thumbsup:

W sobotę jadę po latawiec do kumpla który mi go załatwił, potem mały kursik u niego na spocie. :D
Jeżeli będziecie gdzieś w okolicy w niedzielę to może się pokażę z moim pierwszym skrzydełkiem i z ... :wink: , znaczy się wpisowe :thumb:

Mam pytanko?
Czy ktoś próbował już latać na jez. Wytyczno?
Czasami tam pływałem na desce i nawet fajnie wiało a i miejsca sporo jego powierzchnia to 270ha.(chyba największe na poj.łęcz.-włod.)
Tylko jest problem z wypłynięciem na otwartą wodę bo przy brzegu są krzaki. :evil:

Napiszcie gdzie jeszcze latacie jak nie pływacie :)

Co do jeziora Wytyczno to robiliśmy z przymiarki ale zraziło nas podejście , jeżeli znasz miejsce gdzie można podjechać i zejść na wodę z latawcem to chętnie się umowie na oblatanie tego akwenu , co do innych zbiorników , To jeszcze lataliśmy na Jeziorach ; Krzczeń , Piaseczno , Miejskie ,Białe , Rozlewiska Wieprza w okolicy Kocka , Nielisz , ,,,,i dalej nie pamiętam . Napisz więcej o doświadczeniach z Ws na tym Wytyczno , jakie kierunki wiatru tam wchodzą , jak z głębokością i co tam jest na dnie , jak "współpraca" z gliżdziażami i lokalna społecznością :pray:

Awatar użytkownika
Śmigacz
Kontaktowanie:

Post15 lis 2012, 18:48

Witam
Co do jez. Wytyczno to głębokość do 7m. Zakrzaczone trochę dookoła :evil: ale znalazła by się jedna lub dwie miejscówki na których dało by się chyba wystartować z kitem, parkingi też są :wink: .
Wiaterek zazwyczaj z zachodu lub północy (bynajmniej jak na żagielku pływałem to taki mi się trafiał). 8)
Co do ludzi i władz to raczej nie będzie problemów. Jez. należy do PZW koło Urszulin którego mój tatuśko jest prezesem :thumbsup:,
Pojawia się też Straż Poleskiego Parku Narodowego ale raczej nie powinno być problemów. :roll:, jeżeli po ognisku, kiełbaskach i herbatce z prądem na parkingu nie zostanie syf :naughty:.
Jak będzie wszystko ok' to nikt nas nie będzie się czepiał.
Gdybyście chcieli zrobić rekonesans to służę pomocą za przewodnika :)
Jakby coś to najłatwiej mnie namierzyć pod tel. 604-453-383.
Na razie nie wiem czy w niedzielę będę wolny ale jakby któryś chciał to może uda mi się na dwie godz. wyrwać z domu.
Moglibyśmy wskoczyć nad Wytyczno, a i bym mógł pokazać miejsce na którym zamierzam na snow w zimie polatać.
Są to pastwiska i łąki po PGR-ach, będzie tego parędziesiąt ha :P
Może akurat będzie zajefjny nowy spocik. :clap:
To tyle.
Cholerka nie mogę się już soboty doczekać aż odbiorę swój latawiec. Pdjarany jestem jak przed pierwszą randką. :lol:

Tokar
Latawiec: Rebel 10 2020
Kontaktowanie:

Post15 lis 2012, 19:19

Śmigacz jeżeli chciałbyś skorzystać i wziąć udział w kursie kite zapraszam. Uważam że lepiej jest zaczynać w lecie i w wodzie, a nie na śniegu czy lądzie..... Jeżeli jeśli będziesz potrzebował pomocy pisz tokar@capemorris.pl (Instruktor IKO Level @ Senior ID 6581 )

Awatar użytkownika
świderkite
Kontaktowanie:

Post16 lis 2012, 17:53

A wytyczno to przpadkiem nie to jeziorko gdzie jest od cholery tzw korniaków?? :D

Awatar użytkownika
Śmigacz
Kontaktowanie:

Post16 lis 2012, 22:15

Jeżeli Ci chodzi o te kołki sterczące pod lustrem wody to owszem są ale tylko w niektórych miejscach gdzie i tak z latawcem się nie da podejść.
Co prawda opinie zostawiam fachowcom :wink: Ja mogę rozejrzeć się za lądowiskiem a mam takie na oku tylko muszę podjechać i oblukać dobrze. :)

metsa
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post17 lis 2012, 13:10

Śmigacz pisze:Jeżeli Ci chodzi o te kołki sterczące pod lustrem wody to owszem są ale tylko w niektórych miejscach gdzie i tak z latawcem się nie da podejść.
Co prawda opinie zostawiam fachowcom :wink: Ja mogę rozejrzeć się za lądowiskiem a mam takie na oku tylko muszę podjechać i oblukać dobrze. :)

Oblookaj dobrze , zwróć uwage jaki kierunek wiatru jaki tam wieje do brzegu , wnioskuje z postów wyżej ze mieszkasz gdzieś w okolicy tego zbiornika ? ile tam masz ? Jak tam z gruntem ile od brzegu jest gruntu jakie jest podłoże - muł ? czy piasek ?

Awatar użytkownika
świderkite
Kontaktowanie:

Post20 lis 2012, 22:21

http://vimeo.com/53615085 Grzeniowy filmik z longborda nooo trzeba przyznać że zacny brawoo :thumbsup:

maniek86

Post21 lis 2012, 10:03

witam!
jestem z Lublina i chcę zacząć przygodę z tym sportem. Podoba mi się grafika deski infra 2011 i zauważyłem, że pojawił się jakiś sprzedawca takiej deski w Lublinie . Co sądzicie o takim wyborze? http://allegro.pl/deska-kitesurfingowa- ... 99382.html

Awatar użytkownika
zaaaak
Deska: SU2
Latawiec: FX
Postawił piwka: 60 razy
Dostał piwko: 90 razy

Post21 lis 2012, 11:39

maniek86 pisze:witam!
jestem z Lublina i chcę zacząć przygodę z tym sportem. Podoba mi się grafika deski infra 2011 i zauważyłem, że pojawił się jakiś sprzedawca takiej deski w Lublinie . Co sądzicie o takim wyborze? http://allegro.pl/deska-kitesurfingowa- ... 99382.html

Powitać w naszym gronie :twisted:
pytania o sprzęt zadawaj w odpowiednim wątku ( viewtopic.php?f=15&t=16987 ),
coś jeszcze oprócz grafiki Ci się w niej podoba? btw...z opisu sądząc na jeziorkowych warunkach ciężko Ci będzie na niej zacząć...no chyba że jesteś bezkompromisowym riderem ..

maniek86

Post21 lis 2012, 13:13

szczerze mówiąc ważne jest dla mnie żeby deska wyglądała :) wiem też że ta decha jest wytrzymała. Jest ktoś na forum kto używał tej deski?

gredy
Latawiec: Best
Postawił piwka: 77 razy
Dostał piwko: 31 razy

Post21 lis 2012, 13:24

maniek86 pisze:witam!

Hej jak chcesz kupić sprzęt napisz do Przemka "metsa"doradzi podpowie i sprzeda 8) Plusem sporym jest to że dotkniesz zobaczysz ocenisz :thumb:
Pozdr...

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”