ŚNIARDWY SEZON 2008

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
Red
Dostał piwko: 5 razy
Kontaktowanie:

Post06 paź 2008, 10:18

Od Giżycka na północny zachód wiec z Ełku deko daleko, ale myślę że nie wiele dalej niż na Suchy Róg no i jak odkręci to nie ma problemu. Od ciebie jadąc przez te wioski nie powinno być dalej jak 80km.

sirterminator
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post06 paź 2008, 12:27

evolutionVIII pisze:
Red pisze:Dzisiaj po południu opływałem w końcu miejscówkę na Radziejach ( jezioro Dobskie). Miejscówka dużo lepsza niż bangladesz , zatoka szeroka na jakieś 400m, płytko jakieś 70m od brzegu, a potem coraz głębiej. Po wypłynięciu za zatokę można opłynąć praktycznie całą północną linie brzegową.
Miejsca na start dużo i w koło żywego ducha, więc spokojnie można grilować czy ognisko rozpalić. Zaletą miejsca jest to że spokojnie można pływać przy wiatrach od SE do SW. Z asekuracją mogło by być fajnie przy N bo woda płaska a wiatr nie zasłonięty niczym co najmniej ze 2 km od północy.
Z Giżycka 36 km i jest to chyba najlepsza miejscówka na te kierunki na mazurach.

W jakim to jest kierunku od Ciebie?

z Ełku masz 87 km jadąc przez Sztynort do Radziej- (opcja z jazdą szutrem z Pieczarek do Harszu) można jeszcze skrócic skrecając za Sztynortem w lewo i szutrówka przez Łabapę (inaczej tłuczesz po bruku za Małym Sztynortem)jadąc do Radziej i przed Radziejami w lewo do Jeżykowa
opcja druga 110 km kierujesz się z Gizycka do Kętrzyna i w Karolewie przez Gierłoż i Parcz do Radziej, w Radziejach w prawo, przed cmentarzem w lewo i za ostatnim domem w prawo i polem 500m w lewo i jestes na plaży w Jeżykowie-20 km dalej ale droga lepsza niz przez Sztynort, mozna pocisnąć

evolutionVIII
Deska: nkb
Latawiec: nkb
Kontaktowanie:

Post06 paź 2008, 12:50

sirterminator pisze:
evolutionVIII pisze:
Red pisze:Dzisiaj po południu opływałem w końcu miejscówkę na Radziejach ( jezioro Dobskie). Miejscówka dużo lepsza niż bangladesz , zatoka szeroka na jakieś 400m, płytko jakieś 70m od brzegu, a potem coraz głębiej. Po wypłynięciu za zatokę można opłynąć praktycznie całą północną linie brzegową.
Miejsca na start dużo i w koło żywego ducha, więc spokojnie można grilować czy ognisko rozpalić. Zaletą miejsca jest to że spokojnie można pływać przy wiatrach od SE do SW. Z asekuracją mogło by być fajnie przy N bo woda płaska a wiatr nie zasłonięty niczym co najmniej ze 2 km od północy.
Z Giżycka 36 km i jest to chyba najlepsza miejscówka na te kierunki na mazurach.

W jakim to jest kierunku od Ciebie?

z Ełku masz 87 km jadąc przez Sztynort do Radziej- (opcja z jazdą szutrem z Pieczarek do Harszu) można jeszcze skrócic skrecając za Sztynortem w lewo i szutrówka przez Łabapę (inaczej tłuczesz po bruku za Małym Sztynortem)jadąc do Radziej i przed Radziejami w lewo do Jeżykowa
opcja druga 110 km kierujesz się z Gizycka do Kętrzyna i w Karolewie przez Gierłoż i Parcz do Radziej, w Radziejach w prawo, przed cmentarzem w lewo i za ostatnim domem w prawo i polem 500m w lewo i jestes na plaży w Jeżykowie-20 km dalej ale droga lepsza niz przez Sztynort, mozna pocisnąć

Dla mnie to odpada, na Suchy Róg mam bliżej i dobra droga przede wszystkim
pzdr

Awatar użytkownika
Red
Dostał piwko: 5 razy
Kontaktowanie:

Post06 paź 2008, 14:02

evolutionVIII pisze:..... i dobra droga przede wszystkim
pzdr

Piotrek polemizował bym z tą dobrą drogą, a jak razem z Sycem sie na gazik zciepniecie to i tak was wyjdzie taniej niż mnie samego na bangladesz. :D :D :D

evolutionVIII
Kontaktowanie:

Post06 paź 2008, 14:09

Red pisze:
evolutionVIII pisze:..... i dobra droga przede wszystkim
pzdr

Piotrek polemizował bym z tą dobrą drogą, a jak razem z Sycem sie na gazik zciepniecie to i tak was wyjdzie taniej niż mnie samego na bangladesz. :D :D :D

A to o to chodzi.......
Znaczy sie my tniemy twoje koszty :D
Napewno wpadniemy, co prawda w tym roku na bangladeszu to mam najlepsze pływania. Nie możesz kogoś tam przysposobić do pływania, żeby było raźniej? Sam wiem, że w kupie zawsze lepiej, weselej i bezpieczniej.
pzdr

Awatar użytkownika
bartesso
Postawił piwka: 1 raz
Kontaktowanie:

Post12 paź 2008, 21:47

witam. jestem ze szczecina, na wiosnę przeprowadzam się do białegostoku. gdzie są jakieś fajne spoty w okolicy? słyszałem że siemianówka. a jak mazury?

Awatar użytkownika
peg
Deska: C.L.A.S.H
Latawiec: EVO, Rebel, Vegas
Postawił piwka: 11 razy
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post13 paź 2008, 08:46

Czołem!

Siemianówka owszem jest "jakimś" spotem jednak zdecydowanie bardziej poleciłbym wybieranie się na mazury. Na mazurach (powiedzmy 100-150km od Białegostoku) jest tyle spotów, że właściwie można pływać w każdych kierunkach wiatrowych. Nad Śniardwami są Nowe Guty, Okartowo, Suchy Róg obsługujące wiatry od pn-zach do pd-wsch. Są także Strzelce na wiatry pn-wsch do pd- wsch i kilka innych spotów, o których lepiej będą wiedzieli lokalesi jak Evolution czy Red. Słowem - ZDECYDOWANIE DA się pływać w okolicach Białegostoku. My jesteśmy na mazurach co weekend :D

evolutionVIII
Kontaktowanie:

Post13 paź 2008, 08:55

peg pisze:Czołem!

Siemianówka owszem jest "jakimś" spotem jednak zdecydowanie bardziej poleciłbym wybieranie się na mazury. Na mazurach (powiedzmy 100-150km od Białegostoku) jest tyle spotów, że właściwie można pływać w każdych kierunkach wiatrowych. Nad Śniardwami są Nowe Guty, Okartowo, Suchy Róg obsługujące wiatry od pn-zach do pd-wsch. Są także Strzelce na wiatry pn-wsch do pd- wsch i kilka innych spotów, o których lepiej będą wiedzieli lokalesi jak Evolution czy Red. Słowem - ZDECYDOWANIE DA się pływać w okolicach Białegostoku. My jesteśmy na mazurach co weekend :D

Z tym tekstem, że jesteś na Mazurach co tydzień to przeginasz :twisted: . Już nawet nie pamiętam jak wyglądasz stary.....
P.S. Wiatru brak....... padaczka
pzdr

Awatar użytkownika
peg
Kontaktowanie:

Post13 paź 2008, 09:57

Ok - jestem na mazurach co tydzień gdy wieje i temperatura wody jest wyższa niż 14 stopni celsjusza i jest słonecznie oraz gdy Piotrek stawia piwo. Natomiast jeśli któryś z tych warunków nie jest spełniony to jestem nad morzem

:D

evolutionVIII
Kontaktowanie:

Post13 paź 2008, 10:05

peg pisze:Ok - jestem na mazurach co tydzień gdy wieje i temperatura wody jest wyższa niż 14 stopni celsjusza i jest słonecznie oraz gdy Piotrek stawia piwo. Natomiast jeśli któryś z tych warunków nie jest spełniony to jestem nad morzem

:D

To do wiosny teraz nie przyjedziesz? :(

Awatar użytkownika
peg
Kontaktowanie:

Post13 paź 2008, 10:18

Jakbys się dał namówić na testy suchego bolesława i Twego Rebela to chyba bym Ci nawet obiad i grzanca zafundował ;)

evolutionVIII
Kontaktowanie:

Post13 paź 2008, 10:19

peg pisze:Jakbys się dał namówić na testy suchego bolesława i Twego Rebela to chyba bym Ci nawet obiad i grzanca zafundował ;)

w tym tygodniu przyjadą suche bolki - pełna rozmiarówka. Więc daj na tacę, żeby wiało.
pzdr

Awatar użytkownika
peg
Kontaktowanie:

Post13 paź 2008, 10:27

oooo!! to dam!! No i zdjęcie Ci moje przywiozę żebyś sobie mógł na kominku postawić i pamiętać :D

evolutionVIII
Kontaktowanie:

Post13 paź 2008, 10:57

peg pisze:oooo!! to dam!! No i zdjęcie Ci moje przywiozę żebyś sobie mógł na kominku postawić i pamiętać :D

Żeby dzieci słodyczy nie wyjadały ? :twisted:

Awatar użytkownika
peg
Kontaktowanie:

Post13 paź 2008, 11:05

evolutionVIII pisze:
peg pisze:oooo!! to dam!! No i zdjęcie Ci moje przywiozę żebyś sobie mógł na kominku postawić i pamiętać :D

Żeby dzieci słodyczy nie wyjadały ? :twisted:

oj durny Ty. Nie pokazuj im tego zdjęcia bo dostaną ataku epilepsji :!: Możesz nim jedynie straszyć psa sąsiada i natrętnych klientów :D

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”