vietnam Mui Ne - najlepsza opcja na polską zimę!?

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
donszeptel
Kontaktowanie:

Post29 sty 2011, 07:08

ja jestem właśnie w Ho Chi min i siedzę w knajpie i pije piwo sajgon lokalne. Stiv nie odbiera telefonu ale mam nadzieje ze jak dojade do Mui Ne to go znajde. pogoda super wieje i świeci słońce piwo super i pełno białych więc jest OK.
walczyłem na lotnisku jak dojechać z lotniska do Mui Ne ale poradziłem sobie . Tax do centrum do agencji prywatnej która jeżdzi do Mui Ne podaje namiar; PHONG VE 272 DE THAM . tax z lotniska 8 usd i bilet do Mui Ne ok 10 usd .
Jednak z przelotem miałem jazdę . Kupiłem przez ESKY bilet z W-wa i na 3 dni do odlotu mi skasowali bo wybrałem opcje przelew.
Polecam płacić kartą odrazu bo póżniej można do9stać zawału serca. Ale polak potrafi i znalazłem z Rzymu do Ho Chi Min
za 2400 zł w ostatniej chwili. linie Singapur super obługa i lot fajny polecam te linie. Dolot do rzylu Rayanair 500 bilety i 200 za bagaż . dzień czakania w rzymie i dzien czekania na powrocie . To tak po troszku relacja z jazdu do Stiva.
a na lotnisku już byli Kite-ciarze z francji . Fajnie tui nie czuć komuny pełny wypas . :) :thumbsup:

Awatar użytkownika
karolas
Kontaktowanie:

Post29 sty 2011, 12:05

na liniach wewnetrznych rzeczywiscie moze byc problem z bagazem, a dla tych co maja deski osobno, mowcie ze deska wasza to "sandboard", bo u nas to przeszlo, wytlumaczylismy im ze mamy tam deske na piasek :) i bylo ok :lol:

natka
Deska: nobile 50 fifty
Latawiec: ozone C4
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 7 razy

Post29 sty 2011, 22:07

hhaha chyba tak zrobie :)

stiv amoralny
Deska: 50fifty/Su-2/Spleene
Latawiec: Cabrinha/SShot/Airush
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 32 razy
Kontaktowanie:

Post30 sty 2011, 18:34

karolas pisze:na liniach wewnetrznych rzeczywiscie moze byc problem z bagazem, a dla tych co maja deski osobno, mowcie ze deska wasza to "sandboard", bo u nas to przeszlo, wytlumaczylismy im ze mamy tam deske na piasek :) i bylo ok :lol:

hehe, dobre, a tak w ogole to mielismy sie okazje oznac dzis w mui ne:)
[
pozr\\stiv aa \

stiv amoralny
Kontaktowanie:

Post30 sty 2011, 19:11

donszeptel pisze:ja jestem właśnie w Ho Chi min i siedzę w knajpie i pije piwo sajgon lokalne. Stiv nie odbiera telefonu ale mam nadzieje ze jak dojade do Mui Ne to go znajde. pogoda super wieje i świeci słońce piwo super i pełno białych więc jest OK.
walczyłem na lotnisku jak dojechać z lotniska do Mui Ne ale poradziłem sobie . Tax do centrum do agencji prywatnej która jeżdzi do Mui Ne podaje namiar; PHONG VE 272 DE THAM . tax z lotniska 8 usd i bilet do Mui Ne ok 10 usd .
Jednak z przelotem miałem jazdę . Kupiłem przez ESKY bilet z W-wa i na 3 dni do odlotu mi skasowali bo wybrałem opcje przelew.
Polecam płacić kartą odrazu bo póżniej można do9stać zawału serca. Ale polak potrafi i znalazłem z Rzymu do Ho Chi Min
za 2400 zł w ostatniej chwili. linie Singapur super obługa i lot fajny polecam te linie. Dolot do rzylu Rayanair 500 bilety i 200 za bagaż . dzień czakania w rzymie i dzien czekania na powrocie . To tak po troszku relacja z jazdu do Stiva.
a na lotnisku już byli Kite-ciarze z francji . Fajnie tui nie czuć komuny pełny wypas . :) :thumbsup:

hehe, o jedna cyfre sie pomylilem, wielkie halo :mrgreen: koniec konców i tak sie spotkalismy na spocie, :)

pozdrawim

stiv a

stiv amoralny
Kontaktowanie:

Post02 lut 2011, 03:10

siema,

cięzko usiąśc do kompa i coś pisać, krótko tylko info o warunkach,
od pierwszego dnia ; czyli 4-ty z rzędu codziennie plywanie tak od 11 sie zaczyna i do 16-17, potem wiatr szybko siada.
pływanie na zmianę 10m2 i 7m2, przeważnie z rana na 10, około 14 wzmocnienie, jak siad znow na 10. Spot łatwy nie jest, czop dość duży, ale idzie się przyzwyczaić, w przyboju robią się fajne tuby i jest jazda niekiedy :lol:
wczoraj na koniec zrobilismy jeszcze downwinda 21 km z MuiNe beach do Phan Thiet, mega miejscowki po drodze, ekstra wypłaszczenia między falami i duuuzo dłuższe sety niż w samym Mui. do portu w Phan Thiet za betonowe glowki sobie wjechalismy i tam poprostu stól flacik , a wiatr 20 knt nad głowkiami portu:)
Jesli o bytowe sprawy chodzi to luuuuksus poprostu, mam wynajety skuter hondy i wszedzie latwo sie dostac, zreszta tu kazdy ma skuter wcześniej niż komórke:) Po pływaniu szybki prysznic i do knajpy, jedzenie wypas poprostu,danie obiadowe frutidemare :roll: z ryżem przeciętnie 20.000 dong(czyli 3 zł)ja tak przeważnie 2 zapodaje plus coś tam do picia. W każdym razie 50.000-70.000 dong ze 2 dania i drinki czy browary, czyli na polskie to tak 7.50 - 9.00 pln i luksus:), najlepsze schematy to ze piwo czy w sklepie czy w knajpie jest po tyle samo 10.000 - czyli 1,50zł, a flaszka 0,7 bardzo dobrego rumu 30.000 dong - 4,50 zł - w knajpie:)!! takze ... warunki kitesurfingowo całkiem przyjazne :lol:
dzisiaj w ogole jest sylwester a jutro hiński nowy rok, także zapewne ciekawie będzie, postaram się dziś fotki wkleić jakieś.

pozdrawim

stiv a

Awatar użytkownika
kowal
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post02 lut 2011, 12:42

stiv amoralny pisze:siema,

od pierwszego dnia ; czyli 4-ty z rzędu codziennie plywanie tak od 11 sie zaczyna i do 16-17, potem wiatr szybko siada.
pływanie na zmianę 10m2 i 7m2, przeważnie z rana na 10, około 14 wzmocnienie, jak siad znow na 10. Spot łatwy nie jest, czop dość duży, ale idzie się przyzwyczaić, w przyboju robią się fajne tuby i jest jazda niekiedy :lol:
wczoraj na koniec zrobilismy jeszcze downwinda 21 km z MuiNe beach do Phan Thiet, mega miejscowki po drodze, ekstra wypłaszczenia między falami i duuuzo dłuższe sety niż w samym Mui. do portu w Phan Thiet za betonowe glowki sobie wjechalismy i tam poprostu stól flacik , a wiatr 20 knt nad głowkiami portu:)
Jesli o bytowe sprawy chodzi to luuuuksus poprostu, mam wynajety skuter hondy i wszedzie latwo sie dostac, zreszta tu kazdy ma skuter wcześniej niż komórke:) Po pływaniu szybki prysznic i do knajpy, jedzenie wypas poprostu,danie obiadowe frutidemare :roll: z ryżem przeciętnie 20.000 dong(czyli 3 zł)ja tak przeważnie 2 zapodaje plus coś tam do picia. W każdym razie 50.000-70.000 dong ze 2 dania i drinki czy browary, czyli na polskie to tak 7.50 - 9.00 pln i luksus:), najlepsze schematy to ze piwo czy w sklepie czy w knajpie jest po tyle samo 10.000 - czyli 1,50zł, a flaszka 0,7 bardzo dobrego rumu 30.000 dong - 4,50 zł - w knajpie:)!! takze ... warunki kitesurfingowo całkiem przyjazne :lol:
dzisiaj w ogole jest sylwester a jutro hiński nowy rok, także zapewne ciekawie będzie, postaram się dziś fotki wkleić jakieś.

pozdrawim

stiv a

no i mam k...wa nadciśnienie.... :thumb:
pozdro

Awatar użytkownika
karolas
Kontaktowanie:

Post02 lut 2011, 12:53

stiv amoralny pisze:
karolas pisze:na liniach wewnetrznych rzeczywiscie moze byc problem z bagazem, a dla tych co maja deski osobno, mowcie ze deska wasza to "sandboard", bo u nas to przeszlo, wytlumaczylismy im ze mamy tam deske na piasek :) i bylo ok :lol:

hehe, dobre, a tak w ogole to mielismy sie okazje oznac dzis w mui ne:)
[
pozr\\stiv aa \

racja, sie oznalismy :D

Spooky
Deska: ręczna robota...
Latawiec: dmuchany...
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post02 lut 2011, 13:23

kolega stiv a. tu lepszą robote robi dla vietnam turist indastry niz jakas armia urzędasów.
dla tych z nadcisnieniem / podcisnieniem i zacięciem mysliwego zdarzają sie perełki w stylu >> przelot do vietnam za 1398. ciekawe czy komus udało sie to faktycznie ustrzelic :)
http://www.loter.pl/artykul/tanie-przel ... mu-1398pln

Lussik | EASY Surf Center
Deska: Nobile
Latawiec: Gaastra
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 27 razy

Post02 lut 2011, 14:18

Hej

Na www.fly4free.pl ktoś pisał że udało się ustrzelić w tej cenie, ale patrzyłem niedawno to już nie ma w tej cenie, pewnie na "podpuchę" jest kilka biletów w tej promocji a później już w normalnej cenie.

Chociaż warto próbować - lot ostatnio rzuca takie promocję co środę (szalone środy) i hanoi było już 2 tydzień z rzędu, trzeba by było zapolować około północy.

Minusem jest to że terminy dość późne - koniec marca / kwiecień.

Pozdr
Lussik

Nivea
Postawił piwka: 24 razy
Dostał piwko: 7 razy

Post03 lut 2011, 09:48

stiv amoralny pisze:siema,

pozdrawim

stiv a

Stive,

A propos transportu skuterkiem może Cie dodatkowo ubezpieczyć? :D
Pzdr
Ostatnio zmieniony 28 lis 2011, 23:47 przez Nivea, łącznie zmieniany 2 razy.

bart_dr

Post04 lut 2011, 23:45

stiv wrzuc info odnosnie mieszkania gdzie(blisko spotu) i ile za tydzien? i jak z dojazdem do mui ne.

stiv amoralny
Kontaktowanie:

Post05 lut 2011, 11:20

bart_dr pisze:stiv wrzuc info odnosnie mieszkania gdzie(blisko spotu) i ile za tydzien? i jak z dojazdem do mui ne.

blisko spotu jest całe mui ne:) ceny za pokoj 2 osobowy od 10 dolarów sie zaczynają, do spotu musisz przejsc od 5-20 min, zalezy przy ktorej szkolce chcesz plywac, ja polecam Boriana Surpoint, spoko bardzo ludzie, plaża dosc szeroka, fajna trawka do zwijania kitów, prysznic, wszystko co potrzeba:) Jesli zalezy ci bardzo na mieszkaniu na samym spocie, no to bungalowy tak od 35-80 $ za domek - 2-4 osoby. Jesli o kwatery chodzi to nie ma sensu kompletnie rezerwowac cos wczesniej, teraz po nowym roku bedzie juz luz, pełno wolnych miejsc. aha , wazna sprawa, dolary mozna przywiezc, ale tylko zeby wymienic, tylko duze nominały, najlepiej 50 lub 100, bo lepiej płacą, 1-5 to w ogole nie chca. Kurs najlepszy jesy w Mui Ne; 1$ - 20700 dong, a na lotnisku 19500.

pozdr

stiv a

Awatar użytkownika
ronino
Postawił piwka: 19 razy
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post05 lut 2011, 13:24

do zobaczenia na początku marca :)
stiv daj znać jak jest z opłatami za korzystanie z bazy - zostawianie sprzętu, prysznice itp.

stiv amoralny
Kontaktowanie:

Post07 lut 2011, 19:39

ronino pisze:do zobaczenia na początku marca :)
stiv daj znać jak jest z opłatami za korzystanie z bazy - zostawianie sprzętu, prysznice itp.

Adam zrobił nam special discount:) normalna cena to 3$/dobe, ale bedzie cos koło 10-15$/tydzień, no zalezy jeszcze ile sprzętu, jak długo, itd itp.
a tak btw, jesli o warunki wiatrowe chodzi, to po 8-iu dniach pływania z rzędu dzisiaj już odpuściłem :idea: ... kurcze, nie myslałem ze kiedyś to zrobie, leżaczek, kawa mrożona.. taki tam relaksik :shock:
jutro jade do Da Lat po górach trochę pobiegać, na piątek planujemy większą ekipką ruszyć na wyspę, jest dobre progno :thumbsup:

pozdrawim

stiv a

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”