ŻNIN -jez DUŻE -Bydgoszcz, Poznań... kto jeszcze dołączy ???

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
KUBI
Deska: TRANS
Latawiec: BEST WAROO
Dostał piwko: 1 raz

Post29 cze 2014, 16:12

Dzsiaj był ewidentny kierunek na łączkę w WIlczkowie. Byłem zerknąć około południa niko nie było... (na Oktanie również...) a wiało konkret - sam do wody nie wchodzę(ze względu na moje zdolności :oops: do śćiągania kłopotów :roll: ) to też odpuściłem. We wtorek 01.07 ma coś być z kierunkiem na Oktan - jest ktoś chętny?

Awatar użytkownika
bullet
Deska: Nobile NHP
Latawiec: Cabrinha Vector
Postawił piwka: 2 razy

Post29 cze 2014, 18:14

KUBI pisze:Dzsiaj był ewidentny kierunek na łączkę w WIlczkowie. Byłem zerknąć około południa niko nie było... (na Oktanie również...) a wiało konkret - sam do wody nie wchodzę(ze względu na moje zdolności :oops: do śćiągania kłopotów :roll: ) to też odpuściłem. We wtorek 01.07 ma coś być z kierunkiem na Oktan - jest ktoś chętny?

No wróciłem z "wyprawy", tak jak pisałem, byłem o 15 na Oktanie, napalony na pływanko i lipa :(. Nawet jakbym miał 17 lub nawet Flysurfera i drzwi od kibla to chyba by mnie nie uciągnęło. Poczekałem do 16, a potem się rozpadało. Zaledwie 3-ech windziarzy sobie pląsało po wodzie. Prognozy nie sprawdziły się chyba, ale czego można oczekiwać od Windguru wersja free. O której byłeś Kubi i gdzie dokładnie jest ten spot w Wilczkowie (jak tam dojechać)?

Awatar użytkownika
KUBI

Post30 cze 2014, 01:32

Z tego co pamiętam to w spotach jest opis obu miejscówek dodany przez Yanosika. Na oktanie byłem 15 min i na flya było za mało:x za to na łączce było mocne 15 supli :o
Sam byłem w szoku. Wg mnie prognozy były sprawdzone. Daj znać jak będziesz się wybierał do Żnina to pokaże dojazd. Planuje wtorek dam jeszcze znać.

Awatar użytkownika
bullet

Post30 cze 2014, 22:17

KUBI pisze:Z tego co pamiętam to w spotach jest opis obu miejscówek dodany przez Yanosika. Na oktanie byłem 15 min i na flya było za mało:x za to na łączce było mocne 15 supli :o
Sam byłem w szoku. Wg mnie prognozy były sprawdzone. Daj znać jak będziesz się wybierał do Żnina to pokaże dojazd. Planuje wtorek dam jeszcze znać.

Jesteś w stanie zrobić np. printscreena z googlowych map i w paintcie np. zaznaczyć łączkę, drogę do niej oraz gdzie się zatrzymać autem? Ja w dniach roboczych raczej jestem wykluczony, bo przeważnie do późna pracuje, a potem mam trochę zajęć w domu. Ale daj znać, zobaczymy...

Awatar użytkownika
KUBI

Post30 cze 2014, 22:46

Opis spotu masz tu: viewtopic.php?f=5&t=20687&hilit=%C5%BBnin
Poniżej poglądowa mapka, ważne żeby wjeżdżać na spot ciągłą linią. Przerywana prowadzi przez łąkę i jak rolnik zobaczy, że rozjeżdżasz JEGO łąkę to Cię zwyczajnie WYPROSI... generalnie trzeba spokojnie bo to teren prywatny... czasami na tym spocie kąpią się krowy :shock: stąd sporo krowich placków :oops:
Aby tam dojechać najlepiej jechać od Oktanu pod górkę i na szczycie w lewo, aż dojedziesz do Wilczkowa.
Prognozy są na środę (ale na Oktan) i myślę, że w środę będę uderzał dam znać. Do zobaczenia na wodzie!
Załączniki
Wilczkowo.JPG
Wilczkowo.JPG (90.95 KiB) Przejrzano 3271 razy

Awatar użytkownika
KUBI

Post01 lip 2014, 16:39

Kto wybiera się do Żnina w najbliższych dniach? Według "niezawodnych" prognoz środa i czwartek na Oktanie (duże latawce i deski słabowiatrowe), a w sobotę Wilczokowo (też duże latawki i drzwi łod kibla) :mrgreen:

Kasper
Dostał piwko: 2 razy

Post01 lip 2014, 18:51

Które to te "niezawodne" prognozy? ;) Na meteo.pl max. 12 węzłów w środę, czwartek lipa.

Awatar użytkownika
KUBI

Post01 lip 2014, 20:25

Kasper pisze:Które to te "niezawodne" prognozy? ;) Na meteo.pl max. 12 węzłów w środę, czwartek lipa.

HeheHehe właśnie o tych niezawodnych prognozach mówiłem :( jeszcze w południe na czwartek było 14 szkwał do 16. Jutro będę próbował z 13tką i echa 161...od 12.00... Miejmy nadzieję na sobotę 8-)

Awatar użytkownika
bullet

Post01 lip 2014, 20:56

KUBI pisze:
Kasper pisze:Które to te "niezawodne" prognozy? ;) Na meteo.pl max. 12 węzłów w środę, czwartek lipa.

HeheHehe właśnie o tych niezawodnych prognozach mówiłem :( jeszcze w południe na czwartek było 14 szkwał do 16. Jutro będę próbował z 13tką i echa 161...od 12.00... Miejmy nadzieję na sobotę 8-)

Jaką masz deskę słabowiatrową i jak się spisuje? U mnie musi raczej dobrze powiać, żeby dało się popływać na 134 :/
KUBI dzięki za mapkę, bardzo się przyda!

Edit: nie doczytałem, w profilu masz Transa :doh:

Awatar użytkownika
KUBI

Post01 lip 2014, 21:06

Ze względu na Żnin kupiłem od Yanosika Trans 161 sprawdzić można na jego stronie. Myślę że jutro będę pływał ;) jak się spotkamy to spróbujesz.

Awatar użytkownika
bartolomeo_n
Deska: (Super+)Shinn(+ster)
Latawiec: RRD, Best TS, Bandit
Postawił piwka: 14 razy
Dostał piwko: 35 razy

Post04 lip 2014, 16:33

Jutro pływacie? Łączka jest dostępna? Jacyś amatorzy grill ją okupują w weekendy, czy tylko krowy?

yanosik
Deska: DaMystery
Latawiec: Twister
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post04 lip 2014, 17:58

I jak tam Kubi? Były warunki? Powiało coś? Bo na Zatoce szału nie było, ale czasem na Żninie bywało lepiej niż na Zatoce :thumbsup:

Awatar użytkownika
bullet

Post04 lip 2014, 18:05

bartolomeo_n pisze:Jutro pływacie? Łączka jest dostępna? Jacyś amatorzy grill ją okupują w weekendy, czy tylko krowy?

KUBI będzie na łączce i chyba z grillem :). Ja pertraktuje teraz z moją małżoną możliwość dołączenia, bo warunki wyglądają obiecująco.

Awatar użytkownika
KUBI

Post04 lip 2014, 20:20

Yano szału nie było. Ale na deche wlazłem przy 8 . kilka halsów zaliczyłem. Jutro ok. 12.00 atakuje Wilczkowo może z grillem.

Awatar użytkownika
bullet

Post05 lip 2014, 08:56

Ja planuję być ok. 11 na łączce. Pozdro!

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”