Kurs IKO u Ziomka - Wake.pl

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Gość

Post12 lip 2006, 19:22

Jak sie ma za duzo klientow i sie nie wyrabia z porzadna obsluga to zamiast zapisywac kolejnych 10 nowych kursantow to moze lepiej isc nie na ILOSC tylko na JAKOSC. JA rozumiem ze popyt przewyzsza teraz podaz ... tylko kto na tym traci :?: Oczywiscie ze KLIENT. Bo jak by szkoly musialy zabiegac o kursantow to moze jeden z drugim by poszli po rozum do glowy i zastanwoili sie czy nie zmienic "modelu biznesoweg" z 'kolesiowego/lansiarskiego' na bardziej dojrzaly. Ale to jak mowie narazie i tak kazdy bedzie trzepal kase bo chetnych nie brakuje. Ale moze kiedys sie to zmieni. Poza tym odnosze wrazenie ze cale to poruszenie w tym temacie nie odnosi sie tylko i wylacznie do wake.pl ale tez i innych szkolek. Wiec moze pora wyciagnac wnioski ... :twisted: :?: :!:

Gość

Post12 lip 2006, 22:46

ale ludzie piszecie farmazon...........
az zal dup... sciska!!!

jachu
Deska: Ronix Kinetik STD
Latawiec: Sesitec 2.0
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post12 lip 2006, 23:14

A moze nie wszyscy musza plywac na kitesurfingu? Moze niektorzy sie nie nadaja? :roll: Na windsurfingu mozna sie dlugo szkolic, i nawet bez wiatru, chociaz chyba nie ma opcji do skutku, raczej na godziny.

Surf your way...

8)

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post13 lip 2006, 12:29

Anonymous pisze:Ale Ziomek teraz oczywiscie schowa glowe w piasek .. :

to prawda , piasku mam sporo
10000 ton dosypaliśmy w tym sezonie

fotka sprzed kilku dni
Obrazek

sporo pracy nas to kosztowało
większość do przyszłęgo sezonu zabierze natura :?
więc se schowam weń jak najszybciej głowę , póki jeszcze jest
schowam głowę, jak "ZAWSZE"
:wink:

Anonymous pisze:Chyab odrobina samokrytycyzmu by sie wam przydala :twisted:

piszesz sensownie :idea:
pewnie wiec jesteś zalogowany
czemu więc chowasz głowę w piasek, jako gość
:idea: "odrobina samokrytycyzmu by Ci się przydała" :wink:

Awatar użytkownika
bonzo

Post13 lip 2006, 17:53

Ladne zdjecie z lotu ptaka ...
Ciekawe jak wykonane :?: Zeppelin ?
Masz wiecej takich ?

pozdro

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post13 lip 2006, 22:54

zdjęcie wykonane ze śmigłowca MI-2
kilka dni temu
szkoda że nie wiało :?
ale jużjesteśmy umówieni na powtóne akcje z helikopterem
gdy będzie wiało :P

więcej ich, min z różnych spotów helskich

tu: http://www.wake.pl/

a plac między bazą a obozem
to powstający skatepark

pozdrawiam

Awatar użytkownika
przemjas
Deska: SU-2 Prorider
Latawiec: SS RPM 10m
Postawił piwka: 22 razy
Dostał piwko: 18 razy
Kontaktowanie:

Post28 lut 2007, 21:42

a ja sproboje wziasc lekcje u Ziomka i sam ocenie czy szkolą po to zeby nauczyc czy tylko dla kasy, jak sie nie spodoba to reklamacje zloze i pojde do innych, Ale sądzę ze wszyscy ci co wypowiadali sie krytycznie to i tak otrzymali to co chcieli.

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post28 lut 2007, 23:30

przemjas pisze: Ale sądzę ze wszyscy ci co wypowiadali sie krytycznie to i tak otrzymali to co chcieli.

czy wszyscy to co chcieli - nie sądzę..
ludzie różne mają wymagania
często nie rozumieją że wpływy na wiatr NIE mamy :?

natomiast to za co zapłacli - mam nadzieję..

....

najświeższe info a propo zdjęcia powyżej
stan wody jest obecnie tak wysoki, że woda sięgała bramy u góry zdjęcia
baza i przyczepy pływały w wodzie , skateparku nie ma :cry: - zrujnowany
większości piasku nasypanego przez kolejne sezony też...
mimo ustawionej setki worów przeciwpowodziowych , mających ratować plażę.. - taki to "model biznesowo/kolesiowy" :wink:
więc będzie nad czym PRACOWAĆ :idea: robić w kwietniu - oprócz "trzepania ka..":doh:

pzdr

rako
Kontaktowanie:

Post01 mar 2007, 02:14

Ziomek. pisze:
najświeższe info a propo zdjęcia powyżej
stan wody jest obecnie tak wysoki, że woda sięgała bramy u góry zdjęcia
baza i przyczepy pływały w wodzie , skateparku nie ma :cry: - zrujnowany
większości piasku nasypanego przez kolejne sezony też...
mimo ustawionej setki worów przeciwpowodziowych , mających ratować plażę.. -

O jaaaaa :shock: Przykro slyszec:/ Tyle roboty i znow od nowa:/ I nie ma tu zadnej zlosliwosci bo kazdemu, nawet 'niezrzeszonemu' milo sie tam plywalo i symplatycznie uzywalo plazy...Szkoda :!:

Awatar użytkownika
inzynier
Kontaktowanie:

Post01 mar 2007, 12:04

podobno polacy potrafia wszystko ale wychodzi ze na krotka mete....wysypali piochu tone zrobili foty kazdy zadowolony a nikt nie pomyslal o zimie a wystarczylo proste zabezpiecznie plazy przy budowie ....bude tez mozna spoko zabezpieczyc tylko ze to juz jest torche kosztowne ale tez proste ...

a co do poznania i wroclawia :) nie znam dokladnej podstawy nieporozumien ale koledzy potrafia rozmawiac do dnia dzisiejszego na wysokim inteligetnym poziomie :P i szczerze- fajnie sie to czyta :twisted:

jeszcze jedno apropos szkolek(ogolnie wszystkich)goscie przybywajacy na nauke kite widza na 1 rzut oka fajne laseczki fajny sport kazdego wyluzowanego i mysla ze wszyscy maja tu wakacje a przeciesz to normalna praca jak kazda inna ktora ma przynosic dochody.wlasciciele szkolek maja tylko 2 miesiace zeby natrzepac kasy na sprzet na instruktorow na rozwoj na to by zime przezyc i wcale sie nie dziwie i w moich oczach to rzecz normalna w biznesie zeby malo dac a duzo wziac,klienci tez nie sa swieci(ostatnio mialem klienta ktory tak mi cisnienie podniosl ze wreczylem mu 100zl i powiedzialem ze tyle na paliwo wystarczy zeby dojechal do wariatkowa ) to tyle pozdro

Misha
Kontaktowanie:

Post01 mar 2007, 12:06

To ja także dorzucę swoje trzy grosze do tego tematu... W zeszłym sezonie siedziałem w chałupach razem z moją panną prawie trzy tygodnie. Zrobiliśmy sobie kurs I-III - ukończyliśmy oboje i generalnie jesteśmy zadowoleni. Najpierw może napiszę z mojej strony:

zapłaciliśmy w sumie chyba 800zł z czymś (tzn po 800)... nie pamiętam dokładnie, za te pieniądze praktycznie przez cały czas mogliśmy korzystać z sprzętu i się uczyć. Przerobiliśmy dwóch fajnych instruktorów i nie mamy co do tego żadnych zastrzeżeń. Z mojej strony wszystko było ok, jak już nauczyłem się startów i robiłem pierwsze ślizgi to jak tylko wiało, przychodziłem brałem sprzęt i ćwiczyłem, aż nauczyłem się ładnie hulać w jedną i drugą stronę a nawet zacząłem robić postępy w halsowaniu. Jedna tylko rzecz nie była ok i dobiło się to trochę na mojej dziewczynie. Ja ważę jakieś 75kg, ona jakieś 57-8kg, i razem dostawaliśmy ten sam latawiec... co do body-dragów jeszcze było spoko, ale już do startów raczej nie bardzo... Zaznaczę, że wcale nam na tym nie zależało, żeby koniecznie szkolić się razem... chyba nawet było odwrotnie... Dopiero po tym jak Anię sponiewierała nieźle 14... je tego samego dnia się już usamodzielniłem... ona dalej już ćwiczyła na właściwych rozmiarach... Powiem tak, wiemy doskonale, że no pain no game i no risk no fun, ale teraz ma panna mały uraz i trochę strachu przed sportem... a o to chyba w szkoleniu nie było konieczne.

Podsumowując... i tak sie pewnie do was znów wybiorę w tym roku, chciałbym przechowywać sprzęt i dojeżdżać do bazy jak czas pozwoli, bo to chyba najfajniejsza baza w okolicach chałup... odwiedziliśmy i sprawdzaliśmy oferty także wszystkich innych... więc mówię do zobaczenia w sezonie i kursy u Ziomka generalnie polecam. Sam jestem także instruktorem, w wodnej dziedzinie sportu i wiem jak to jest jak się siedzi X-godzin w sezonie w wodzie na wodzie... ale jeśli bezpieczeństwo to podstawa to zwracajmy na nie większą uwagę.

rako
Kontaktowanie:

Post01 mar 2007, 13:01

inzynier pisze:podobno polacy potrafia wszystko ale wychodzi ze na krotka mete....wysypali piochu tone zrobili foty kazdy zadowolony a nikt nie pomyslal o zimie a wystarczylo proste zabezpiecznie plazy przy budowie ....bude tez mozna spoko zabezpieczyc tylko ze to juz jest torche kosztowne ale tez proste ...

Potrafia tez byc ciaglymi malkontentami i wiecznymi krytykantami, czasem z natury, a czasem z zazdrosci...

Mi sie plaza podobala, spot tez i szkoda ze tak sie stalo, bo duzo pracy bedzie kosztowało odrestaurowanie calego miejsca, a jak wspomnialem korzystala z niego nie tylko szkolka, ale wszyscy ktorzy mieli ochote tam poplywac. Nie wspominajac o Loosers...a z Ziomkiem nie mam nic wspolnego. Po prostu jestem w stanie docenic wlozona w przygotowania prace i podobalo mi sie to miejce.

Awatar użytkownika
inzynier
Kontaktowanie:

Post01 mar 2007, 14:29

rako pisze:
inzynier pisze:podobno polacy potrafia wszystko ale wychodzi ze na krotka mete....wysypali piochu tone zrobili foty kazdy zadowolony a nikt nie pomyslal o zimie a wystarczylo proste zabezpiecznie plazy przy budowie ....bude tez mozna spoko zabezpieczyc tylko ze to juz jest torche kosztowne ale tez proste ...

Potrafia tez byc ciaglymi malkontentami i wiecznymi krytykantami, czasem z natury, a czasem z zazdrosci...

Mi sie plaza podobala, spot tez i szkoda ze tak sie stalo, bo duzo pracy bedzie kosztowało odrestaurowanie calego miejsca, a jak wspomnialem korzystala z niego nie tylko szkolka, ale wszyscy ktorzy mieli ochote tam poplywac. Nie wspominajac o Loosers...a z Ziomkiem nie mam nic wspolnego. Po prostu jestem w stanie docenic wlozona w przygotowania prace i podobalo mi sie to miejce.

to fakt

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post01 mar 2007, 15:32

hehe --> tona, to jednej ciężarówce mimochodem między biężnik wchodziła :wink:
bo na pakę prawie 30 ton
x 300 ciężarówek
= 10 tys ton :wink:

co do zabezpieczenia plaży na zimę - ZABEZPIECZYLIŚMY dość konkretnie (jak pisałem wyżej) :idea:
gdzieśna HD mam fotki, ale.... gdzieś :wink:

natomiast co do zabezpieczenia bazy :roll:
:?: :?:
słucham: CO radzisz?
bo wg mnie jedynym skutecznym rozwiązaniem jest zbudowanie bazy na palach , wysoko ponad poziom wody* - jednak jest to mocno niewygodne w użytkowaniu

* chyba że poziom wody podniesie się jeeeszczee bardziej :wink:

= z naturą nie wygrasz :wink: , choć walczyc możesz :wink:

pozdro

kasiaczek
Kontaktowanie:

Post04 mar 2007, 19:58

Ziomek. pisze:skateparku nie ma :cry: - zrujnowany

:doh: Jako ze przez pare tygodni bylam swiadkiem powstawania tego cuda, a nawet wbilam pare gwozdzi, solidaryzuje sie drogi Ziomku z Toba w Twym smutku. No ale coz Life is brutal and full of zasadzkas.

Jak przyjade w maju to pomoge ile sie da :).

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”