evolutionVIII pisze:Red pisze:Dzisiaj po południu opływałem w końcu miejscówkę na Radziejach ( jezioro Dobskie). Miejscówka dużo lepsza niż bangladesz , zatoka szeroka na jakieś 400m, płytko jakieś 70m od brzegu, a potem coraz głębiej. Po wypłynięciu za zatokę można opłynąć praktycznie całą północną linie brzegową.
Miejsca na start dużo i w koło żywego ducha, więc spokojnie można grilować czy ognisko rozpalić. Zaletą miejsca jest to że spokojnie można pływać przy wiatrach od SE do SW. Z asekuracją mogło by być fajnie przy N bo woda płaska a wiatr nie zasłonięty niczym co najmniej ze 2 km od północy.
Z Giżycka 36 km i jest to chyba najlepsza miejscówka na te kierunki na mazurach.
W jakim to jest kierunku od Ciebie?
sirterminator pisze:evolutionVIII pisze:Red pisze:Dzisiaj po południu opływałem w końcu miejscówkę na Radziejach ( jezioro Dobskie). Miejscówka dużo lepsza niż bangladesz , zatoka szeroka na jakieś 400m, płytko jakieś 70m od brzegu, a potem coraz głębiej. Po wypłynięciu za zatokę można opłynąć praktycznie całą północną linie brzegową.
Miejsca na start dużo i w koło żywego ducha, więc spokojnie można grilować czy ognisko rozpalić. Zaletą miejsca jest to że spokojnie można pływać przy wiatrach od SE do SW. Z asekuracją mogło by być fajnie przy N bo woda płaska a wiatr nie zasłonięty niczym co najmniej ze 2 km od północy.
Z Giżycka 36 km i jest to chyba najlepsza miejscówka na te kierunki na mazurach.
W jakim to jest kierunku od Ciebie?
z Ełku masz 87 km jadąc przez Sztynort do Radziej- (opcja z jazdą szutrem z Pieczarek do Harszu) można jeszcze skrócic skrecając za Sztynortem w lewo i szutrówka przez Łabapę (inaczej tłuczesz po bruku za Małym Sztynortem)jadąc do Radziej i przed Radziejami w lewo do Jeżykowa
opcja druga 110 km kierujesz się z Gizycka do Kętrzyna i w Karolewie przez Gierłoż i Parcz do Radziej, w Radziejach w prawo, przed cmentarzem w lewo i za ostatnim domem w prawo i polem 500m w lewo i jestes na plaży w Jeżykowie-20 km dalej ale droga lepsza niz przez Sztynort, mozna pocisnąć
evolutionVIII pisze:..... i dobra droga przede wszystkim
pzdr
Red pisze:evolutionVIII pisze:..... i dobra droga przede wszystkim
pzdr
Piotrek polemizował bym z tą dobrą drogą, a jak razem z Sycem sie na gazik zciepniecie to i tak was wyjdzie taniej niż mnie samego na bangladesz.![]()
![]()
peg pisze:Czołem!
Siemianówka owszem jest "jakimś" spotem jednak zdecydowanie bardziej poleciłbym wybieranie się na mazury. Na mazurach (powiedzmy 100-150km od Białegostoku) jest tyle spotów, że właściwie można pływać w każdych kierunkach wiatrowych. Nad Śniardwami są Nowe Guty, Okartowo, Suchy Róg obsługujące wiatry od pn-zach do pd-wsch. Są także Strzelce na wiatry pn-wsch do pd- wsch i kilka innych spotów, o których lepiej będą wiedzieli lokalesi jak Evolution czy Red. Słowem - ZDECYDOWANIE DA się pływać w okolicach Białegostoku. My jesteśmy na mazurach co weekend
peg pisze:Ok - jestem na mazurach co tydzień gdy wieje i temperatura wody jest wyższa niż 14 stopni celsjusza i jest słonecznie oraz gdy Piotrek stawia piwo. Natomiast jeśli któryś z tych warunków nie jest spełniony to jestem nad morzem
peg pisze:Jakbys się dał namówić na testy suchego bolesława i Twego Rebela to chyba bym Ci nawet obiad i grzanca zafundował
peg pisze:oooo!! to dam!! No i zdjęcie Ci moje przywiozę żebyś sobie mógł na kominku postawić i pamiętać
evolutionVIII pisze:peg pisze:oooo!! to dam!! No i zdjęcie Ci moje przywiozę żebyś sobie mógł na kominku postawić i pamiętać
Żeby dzieci słodyczy nie wyjadały ?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 29 gości