Dzierżno - Gliwice i okolice

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
Grześ
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 2 razy

Post27 lip 2009, 18:37

świetny warun wczoraj był:

...więc spaliłem bo zainwestowałem w Turawę, a tam nie było NW z bezpiecznym pływaniem od Jowisza, tylko SW - próbowałem na Borowiku. Bardzo nierówno, a na dodatek jakieś zawody wędkarskie. Nie dało się ich przepędzić nawet moimi śmiałymi i nie-do-końca-kontrolowanymi ruchami latawcem :oops:
Jak dojechałem na Dzierżno to pływali już tylko złomiarze. Domyślam się że pływaliście od cypla. Jak można tam bezpiecznie wystartować latawiec przy on-shore, zakładając że ostrzę, ale niekoniecznie pierwsza próba startu jest udana?

adamo
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 10 razy
Kontaktowanie:

Post27 lip 2009, 19:58

jutro po robocie chyba damy rade się pobujać

:arrow: "nie chcem ale musze" :lol:

:wink:

GURU 10.5
Latawiec: OZONE EDGE, C4, CATALYST
Postawił piwka: 24 razy
Dostał piwko: 24 razy
Kontaktowanie:

Post28 lip 2009, 10:52

Grzes pisze: Jak można tam bezpiecznie wystartować latawiec przy on-shore, zakładając że ostrzę, ale niekoniecznie pierwsza próba startu jest udana?

...bardzo prosto: startujesz z plaży, idziesz z latawcem na koniec cypla i tam masz już czysto :arrow: całe jezioro Twoje :wink:

hatamoto285
Kontaktowanie:

Post28 lip 2009, 11:15

Odkręciło się na NW startuję na Dzierżno

Awatar użytkownika
robinm
Deska: Nobile, North
Latawiec: Nemesis, Bandit
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 5 razy

Post09 sie 2009, 09:03

Zbieram się, jadę na wałek.

Awatar użytkownika
los bizonos
Kontaktowanie:

Post12 sie 2009, 20:44

pozdrwienia dla braci szuwarowej prosto z ietrznego półwyspu...
tak sie zastanawiam po co ja do tego egiptu jezdze jak na helu od 2 lat co przyjade to mam 100% pływania... jak narazie od soboty pływam i końca ne widac... 8)

Awatar użytkownika
szed
Deska: CF, North, Shin
Latawiec: Naish
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 31 razy
Kontaktowanie:

Post12 sie 2009, 20:58

los bizonos pisze:pozdrwienia dla braci szuwarowej prosto z ietrznego półwyspu...
tak sie zastanawiam po co ja do tego egiptu jezdze jak na helu od 2 lat co przyjade to mam 100% pływania... jak narazie od soboty pływam i końca ne widac... 8)

No masz szczescie poprostu niebywale :wink:
ps. niezle meteo teraz tam macie. Pozazdroscic. Powodzenia!

Awatar użytkownika
Krasy
Kontaktowanie:

Post12 sie 2009, 21:02

farciarz :) moze i u nas cos jutro powieje...

Awatar użytkownika
Maslak
Dostał piwko: 2 razy

Post12 sie 2009, 21:24

los bizonos pisze:pozdrwienia dla braci szuwarowej prosto z ietrznego półwyspu...

A gdzie jestes na cyplu?? Bo ja za trzy godzinki wyjezdzam w tamta stronke:)

Awatar użytkownika
los bizonos
Kontaktowanie:

Post12 sie 2009, 21:49

Maslak pisze:

A gdzie jestes na cyplu?? Bo ja za trzy godzinki wyjezdzam w tamta stronke:)

jestem w jastarni i pływam po lewej stronie mola(auto stawiam na parkingu przy augustynie)...ale jutro chyba jade do chałup bo tam napewno bedzie mocniej niz w jastarni, pozatym chce potestowac nowe besty u ziomka...

Awatar użytkownika
robinm

Post12 sie 2009, 22:57

No to przelec się na kahoona i napisz mi czy watro wymienic waroo 13 na to w rozmiarze 13,5.
Polatałem chwilę na 11m.
Pozdrowienia, jutro wlaczymy przy NW

Awatar użytkownika
robinm

Post13 sie 2009, 21:04

No i znowu NW na Dzierżnie bajkowe.
Chyba jutro popołudniu ruszam na 3-dniówkę na Wolin (Miedzyki) - jacyś chetni? Dzwonić rano na 515102116

adamo
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 10 razy
Kontaktowanie:

Post14 sie 2009, 08:43

.. teraz wypływany wróciłem z helu i muszę pomieszka trochę w domku ale następnym razem na pewno zabiorę się na ten Wolin

:wink:

brzoza

Post14 sie 2009, 13:30

Witam,
Z moich poszukiwań na forum wynika ze nie ma tu zadnej szkólki dlatego chciałbym zapytac czy na weekend ktoś z tubylców nie bylby zainteresowany zarobkiem, wypozyczeniem sprzetu i udzieleniem kilku rad? Nie skończylem kursu jak bylem w Chałupach i teraz tak sztukuje. I jak oceniacie warunki na weekend bo z windguru wynika ze niedziela moze byc obiecująca ale zawsze lepiej zapytac znawców...?

Awatar użytkownika
szed
Deska: CF, North, Shin
Latawiec: Naish
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 31 razy
Kontaktowanie:

Post14 sie 2009, 17:12

brzoza pisze:Witam,
Z moich poszukiwań na forum wynika ze nie ma tu zadnej szkólki dlatego chciałbym zapytac czy na weekend ktoś z tubylców nie bylby zainteresowany zarobkiem, wypozyczeniem sprzetu i udzieleniem kilku rad? Nie skończylem kursu jak bylem w Chałupach i teraz tak sztukuje. I jak oceniacie warunki na weekend bo z windguru wynika ze niedziela moze byc obiecująca ale zawsze lepiej zapytac znawców...?

To jest dosc czesto walkowany temat. Raczej nikt z prywatnych uzytkownikow nie zaryzykuje pozyczenie sprzetu poczatkujacemu gdyz ryzyko uszkodzenia sprzetu jest dosc spore (szczegolnie na naszych akwenach). Musialbys chyba jakas klauzule podpisac, ze np. jak rozwalisz latawca to placisz za niego lub odkupujesz takowego, a watpie aby wowczas Tobie sie to oplacalo :wink: Oczywiscie mozna potem naprawic tyle, ze to juz nie ten sam sprzet.. auto tez mozna pozyczyc, rozwalic i naprawic (auto chociaz jest zazwyczaj ubezpieczone, a latawce prywatne raczej nie).

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”