Wrocław-- Może Razem będzie prościej ??

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
Fikus
Postawił piwka: 7 razy
Dostał piwko: 28 razy
Kontaktowanie:

Post11 lip 2014, 15:51

hej, i coś nad tym morzem sie dzieje? bo tu odkąd jeziora kwitną coś niemrawo...

Awatar użytkownika
Piotrbyku
Deska: BraCuru , Moses -Onda
Latawiec: Soul, Soul ,Soul, Capa
Postawił piwka: 31 razy
Dostał piwko: 70 razy

Post11 lip 2014, 20:41

Paweł nie proś się nie chcą odpowiadać to nie , sami sobie pojedziemy i popływamy :D

Awatar użytkownika
Mikolpa
Deska: SU-2 Prorider 140, Trans 153
Latawiec: Rebel 10,12,14, Addiction 18
Postawił piwka: 126 razy
Dostał piwko: 142 razy

Post11 lip 2014, 21:52

Fikus pisze:hej, i coś nad tym morzem sie dzieje? bo tu odkąd jeziora kwitną coś niemrawo...

No już Człowieki, już piszę, dajcie żyć, wczoraj pływaliśmy do 21 i zabrakło sił na pisanie a dziś rano forum coś zaniemogło.

Więc wczoraj znowu rano pobłądziliśmy na spocie Błędzikowie. Lokalni mówią że to najlepszy spot na N i NE, nawet z Trójmiasta niektórzy wolą przy tym kierunku ten spot od Rewy. Patrząc na mapę poniżej też jest fajny w Rzucewie i Osłoninie ale jest tam Natura2000 i nie wolno pływać i zaczęli wlepiać mandaty po 500zł za wjazd autem, rozbijanie się na plaży i pływanie. Byku jeśli to prawda to miałeś chyba szczęście że pływałeś tam poza sezonem.

Dzień rozpoczęliśmy na wodzie koło 10:00, na początku było niemrawo a skoro na spocie trochę trawki to krówka sobie pohasała.
Obrazek

Jak 12 się moczyły a 14 były niezdecydowane ja coś tam poskakałem z 18 :lol:
Obrazek

Po 1,5 godzinie widząc minę Wiksy na brzegu stwierdziłem że się zlituję i dam Mu zobaczyć jak ciągnie krówka.
Na środku zdjęcia Biały84 zaliczający swoje pierwsze dłuższe halsy. W oddali Wikska z krówką i na moich drzwiach.
Obrazek

Do 14 wiało 10-12 ( Wingóry uparcie twierdziło że pizga 16-20) więc postanowiliśmy przenieść się na morze bo ICM zapowiadał że po 16 coś wejdzie.
Szybki banan z bułką plus hamburger z mc-ścierwa i o 16 Bałtyk i tak do 21 z przerwami na kolejnego banana. Na początku niektórym brakowało na 12m, ja tam nie narzekałem. Po 18 był już ogień.

Wiksa przebijający się przez białe piekło. Co dziennie kończyłem pływanie na bałtyku topiąc w tym rebela. Nie byłem wstanie go podnieść na przyboju :? przy każdej próbie podniesienia dostawałem falę na głowę i byłem kilka metrów bliżej latawki, a jak ja nie dostałe to rebel dostał i ciągną mnie za sobą. Nie wiem jak postawić w tym białym piekle latawke. Ale za to genialnie się tam pływało.
Obrazek
Obrazek

A to miejscowy. Pływa głównie na morzu. Dziwił się że my sprawdzaliśmy prognozy na kolejny dzień. Powiedział że on od dwóch lat nie sprawdza. Spytałem to z jak planuje pływanie. Odpowiedział że wraca z pracy, wystawia głowę przez okno i jak słychać jakiś szum to bierze sprzęt idzie 200m na plażę i pływa. Fajny tez ma miernik siły wiatru. Rozkładał rebela 12 zaciągał bar i jak go wynosi powyżej 5m to wchodzi na wodę jak poniżej 5m to czeka.
Obrazek

Ja standardowo na koniec pływania utopiłem rebela, tym razem po prostu z braku sił, przy zwrocie.
Więc musiałem go wysuszyć a że wszyscy ludzie robili sobie pamiątkowe zdjęcia z zachodem słońca to ja też zachciałem takie mieć.
Obrazek

Dzisiaj musiałem być o 19 z powrotem we Wrocku więc postanowiłem z rebelkiem zobaczyć wschód. Na wschód trochę się spóźniliśmy ale za to byliśmy pierwsi i przez dłuższy czas jedyni na spocie. Na wodzie od 7 do 10 ogień, potem troszkę siadło a jak kończyłem przed 12 to znowu wiało mocno.
Zdjęć z dzisiaj nie mam ale za to mam filmik, muszę tylko zgrać :D kręcę na nim jakieś w miarę kontrolowane coś co widuję u Was na Mietku. Na pierwsze 3 próby w, trzy solidne gleby. Albo nie dokrecałem, albo przekręcałem ale ze dwa razy wylądowałem :D

To tyle na dziś pisania. Jutro napiszę coś o mniej ważnych rzeczach czyli kwatery i innych rzeczach, które może komuś się przydadzą.

Biały84
Deska: nobile, spleen
Latawiec: vector, rebel
Dostał piwko: 8 razy

Post11 lip 2014, 22:16

z lewej lokalesi z prawej dalej nasi cisna:)
Obrazek

mikolpa i wiksa
Obrazek

pawel w zywiole:)
Obrazek

awarie tez byly:)
Obrazek

Awatar użytkownika
Piotrbyku

Post11 lip 2014, 22:23

Chyba coś jest nie tak . w Osłoninie nie było żadnych ograniczeń ani z dojazdem ani z pływaniem . pytałem miejscowych . zakaz dotyczył tylko quadów . co innego w Rzucewie tam był zakaz wjazdu ale pływać można było bez ograniczeń , wiem bo rozmawiałem z policją . mandaty były tylko za wjazd autem , bo był zakaz , dlatego wjeżdzało się autkiem wyrzut kitów i wyjazd .

Awatar użytkownika
Piotrbyku

Post11 lip 2014, 22:29

cała zatoka Pucka jest terenem Natura 2000 a nie tylko Rzucewo czy Osłonino

Awatar użytkownika
Mikolpa

Post11 lip 2014, 23:10

Może specjanie tak mi powiedzieli żeby chronić te spoty przed najeźcami. Te mandaty 500 zl też mi nie pasują. Ale wolę napisać żaby każdy się upewnił.

Awatar użytkownika
Mikolpa

Post12 lip 2014, 17:49

Fikus pisze: odkąd jeziora kwitną coś niemrawo...

:(
Dzisiaj na mietku miałbyś wiatr w sam raz na turbinkę. Od rana latał jakiś flyserfer.
Ale nie wiem czy by Ci się przyjemnie pływało.
Koło 14 pojawiły się karetki na sygnale a chwilę wcześniej nadleciał śmigłowiec LPR :( nie było wtedy flyserfera na niebie. Od razu pomyślałem że coś mu się stało bo było kilka mocnych kopnięć.
Tym razem ofiarą był młody chłopak, który od rana pływał motorówką z bratem i kolegami.
Cały dzień na słońcu + alkohol + skok do zimnej wody = bardzo wysokie prawdopodobieństwo skurczu mięśnia sercowego. Jeden z chłopaczków nie wypłyną.
Niestety Mietek pochłonął kolejną ofiarę..... Nurkowie nadal szukają ciała :cry:

Awatar użytkownika
fabi

Post13 lip 2014, 00:12

Nie jakiś, tylko Speed4 Lotus, prawie bezstresowo znosi kopy, a przed 14 zniknał, bo zwinął się do domu. Pompowany raczej żaden nie dałby rady bo momentami bardzo cienko było, ale dzień zaliczony.
Smutna historia z tym wypadkiem-trochę daje do myślenia.

Awatar użytkownika
Piotrbyku

Post13 lip 2014, 07:31

Paweł nie poznałeś ,że to Fabi ? wstyd
a to relacja z wypadku
http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/ ... ,id,t.html

Awatar użytkownika
Mikolpa

Post13 lip 2014, 10:22

Piotrbyku pisze:Paweł nie poznałeś ,że to Fabi ? wstyd
a to relacja z wypadku
http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/ ... ,id,t.html

No wstyd :oops: Myślałem że Fabi to tylko na spleene.

Relacja w wyborczej trochę się nie zgadza. Na motorówce były 4 osoby a potem tylko 3. Pomoc wezwał wędkarz widzący zdarzenie i słyszący jak młody chłopak, który próbował ratować strasznie krzyczał, ten krzyk było słychać sporo od mietkowa. Wopr przypłyną na wezwanie wędkarza a potem śmigło i karetki.

Biały84
Deska: nobile, spleen
Latawiec: vector, rebel
Dostał piwko: 8 razy

Post13 lip 2014, 18:59

wczoraj rekord pobiłem... z Jastarnii wyjechałem o 10 we Wrocławiu byłem o 20tej:/ masakra przez pierwsze 3h zrobiłem 80km uciekając bokami , do rmf fm zadzwoniła babka i mowiła ze do Pucka czyli 40km jechala 4h, pogoda sie załamała wczoraj chyba wszyscy z rana na hura...czasami dramat z tym helem...

Awatar użytkownika
sander
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post13 lip 2014, 21:03

A ja dzisiaj jechałem w kierunku Helu i korków nie było :wink: , z tym że ostatecznie dojechałem na Bukówkę :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Szału nie było ale coś tam popływałem na dużym latawcu.

Awatar użytkownika
KrisIs
Deska: Reincarnation 2
Latawiec: Komórka
Postawił piwka: 93 razy
Dostał piwko: 52 razy

Post14 lip 2014, 07:44

To wczoraj wszedł ten właściwy kierunek na Bukówkę? Przeszła mi przez głowę myśl o Bukówce ale uznałem że wiatr zbyt zachodni.
Nic blisko mam trzeba częściej próbować. Jak widać Polacy uwielbiają poplażować w cieniu samochodu i smrodzie spalin i oleju silnikowego :D

Awatar użytkownika
sander
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post14 lip 2014, 15:55

Kierunek był ok ale tak jak pisałem szału z wiatem nie było, zresztą zgodnie z prognozami. Ludzi trochę na plaży było ale bez dramatu, bo pogoda taka sobie była jak na Bukówkę. Najbardziej przeszkadzali wędkarze, trochę ich poprzesuwałem i było ok :)

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”