Kadynki?

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
specjal
Latawiec: różne 7;9;12;15;18
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 38 razy

Post04 lip 2015, 00:18

Mincek pisze:Nie no muszę, chciałem nic nie pisać ale muszę.
- ja też

MWILCZ pisze:Panie i Panowie
widać po wpisach że nie wieje od kilkunastu dni, i jeszcze słoneczko nieźle przypiekło w dekielki, bo tematy coraz bardziej abstrakcyjne....
:thumbsup: - bardzo słuszne spostrzeżenie!

Mincek pisze:Co wyście się zesrali na latawce 17m ?? pływanie od 8kts. LITOŚCI !!!! Kitesurfing ZACZYNA się od dobrych 15kts. Wszystko inne jest pomyłką. Latawce wielkością przypominające namioty barów na plaży to jakaś pomyłka i całkowicie nie mogę tego zrozumieć, tak samo jak desek wielkości drzwi od stodoły..
Widać mamy nową, jedynie słuszną definicję kitesurfingu ... Należy chyba ogłosić konkurs na nazwę dla dziedziny aktywności z kitem i deską na wodzie poniżej 15kts.; (Wszystko inne jest pomyłką.) - nie wiem, czy słowo "pomyłka" się przyjmie ...
Co niektórzy wolą przy wietrze poniżej 15kts siedzieć przed kompem i walić gruchę - ja potrafię ZROZUMIEĆ, że walenie gruchy może być przyjemne, ale ja czasami wolę pobawić się nad wodą z latawcem i deską ...
Mincek pisze:Ludzie, opamiętajcie się. Jeśli chcecie pływać z wiatrem przy 8kts. kupcie sobie windsurfing, motorówkę na wake albo jakąś żaglóweczke, na pewno popływacie przy takim wietrze
co niektórzy nie muszą sobie kupować, bo mają i bawią się jak chcą

Mincek pisze:Tyle mojego zdania w tym temacie...
mojego też :thumbsup:

Awatar użytkownika
Mincek
Deska: Duotone Jaime
Latawiec: DT Rebel 8/13 Orbit 10
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 76 razy
Kontaktowanie:

Post04 lip 2015, 08:33

specjal pisze:
Mincek pisze:Co wyście się zesrali na latawce 17m ?? pływanie od 8kts. LITOŚCI !!!! Kitesurfing ZACZYNA się od dobrych 15kts. Wszystko inne jest pomyłką. Latawce wielkością przypominające namioty barów na plaży to jakaś pomyłka i całkowicie nie mogę tego zrozumieć, tak samo jak desek wielkości drzwi od stodoły..
Widać mamy nową, jedynie słuszną definicję kitesurfingu ... Należy chyba ogłosić konkurs na nazwę dla dziedziny aktywności z kitem i deską na wodzie poniżej 15kts.; (Wszystko inne jest pomyłką.) - nie wiem, czy słowo "pomyłka" się przyjmie ...
Co niektórzy wolą przy wietrze poniżej 15kts siedzieć przed kompem i walić gruchę - ja potrafię ZROZUMIEĆ, że walenie gruchy może być przyjemne, ale ja czasami wolę pobawić się nad wodą z latawcem i deską ...

Z czystej grzeczności nie odpiszę, tak jak lubię i potrafię.
Widać tylko wystającą słomę z butów, zrozumienie logiczne czyjegoś zdania i nie pienienie się że ktoś potrafi mieć inne zdanie w momencie wieczornego walenia gruchy (bo przecież w dzień "latasz na kite".

Jacek olsztyn
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 20 razy

Post04 lip 2015, 21:56

Mincek pisze:
specjal pisze:

Z czystej grzeczności nie odpiszę, tak jak lubię i potrafię.
Widać tylko wystającą słomę z butów, zrozumienie logiczne czyjegoś zdania i nie pienienie się że ktoś potrafi mieć inne zdanie w momencie wieczornego walenia gruchy (bo przecież w dzień "latasz na kite".

jak powalczy z 17m przy10kts to nie tylko będzie wolał walić gruchę ale też polubi robić to co pies robi jak się nudzi :D

Awatar użytkownika
felo82
Deska: SU-2 Prorider 3D i Yeti
Latawiec: Edge 13m/Apollo 10m
Postawił piwka: 9 razy
Dostał piwko: 11 razy

Post04 lip 2015, 22:11

Panowie przestancie sie mulem z kadyn obrzucac :hand: Gdzie ta surferska dusza? Warto, czy nie warto miec 17-19m i drzwi to niech kazdy sam sie przekona. Ja jeszcze nie mialem okazji, ale domyslem sie, ze szalu nie bedzie...

Awatar użytkownika
zackbuster
Deska: mix
Latawiec: mix
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 21 razy
Kontaktowanie:

Post05 lip 2015, 07:33

Kazdy ma swoje zdanie i o to wlasnie chodzi bo kite stal sie tak szeroko pojetym sportem ze jeden lubi na slabym wietrze posmigac a kto inny woli newschool i dobrze ze kazdy wnosi tutaj cos od siebie bo tworzy to niezapomnianie pozytywna kadyńską elite ;) pozdro dla kazdego kto korzysta z doswiadczen innych i dla kazdego kto woli sie na wlasnej skorze przekonac o wszystkim, ja lece dalej szukac swiezszej podstawowej latawki pod siebie ;D

Awatar użytkownika
felo82
Deska: SU-2 Prorider 3D i Yeti
Latawiec: Edge 13m/Apollo 10m
Postawił piwka: 9 razy
Dostał piwko: 11 razy

Post05 lip 2015, 14:03

Panowie mam sprawe. Z obecnych prognoz widac, ze zbliza sie plywanko, moze juz od poniedzialkowego wieczora a ja jestem bez deski :doh: Sprzedalem swoja i jeszcze nic nie kupilem, bo chyba za duzo wybrzydzam... Tak czy siak, jak prognozy sie utrzymaja i praca pozwoli to bede wpadal. Jak macie za duzo desek, cokolwiek, to wezcie do auta - odwdziecze sie jakims piwkiem na spocie :D

Awatar użytkownika
Mincek
Kontaktowanie:

Post05 lip 2015, 14:47

Podjedz do bazy soulriders na riwierze, z pewnoscia sie dogadacie :)

Jutro jestem :)

Awatar użytkownika
panda
Deska: SU-2
Latawiec: WH
Postawił piwka: 4 razy
Dostał piwko: 1 raz

Post05 lip 2015, 14:55

Mincek pisze:Jutro jestem :)

A o której się wybierasz?
Ja prawdopodobnie po tym popołudniowym deszczu...

Awatar użytkownika
Mincek
Kontaktowanie:

Post05 lip 2015, 15:31

Zobacze jak sie ulozy prognoza. Najpozniej 16:30.

Awatar użytkownika
zackbuster
Kontaktowanie:

Post06 lip 2015, 14:48

latawka zamówiona więc podejrzewam że w tyg po 19 będą testy w kadynkach ;)

Awatar użytkownika
Mincek
Kontaktowanie:

Post06 lip 2015, 14:57

chwal sie :)

Awatar użytkownika
zackbuster
Kontaktowanie:

Post06 lip 2015, 15:37

mimo tego że miałem oferty z ozonami edge 2008 to z wielkim żalem je odpuściłem, chciałem coś świeższego i padło na gina cannibala 2014 11m, budżet wykonanie i charakterystyka przesądziły o tym modelu, mam nadzieję że się nie zawiodę ;) dylemat też był czy 13m czy 11m jednak po wielu opiniach padło na 11 :)

studnia
Deska: Nobile
Latawiec: Cabrinha
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 2 razy

Post06 lip 2015, 15:43

Koledzy co myślicie o jutrzejszym dniu? progno jest optymistyczne? :)

Jacek olsztyn
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 20 razy

Post06 lip 2015, 16:12

zackbuster pisze:mimo tego że miałem oferty z ozonami edge 2008 to z wielkim żalem je odpuściłem, chciałem coś świeższego i padło na gina cannibala 2014 11m, budżet wykonanie i charakterystyka przesądziły o tym modelu, mam nadzieję że się nie zawiodę ;) dylemat też był czy 13m czy 11m jednak po wielu opiniach padło na 11 :)

Bardzo dobry wybór :thumb:

Awatar użytkownika
zackbuster
Kontaktowanie:

Post06 lip 2015, 16:44

studnia pisze:Koledzy co myślicie o jutrzejszym dniu? progno jest optymistyczne? :)

progno jak progno, jeżeli 3 z 4 modeli pogodowych się pokrywa to jest optymistycznie :) jakby było wolne to jak zawsze z samego rańca bym cisnął tym bardziej że jutro bez deszczu się zapowiada to tak imo na temat pogody :)

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”