Koszalin i okolice

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
fokus123
Deska: SU-2
Latawiec: Core
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 2 razy

Post19 lip 2010, 13:01

Na jamnie słabo a na morzu niby było 14-16 węzłów ale duża fale strasznie hamowała i pływanie głównie z wiatrem :( A jak ci na KIA poszło?

Cz3rni4K

Post19 lip 2010, 18:51

Średnio 7 miejsce, ale poziom był dużo większy niż rok temu, więc muszę zacząć trenować bo za 2 tygodnie Ustka.

Cz3rni4K

Post19 lip 2010, 20:24

Ale mieleńska grupa 5 godzin śmigała na morzu wczoraj, a to nie była fala tylko falka:D chyba jeszcze dużej fali nie widziałeś. Zapytaj się Eśka to Ci powie co to duża fala jak rok temu go wyciągnąłem na morze jak 30kn+ wiało i zalewało plaże to Ci powie jaka fala była:D z wody nam się wychodzić nie chciało;].

mkmiec
Postawił piwka: 3 razy
Kontaktowanie:

Post20 lip 2010, 10:27

fokus123 pisze:Na jamnie słabo a na morzu niby było 14-16 węzłów ale duża fale strasznie hamowała i pływanie głównie z wiatrem :( A jak ci na KIA poszło?

Dobre, 14-16 wezlow i DUZA fala. Brzmi jak warooonki na Atlantyku :thumbsup: Nastepnym razem jak takie warooonki beda to DZWON! nie bede musial leciec do Portugalii by ich szukac prawie 3000km od domu ;)

Awatar użytkownika
esiek32
Deska: Nobile 666
Latawiec: Naish Cult 2008 12, 7,5m
Kontaktowanie:

Post20 lip 2010, 10:36

Wiało wtedy naprawdę nieźle i fala jak marzenie :thumbsup: Dmuchało jak z suszary ponad 30 kn i fala szła od linijki jedna za drugą w wyliczonych odstępach czasu. Szkoda ze nie ma takich warunków nad Zegrzem, to miałbym zaje... w tej Warszawie.

P.S. Obroniłem pracę licencjacką :thumbsup:

Awatar użytkownika
fokus123

Post20 lip 2010, 12:18

mkmiec pisze:
fokus123 pisze:Na jamnie słabo a na morzu niby było 14-16 węzłów ale duża fale strasznie hamowała i pływanie głównie z wiatrem :( A jak ci na KIA poszło?

Dobre, 14-16 wezlow i DUZA fala. Brzmi jak warooonki na Atlantyku :thumbsup: Nastepnym razem jak takie warooonki beda to DZWON! nie bede musial leciec do Portugalii by ich szukac prawie 3000km od domu ;)

Człowieku weź na prawdę naucz się czytać ze zrozumieniem to nie będę musiał kolejny raz tracić czasu żeby ci wszystko tłumaczyć. Specjalnie dla ciebie rozwinę swoją wypowiedź. Mianowicie tak jak napisałem przy tym kierunku wiatru i mniej więcej takiej prędkości pływając na 11m i twin tipie nie miałem z tego super przyjemności ponieważ na wychodzeniu przez przybój miałem za mało mocy, a w mojej opinii w przyboju wiało trochę lepiej niż za nim

Cz3rni4K

Post20 lip 2010, 15:30

Może po prostu za mało na morzu pływasz, my nie mamy z czymś takim problemu. Myślę, że masz blokadę w głowie, że jak jest fala to automatycznie Cie to odtrąca, Eśka też namawiałem, żeby poszedł na fale i na pewno nie żałuje, że to zrobił. Nie wiem, czemu tak skaczesz do Michała, zobacz on nawet dłużej niż ja pływam i szanuje to co mówi, bo wiedzę ma większą ode mnie. Czasem warto przemyśleć to co się pisze, nikt z nas wam źle nie radzi tylko mam wrażenie, że trochę, starasz się udowodnić, że masz rację w tym co mówisz, a przecież pływasz dopiero II sezon i sam widzisz jak jest np po tym, co wyżej napisałeś, że masz problemy z falami. Zobacz, że tego roku jest tak, że wy pływacie w swojej grupce i nie utrzymujecie z nami prawie kontaktu, a przecież razem, pływa się lepiej i przede wszystkim jak się pływa z lepszymi od siebie to szybciej się nabiera doświadczenia. Ja zaczynałem na morzu i nie raz miałem problem z falami i nie żałuję tej męczarni bo dzięki temu pływam jak pływam. Nie warto się wymądrzać i udowadniać swoją rację w momencie gdy druga strona ma dużo większe doświadczenie i warto czasem posłuchać kogoś, kto dłużej pływa i ma większe pojęcie.

Awatar użytkownika
fokus123

Post20 lip 2010, 17:20

Cz3rni4K pisze:Może po prostu za mało na morzu pływasz, my nie mamy z czymś takim problemu. Myślę, że masz blokadę w głowie, że jak jest fala to automatycznie Cie to odtrąca, Eśka też namawiałem, żeby poszedł na fale i na pewno nie żałuje, że to zrobił. Nie wiem, czemu tak skaczesz do Michała, zobacz on nawet dłużej niż ja pływam i szanuje to co mówi, bo wiedzę ma większą ode mnie. Czasem warto przemyśleć to co się pisze, nikt z nas wam źle nie radzi tylko mam wrażenie, że trochę, starasz się udowodnić, że masz rację w tym co mówisz, a przecież pływasz dopiero II sezon i sam widzisz jak jest np po tym, co wyżej napisałeś, że masz problemy z falami. Zobacz, że tego roku jest tak, że wy pływacie w swojej grupce i nie utrzymujecie z nami prawie kontaktu, a przecież razem, pływa się lepiej i przede wszystkim jak się pływa z lepszymi od siebie to szybciej się nabiera doświadczenia. Ja zaczynałem na morzu i nie raz miałem problem z falami i nie żałuję tej męczarni bo dzięki temu pływam jak pływam. Nie warto się wymądrzać i udowadniać swoją rację w momencie gdy druga strona ma dużo większe doświadczenie i warto czasem posłuchać kogoś, kto dłużej pływa i ma większe pojęcie.

Uwierz mi Maciek, że nie mam blokady psychicznej i fale i morze mi nie przeszkadza bo akurat zeszły sezon z wasilem pływaliśmy na morzu w Anglii. Ja tylko napisałem że miałem za mało i po przejściu fali hamowało mnie i musiałem kajtem machać a bar miałem już prawie na maksa zaciągnięty.Nie wiem też co ma doświadczenie Michała do rzucanych przez niego kolejnych ironicznych uwag bo ja w jego wypowiedzi nie widzę nic konstruktywnego. Druga sprawa, że ja osobiście widząc jak Michał na osiekach na własne życzenie lądował na drzewie kajtem nie uważam do za jakiś kajtowy autorytet. Ja niczego na siłę nie staram się udowodnić no chyba że wskażesz tu jakąś moją wypowiedź. Co do tego że jak piszesz w "wami" nie pływamy wynika to tylko dlatego że "my" nie chcemy pływać w Mielnie gdzie jest pełno ludzi na plaży i falochrony więc nie wiem w czym widzisz problem

Cz3rni4K

Post20 lip 2010, 20:39

W Mielnie nie pływamy tylko w Unieściu albo kanał atakujemy, a co do Michała to napisałem bo twoja odpowiedź do Michała była trochę agresywna, ale spoko już nie wnikam. Aha to w takim razie zapraszam na Unieście na weekend bo sztormik się zapowiada i plaża może nawet być zalana, więc tym razem większa fala powinna być.

Awatar użytkownika
fokus123

Post20 lip 2010, 21:58

Spoko Maciek, my akurat pływamy trochę dalej za kanałem zresztą wiesz gdzie bo mniej ludzi i łatwiej nam więcej aut zaparkować i mamy tam zakopanego grilla :D. Co do Michała to już mu proponowałem w innym wątku, że jak ma jakiś problem to możemy sobie na spocie pogadać bo nie mam pojęcia co wnoszą kolejny raz jego ironiczne uwagi do tematu. Co do weekendu na pewno się zgadamy co i jak. Dziś od 17.30 udało nam się popływać na morzu przez 2 h więc teraz czekamy na kolejny wiatr.

mkmiec
Postawił piwka: 3 razy
Kontaktowanie:

Post20 lip 2010, 22:45

Nie spodziewalem sie, ze moje ironiczne uwagi az tak Ciebie zdenerwuja i zaczniesz sie tlumaczyc bysmy Ciebie lepiej zrozumieli. Masz racje, musze sie lepiej nauczyc czytac! Wracam do nauki i do zobaczenia na spocie ;)

Cz3rni4K

Post23 lip 2010, 14:28

Tak jak wcześniej pisałem:D jutro widzimy się wszyscy w Unieściu i nie ma, że nie bo fala czy zimno :P Będzie zaje***** pływanko :D

Awatar użytkownika
esiek32
Deska: Nobile 666
Latawiec: Naish Cult 2008 12, 7,5m
Kontaktowanie:

Post24 lip 2010, 12:50

macie zaj... progno :) udanego pływania i oby nie padało, pozdr

Awatar użytkownika
odi100
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 5 razy
Kontaktowanie:

Post24 lip 2010, 14:26

Poplywaliscie cos ma morzu? W Jarosławcu poziomy deszcz, wiatr w porywach chyba ze 40knt i mega fala z wiatrem prosto w morde. Hardcore :shock:

Soczas
Latawiec: RRD

Post24 lip 2010, 19:45

odi100 pisze:Poplywaliscie cos ma morzu? W Jarosławcu poziomy deszcz, wiatr w porywach chyba ze 40knt i mega fala z wiatrem prosto w morde. Hardcore :shock:

W Kołobrzegu 20 do 30 paru kn i 4 h plywania w deszczeu na fali. Ale lokalesow nie widzialem.

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”