vietnam Mui Ne - najlepsza opcja na polską zimę!?

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
surfbabe
Deska: su2 custom
Latawiec: FX, nemesis
Postawił piwka: 47 razy
Dostał piwko: 29 razy

Post23 lis 2012, 18:07

stiv amoralny pisze:ale rozumiem, że Ty wśród tych płaczących łączysz się w bólu :)?
stiv a

no kurna akuracik ściskam kciuki :thumb: ...
kibicuje maxa takim pomysłom... zawsze!
mam nadzieję, że da jakiego niusa jak tam i co tam...
może będziemy mieli kolejny przyczółek na obcej ziemi :wink:

Awatar użytkownika
chrab
Deska: Nobile NHP
Latawiec: Slingshot RPM, Fuel
Kontaktowanie:

Post23 lis 2012, 18:31

no z tego co wiem, to tutaj juz jest polska szkolka - surfpoint :)
ja akurat bede w KBA, ale dzieki za kciuki, narazie wyglada bomba. od jutra ma wiac, wiec ma byc jeszcze lepiej ;)

Awatar użytkownika
konop
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 7 razy

Post23 lis 2012, 18:55

chrab pisze:no z tego co wiem, to tutaj juz jest polska szkolka - surfpoint :)
ja akurat bede w KBA, ale dzieki za kciuki, narazie wyglada bomba. od jutra ma wiac, wiec ma byc jeszcze lepiej ;)

Ale jej chodziło o Marcina i Filipiny :) Łączymy się w Twojej radości ...

Awatar użytkownika
march_in
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 17 razy
Kontaktowanie:

Post23 lis 2012, 19:14

no trzeba gdzies przezimowac. u mnie ostatnie pakowanko :)
ja tez dziekuje za kciuki :)
chrab to bedziesz niedaleko. moze odwiedzisz filipiny?

szaramysz
Postawił piwka: 2 razy

Post06 gru 2012, 11:58

Mam prośbę do przebywających obecnie w Mui Ne.Napiszcie proszę jakie są warunki wiatrowe (real)bo jestem w Sajgonie i myslę żeby do was wpaść popływać. WG pokazuje strasznie słabe progno.Ewentualnie gdzie w pobliżu znajdę jakiś spot z wiatrem :?:

pozdraWIAM

Spooky
Deska: ręczna robota...
Latawiec: dmuchany...
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post06 gru 2012, 13:14

szaramysz pisze:Ewentualnie gdzie w pobliżu znajdę jakiś spot z wiatrem

oczywiście że tak :idea: znajdziesz , niedaleko.
na stronie 9,10 tego wątku wspominałem o Vung Tau.
promem(wodolot , coś ok 9US$ ) z Sajgonu 1,5 h i lądujesz na nabrzeżu w Vung Tau. taxi w okolice Sammy Hotel i jesteś na plazy . Miasteczko /plaża dosyć średnie , np plaza brudna , ale jak wieje ... kto by na to zwracał uwage :o była tam kiedyś baza rosyjska ( w kwietniu tego roku jeszcze istniała ) ale instruktorów kite juz wywiało do mui ne.
jak wieje, masz sprzet i jesteś na dłuzej w Sajgonie - to jakoby rzut beretem :thumbsup:
http://www.vietnam720.com/travel-tips/h ... om-saigon/
:D 'lekko' wieje komuno .

aha dziwne ale czasami jak tam byłęm progno mui ne i vung tau sie nie pokrywało . tzn np. ekipa wybrała sie z Vtau i nie popływała podczas kiedy na miejscu było wyborne śmiganie.

Awatar użytkownika
kiezun
Deska: Nobile
Latawiec: North
Kontaktowanie:

Post06 gru 2012, 21:43

Witam,
proszę o namiary na sprawdzony nocleg w okolicy spotu. Nie potrzebuje klimy i tv wystarczy mi dobry klimat :lol:
26 stycznia bedę w Mui Ne i nie wiem czy rezerwować spanie czy lepiej ogarnąć coś na miejscu :?:

I pytanko jakie w lutym sa ceny noclegów? W necie jest rozstrzał od 5$ do 100$ za dobe :?

Czy ktoś może zna to miejsce: Mellow Bungalows ??

Awatar użytkownika
march_in
Kontaktowanie:

Post07 gru 2012, 02:13

a powiedzcie jaki mozna tam znalesc internet? chodzi mi o predkosc? jestem teraz na filipinach na boracay i tutaj najlepszy mozliwy internet na wyspie to internet przez sima. potrafi zlapac do 2,9mbs dowload oraz 0,380mbs upload. jacys naziemni operatrzy niestet nie sa wstanie tego zaoferowac. bylem w biurze kalibo cable i oni maja internet premium up to 2mbs kosztuje 30000, standartowe opcje nie dochodza nawet 1mbs i kosztuja od 500-2000 :) ja za swoj na gsm place 1000 php miesiecznie. interesuje mnie tam w mui ne internet bo chcialbym zdalnie popracowac stamtad. czy wiecie czy blokuja jakies uslugi?

Awatar użytkownika
chrab
Kontaktowanie:

Post07 gru 2012, 04:25

internet - blokowany jest fejs, youtube, itp. - proxy to przechodzi, mobilne wersje serwisow smigaja. moj net w apartamencie 1Mbps down i 0.3Mbps up. w miescie jest wszedzie darmowy net.

wiatr - nie wieje 3 dzien. wczesniej 15-30knt. ide zaraz na plaze, to dam znac pozniej, czy sie rozwialo.

nocleg - noclegi kosztuja $5-$250 za noc. ale jesli nie interesuje was hotel to max za noc sie placi $10 (pokoj, lozko lub dwa, wiatrak, klima, toaleta, tv z kablowka, internet).

Awatar użytkownika
march_in
Kontaktowanie:

Post07 gru 2012, 05:19

chrab pisze:internet - blokowany jest fejs, youtube, itp. - proxy to przechodzi, mobilne wersje serwisow smigaja. moj net w apartamencie 1Mbps down i 0.3Mbps up. w miescie jest wszedzie darmowy net.

a co z vpn i podpieciem do sieci firmowej np? jakies jeszcze inne uslugi sa blokowane oprocz stron internetowych? nie za szybkie to to masz w apartamencie. a czy w mui ne jest 3g?

chrab pisze:wiatr - nie wieje 3 dzien. wczesniej 15-30knt. ide zaraz na plaze, to dam znac pozniej, czy sie rozwialo.

tej tajfun to troszke namieszal tu w regionie. u mnie dzis ktos na flysurferze probowal sil. o 10 bylo z 13 knt :) http://www.boracayweatherstation.com/ na najblizsze dni to raczej tylko podpaski. na szczescie od przyszlego tygodnia sie to zmienia.

Awatar użytkownika
chrab
Kontaktowanie:

Post07 gru 2012, 05:24

nie za szybkie, ale darmowe. do moich potrzeb wystarcza. 3g ciezko.

u nas zaczynaja plywac na dwa/trzy latawce naraz ;)

stiv amoralny
Deska: 50fifty/Su-2/Spleene
Latawiec: Cabrinha/SShot/Airush
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 32 razy
Kontaktowanie:

Post07 gru 2012, 08:42

W Mui Ne nie jest taki problem z internetem, jak z prądem. Zdarza się to niestety kilka razy w tygodniu, wtedy klęka wszystko i sieci stałe i gsm. Mi 3G hulało dość dobrze, ale oczywiście jak był prąd "na mieście". Poza tym jeśli o szybkie łacze chodzi, to są takie możliwości na pewno, np. masz kafejkę internetową w hotelu Tarik(jeśli nazwy nie pomyliłem, ale jest to mniej więcej na wysokości Ngoc Beach resort- tam gdzie Surfpoint Adama, tylko po drugiej stronie ulicy). Tam net jest bardzo szybki.

pozdrawiam

stiv a
Marcin Stefański
travel@kitepro.pl

Awatar użytkownika
kiezun
Kontaktowanie:

Post07 gru 2012, 09:33

A czy radzicie zabukować nocleg wcześniej czy na miejscu organizować? Jeżeli rezerwować to jak? Telefonicznie :?: Pozdro!

Awatar użytkownika
chrab
Kontaktowanie:

Post07 gru 2012, 09:46

Zalezy jaki nocleg cie interesuje :)

Awatar użytkownika
kiezun
Kontaktowanie: